back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το δημοτικό συμβούλιο στηρίζει τον Ρήγα Αξελό για την φραστική επίθεση

Διαβάστε επίσης

Την στήριξή τους στον αντιπρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Ρήγα Αξελό εξέφρασαν τα μέλη του Σώματος, στην χθεσινή συνεδρίαση, μετά την έντονη φραστική επίθεση που δέχτηκε από άνδρα, σε κεντρικό δρόμο της Αθήνας, με αφορμή τη θέση της Ανοιχτής Πόλης για το ξενοδοχείο Coco-mat.

Το περιστατικό έλαβε χώρα την περασμένη Παρασκευή, 24 Μαρτίου και όπως κατήγγειλε ο κ. Αξελός χρειάστηκε η παρέμβαση των περαστικών για να μην ενταθεί το επεισόδιο. Σύμφωνα πάντα με τον κ. Αξελό, ο άνδρας που του επιτέθηκε κατέβηκε από το ποδήλατό του και κινήθηκε απειλητικά εναντίον του φωνάζοντας μεταξύ άλλων: «Είστε κοινοί εκβιαστές. Μαζί μοιράζεστε τα πέντε εκατομμύρια που μου ζητούν για να νομιμοποιήσουν τους ορόφους».

Η ανακοίνωση της Ανοιχτής Πόλης

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Ανοιχτής Πόλης δεν εκφοβίζονται

Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 27 Μαρτίου 2023, ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξής μας και αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ρήγας Αξελός προχώρησε σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία. Την Παρασκευή 24 Μαρτίου εντελώς αναίτια δέχτηκε επίθεση και άγριο προπηλακισμό από άτομο στην περιοχή της πλατείας Κάνιγγος. Το επιτιθέμενο άτομο του απηύθυνε ύβρεις και αναίτιες κατηγορίες σχετικά με το θέμα του ξενοδοχείου της εταιρείας Coco-mat που βρίσκεται επί της οδού Φαλήρου.

Σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο εξέφρασε την συμπαράστασή του στον αντιπρόεδρό του και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι δεσμεύτηκαν να στηρίξουν κάθε προσπάθεια δικαίωσης του. Ωστόσο, έκπληξη προκαλεί το θράσος και η επιθετικότητα που εκδηλώνεται ενάντια στην προσπάθεια να διατηρηθεί η νομιμότητα και η ορθή λειτουργία της πόλης μας. Ήταν πριν δυο εβδομάδες, στην προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όταν η Ανοιχτή Πόλη ζητούσε το σεβασμό των κανόνων και την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων για την περίπτωση του ξενοδοχείου της Coco-mat, που αφορούν την κατεδάφιση δύο παράνομων ορόφων.

Εκφράζουμε τον θυμό μας αλλά και την αποφασιστικότητα μας να παραμείνουμε υπερασπιστές του σκοπού για τον οποίο οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες μας έχουν τιμήσει με την ψήφο τους, για μια πόλη που διασφαλίζει την ποιότητα της ζωής των κατοίκων της και τον σεβασμό στον πολιτισμό της. Καμία προσπάθεια εκφοβισμού δεν θα επηρεάσει την στάση και τις αρχές μας.

Μάγδα Μπουλούκου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα