back to top
15.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Τραϊάνα Ανανία: «Η πιο σταθερή μου αξία είναι η αβλάβεια»

Διαβάστε επίσης

«Αντλώ θετική ενέργεια από την προσευχή και από την σύνδεση μου με την ύπαρξη, σε ένα πιο ενιαίο επίπεδο με τη φύση. Όταν μπορώ να νιώθω ότι δεν διαχωρίζομαι από τα άλλα όντα και ότι έχω και εγώ μια ζωή που θα ζήσω ότι και να γίνει. Μόλις συνειδητοποιώ αυτή την μικρή μου διάσταση αισθάνομαι πολύ ευτυχισμένη » Τ.Α.
Από την Ελένη Σούρδη

Το «Ψυχογράφημα» της Τραϊάνας.

Ε.Σ.: Νιώθετε ελεύθερη;
Τ.Α.: Στην παρούσα φάση που βρίσκεται η ανθρωπότητα, δεν αισθάνομαι ελεύθερη καθόλου. Γιατί νιώθω ότι είμαι ένα πιόνι σε μια παρτίδα. Μόνο σε ορισμένες στιγμές της μέρας με διαπερνάει μια ψευδαίσθηση ελευθερίας αλλά για πολύ λίγο.

Ε.Σ.: Αν συναντούσατε τον Θεό τι θα του λέγατε;
Τ.Α.: Θα του έλεγα να πρόσεχε λίγο παραπάνω σε ποιους έχει δώσει τόσο μεγάλη δύναμη. Διότι είναι λίγο τρομακτικό το πώς την διαχειρίζονται.

Ε.Σ.: Αν ξαναγεννιόσασταν τον ίδιο τρόπο ζωής θα θέλατε να ζήσετε ή όχι;
Τ.Α.: Ίσως να διάλεγα να γεννηθώ σε μια άλλη πλευρά της γης , που μπορεί να φαίνεται πιο αδικημένη. Όταν πήγα στην Μαδαγασκάρη και είδα πως ζούνε οι άνθρωποι μέσα στη φύση, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουνε, ένιωθα ότι είμαι πιο χαρούμενη.

Φωτογραφία από το video clip του νέου τραγουδιού “Ο πήχης μου”

Ε.Σ: Τι σας γοητεύει καταλυτικά στην γυναίκα και στον άντρα;
Τ.Α.: Μια γυναίκα με γοητεύει όταν χαίρεται την θηλυκότητα της, χωρίς ενοχές. Σε έναν άντρα με γοητεύει όταν η θηλυκή του πλευρά (γιατί υπάρχει σε όλους τους ανθρώπους και η αρσενική και η θηλυκή πλευρά) είναι εξίσου αναπτυγμένη και όχι κρυμμένη. Αυτό το λέω γιατί στην παιδική ηλικία των αγοριών υπάρχει μια τάση να καταπιέζεται η θηλυκή πλευρά της ευαισθησίας τους. Μου αρέσει πολύ στον άντρα να είναι συναισθηματικός και εκφραστικός.
(χαμογελάει) Επίσης στο νέο μου τραγούδι που κυκλοφόρησε πολύ πρόσφατα με τίτλο «Ο πήχης μου», μπορείτε να ανακαλύψετε λεπτομερώς το τι μου αρέσει και τι ζητάω από έναν άντρα.

Ε.Σ.: Από πού αντλεί θετική ενέργεια η Τραϊάνα;
Τ.Α.: Αντλώ θετική ενέργεια από την προσευχή και από την σύνδεση μου με την ύπαρξη, σε ένα πιο ενιαίο επίπεδο με τη φύση. Όταν μπορώ να νιώθω ότι δεν διαχωρίζομαι από τα άλλα όντα και ότι έχω και εγώ μια ζωή που θα ζήσω ότι και να γίνει. Μόλις συνειδητοποιώ αυτή την μικρή μου διάσταση αισθάνομαι πολύ ευτυχισμένη.

Ε.Σ: Τι είναι εκείνο ποτέ δεν κάνετε στους άλλους ανθρώπους (ως συμπεριφορά) και φυσικά δεν θέλετε να σας το κάνουν και οι άλλοι;
Τ.Α.: Σίγουρα δεν θα επιτιθόμουν ποτέ σε κάποιον αδύναμο. Αν δεν με ενοχλήσουν δεν ενοχλώ, όμως μερικές φορές συμβαίνει και αυτό. Και ο λόγος που η συμπεριφορά μου κάποιες στιγμές μπορεί να ξεφεύγει είναι καθαρά από άμυνα.

Ε.Σ: Η φιλία τι ρόλο παίζει στη ζωή σας;
Τ.Α.: Στη φιλία επενδύω πολύ αλλά μου αρέσει και η ανανέωση. Δηλαδή σε ορισμένες φάσεις της ζωής που εξελίσσομαι είναι όμορφο να γνωρίζω καινούργιους φίλους και να τους αφήνω να με ταξιδέψουνε προς τα καλύτερα. Γενικά μου αρέσει να δεσμεύομαι αλλά και όχι. Εννοώντας ότι προτιμώ να ψάχνω και να βρίσκω (είτε στο φιλικό κομμάτι, είτε στο ερωτικό) πάντα το πιο θετικό στις ανθρώπινες σχέσεις που με περιβάλουν.

Ε.Σ.: Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος σας;
Τ.Α.: Ο μεγαλύτερος φόβος μου δεν είναι το να πεθάνω. Αλλά το να μου συμβεί ένα ατύχημα το οποίο θα με καθηλώσει και δεν θα μπορώ να παίρνω αποφάσεις για τον εαυτό μου. Δηλαδή ο θάνατος δεν απαραίτητα το χειρότερο που μπορεί να σου συμβεί.

Ε.Σ.: Ποιοι είναι οι ήρωες σας σήμερα;
Τ.Α.: Είναι οι άνθρωποι που γνωρίζω και έχω κοντά μου, οι οποίοι με συναρπάζουνε, με τον τρόπο που προσπαθούνε για την ζωή, που καταβάλουνε δύναμη να μην πέφτουνε συναισθηματικά με όλα αυτά τα τραγικά γεγονότα που συμβαίνουν γύρω μας. Οι ήρωες μου γενικότερα είναι οι επιλογές μου: οι ερωτικές και οι φιλικές σχέσεις μου. Όπως και πιστεύω ότι και εγώ είμαι ο ήρωας τους αντίστοιχα.

Ε.Σ.: Ποιες είναι οι πιο σταθερές αξίες στη ζωή σας;
Τ.Α.: Η πιο σταθερή μου αξία είναι η αβλάβεια. Παρά τις σημερινές συνθήκες που σε θέλουνε κανίβαλο, να προσπαθείς όσο μπορείς να παραμένεις σε εκείνην και να πάντα πρεσβεύεις στο θετικό.

Ε.Σ.: Πώς αισθάνεστε με την εξομοίωση των πτυχίων όλων των παραστατικών τεχνών με το απολυτήριο λυκείου;
Τ.Α.: Αισθάνομαι ότι η τέχνη μπαίνει στο στόχαστρο γιατί αφυπνίζει και όπως έχουμε δει και σε πάρα πολλές ταινίες που αφορούνε το μέλλον (συνήθως είναι θρίλερ και για κάτι μας προειδοποιούν) πάντα σχεδόν παρουσιάζουνε το καταστροφικό περιβάλλον από το οποίο λείπουν το χρώμα, η τέχνη και η αφύπνιση. Σίγουρα αν ήμαστε μέρος ενός καταστροφικού σχεδίου του πλανήτη γη το οτιδήποτε όμορφο , όπως είναι η φύση και της βάζουνε φωτιά, έτσι και την τέχνη που είναι αφυπνιστική κατά κάποιον τρόπο την καίνε. Έτσι ώστε κανένας γονέας στο μέλλον να μην επενδύει χρήματα για να σπουδάσει το παιδί του κάτι καλλιτεχνικό. Με αποτέλεσμα να εξαλειφτούν οι σχολές ,να ξεφτιλιστεί η τέχνη να μην πληρώνεται, να μην σπουδάζεται, να θεωρείται κάτι το οποίο δεν είναι δουλειά. Θέλουνε ρομπότ γιατί δεν τραγουδάνε, ούτε ζωγραφίζουν, απλά κάνουνε χειρονακτικές δουλειές, οπότε προς εκεί φαίνεται ότι το πάνε… Σίγουρα αυτές τους οι πράξεις, προδίδουν ένα σχέδιο που έχουνε. Είναι προφανές και προδίδονται με αυτό που κάνουν.

Ε.Σ.: Πιστεύετε ότι η ομορφιά έχει κόστος;
Τ.Α.: Βεβαίως πιστεύω ότι στοιχίζει το να είσαι όμορφος. Γιατί η ομορφιά σου δίνει πρόσβαση σε πράγματα που μπορεί να μην είσαι έτοιμος να ζήσεις αλλά επειδή το περιβάλλον σε θέλει λόγω ομορφιάς και σε πηγαίνει προς τα κάπου, μέσω εκείνης μπορείς να γνωρίσεις την μεγαλύτερη ασχήμια του κόσμου.

Εκεί που η ευτυχία συνδυάζεται με την επιτυχία.

Ε.Σ.: Τι δεν θεωρείτε τέχνη;
Τ.Α.: Δεν θεωρώ τέχνη όταν κάτι γίνεται σκόπιμα για να έχει απήχηση. Δηλαδή το οτιδήποτε που γίνεται επιτηδευμένα με συγκεκριμένη συνταγή προκειμένου να πετύχει.

Ε.Σ.: Θα μπορούσε η Τραϊάνα να υπάρξει χωρίς το χάρισμα του ηθοποιού αλλά και του τραγουδιού;

Τ.Α.: Σίγουρα θα μπορούσα να τα αφήσω όλα και να γίνω ερημίτισσα, αγρότισσα πάνω στο βουνό αλλά και την ώρα που θα τσάπιζα ή θα φύτευα σίγουρα θα τραγουδούσα. Ακόμη και το βράδυ καθώς θα έπεφτε ο ήλιος πάλι θα τραγουδούσα και θα έγραφα τραγούδια ή ποιήματα.

Ε.Σ.: Λένε ότι η ευτυχία συνδυάζεται με την επιτυχία. Με την προηγούμενη απάντηση σας φαίνεται ότι εσείς έχετε πετύχει να το αισθάνεστε με έναν μοναδικό τρόπο, συμφωνείτε;
Τ.Α.: Αν δεν σε νοιάζει να τραγουδάς για τα πουλιά, τα λουλούδια ή για το κοινό, αυτό κάτι δείχνει :δηλαδή, εφόσον διαλέξεις να κάνεις κάτι διαφορετικό ζώντας στη φύση και καλύπτεσαι τραγουδώντας μόνο για τα πουλιά και τα λουλούδια, σημαίνει ότι είσαι και επιτυχημένος και ευτυχισμένος.

Φοίβος-Τραϊάνα Ανανία- “ΓΕΙΑ”

Ε.Σ.: Τι σας χάρισε το musical «ΓΕΙΑ» ;

Τ.Α.: Φέτος ήμουν στο musical «ΓΕΙΑ» των Φοίβου και Δημήτρη Μαλισσόβα ζώντας μια υπέροχη εμπειρία- συνεργασία με όλους. Αλλά βεβαίως ένιωσα και μεγάλη χαρά να συμπρωταγωνιστώ μαζί με όλους τους υπόλοιπος εξαιρετικούς ερμηνευτές του musical. Επίσης τώρα ο Φοίβος ετοιμάζει ένα video clip από σκηνές με το τι κάνω μόνη, όπως και φωτογραφίες από τα back stage του ΓΕΙΑ, που θα κυκλοφορήσει από στιγμή , σε στιγμή!

Από το musical ΓΕΙΑ

Ε.Σ.: Ποιος είναι ο αγαπημένος σας ποιητής ή ποιήτρια ;
Τ.Α.: Ο Καβάφης, μπορεί να είναι mainstream, αλλά μου αρέσει γιατί είναι σκοτεινός, επίσης αγαπώ πολύ να διαβάζω φιλοσοφία και σαν οδηγό μου έχω τον Osho. Ακόμη εκτιμώ όλους τους αρχαίους Έλληνες, όποια φράση τους και αν διαβάσεις παίρνεις βαθιά μηνύματα.

Ε.Σ.: Τι είναι εκείνο που σας κάνει ευτυχισμένη μέσα από την επαγγελματική σας πορεία;
Τ.Α.: Με κάνει ευτυχισμένη ότι όσο προχωράει ο χρόνος προοδεύω. Βέβαια υπήρξαν πολλές αντίρροπες δυνάμεις και άνθρωποι που θα θέλανε να μην πηγαίνω καλά, παρόλα αυτά , όχι μόνο το καταφέρνω αλλά πηγαίνω όλο και καλύτερα. Έχω μια ανοδική πορεία και αυτό με κάνει να αισθάνομαι πολύ όμορφα.

Ε.Σ.: Φέτος ερμηνεύετε (με μεγάλη αποδοχή από το κοινό) τον δύσκολο-επιβλητικό ρόλο της Ντέπυς, στην πολύ επιτυχημένη σειρά «Ο Παράδεισος των Κυριών» στον Alpha, με μεγάλη αποδοχή από το κοινό. Εσείς πώς νιώθετε όσο αφορά τον χαρακτήρα της συγκριμένης γυναίκας που υποδύεστε;

Τ.Α.: Σε σχέση με τις παλαιότερες εμφανίσεις μου στην τηλεόραση (που πάντα οι ρόλοι μου είχαν το στοιχείο της δολοπλοκίας) αυτή την στιγμή υπάρχει ένας μεγαλύτερος σεβασμός από τον κόσμο. Βεβαίως αυτό έχει να κάνει και με το κύρος της συγκεκριμένης σειράς, από το πως είναι φτιαγμένη , από την παραμικρή της λεπτομέρεια. Νομίζω ότι ο ρόλος αυτός, με βρίσκει σε μια ωρίμανση καλλιτεχνική και ηλικιακή ενω είναι αρκετά πιστευτός, με την έννοια το ότι ο κόσμος φαντάζεται ότι είμαι ακραία σαν χαρακτήρας και στην κανονική μου τη ζωή, οπότε έχει μια σχετική συνέπεια με την εντύπωση που έχει το κοινό για μένα.
Όμως δεν έχει συνέπεια με το ποια είμαι σήμερα. Βεβαίως με την εικόνα που έχει δώσει μέχρι τώρα η Τραϊάνα προς τα έξω έχει μια συνέπεια ο ρόλος, σε σχέση με τον δυναμισμό μου. Αλλά σίγουρα η μεγάλη κόντρα της Τραϊάνας με την Ντέπυ , είναι ότι στην πραγματική μου ζωή, ποτέ δεν θα χρησιμοποιούσα τον έρωτα ή την σεξουαλική πράξη για πετύχω τον στόχο μου, δηλαδή να κερδίσω πράγματα τα οποία επιθυμώ. Ενώ η Ντέπυ το κάνει χρησιμοποιώντας την ομορφιά και τον τίτλο της προκειμένου να έχει στο κρεβάτι της τον πιο δυναμικό-πλούσιο της εποχής κ.α.

Ε.Σ.: Τι καλλιτεχνικές εκπλήξεις να περιμένουμε στο άμεσο μέλλον από την Τραϊάνα;
Τ.Α.: Σίγουρα η μουσική θα τρέχει παράλληλα με οτιδήποτε άλλο συμβαίνει, είναι μεγάλη μου αγάπη το τραγούδι και η στιχουργική. Ενώ το καλοκαίρι θα είμαι στην παράσταση «ΤΣΙΟΥ» του Μάκη Παπαδημητράτου σε μια αναβίωση της ταινίας του στο θέατρο. Όπου θα έχω την χαρά να υποδυθώ την Τζένη έναν από τους βασικούς ρόλους.

Ε.Σ.: Σας ευχαριστούμε πολύ για την εξομολόγηση καρδιάς στο κάλεσμα μας. Καλή επιτυχία σε ότι κάνετε από εδώ και πέρα και με το καλό να σας απολαύσουμε το καλοκαίρι στην θεατρική αναβίωση του Τσίου. Αν ήσασταν μια pop σταρ ποια θα ήταν; Θα μας αφιερώσετε το αγαπημένο σας τραγούδι της για το τέλος της συνέντευξης μας;
Τ.Α.: Και εγώ σε ευχαριστώ. Μου άρεσε πολύ το Ψυχογράφημα. Θα ήθελα να ήμουν η Madonna. Σας αφιερώνω με αγάπη το Power of Goodbye από το άλμπουμ της Frozen.

*Όλο το φωτογραφικό υλικό είναι από το προσωπικό αρχείο της καλεσμένης μας

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα