back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση απολογούνται την Παρασκευή στον ανακριτή οι δύο συλληφθέντες οι οποίοι φέρονται ως μέλη διεθνούς τρομοκρατικού δικτύου που ετοίμαζε επιθέσεις στη χώρα μας.

Ο εισαγγελέας άσκησε επίσης ποινική δίωξη για Διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης σε βάρος ενός ακόμα άγνωστου ατόμου που βρίσκεται στο εξωτερικό από το οποίο οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να έπαιρναν εντολές.

«Η υπόθεση που αποκαλύφθηκε στην Ελλάδα είναι ένα σοβαρό θέμα που αποτράπηκε με επιτυχία από τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας» αναφέρει το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, τονίζοντας ότι η Μοσάντ βοήθησε στην εξάρθρωση αυτού του “ιρανικού πυρήνα τρομοκρατών”. Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Έλι Κοέν, ευχαρίστησε τις ελληνικές αρχές για τη συνεργασία.

Σε θέσεις προεκλογικής μάχης τα κόμματα, μετά την πρωθυπουργική ανακοίνωση για κάλπες στις 21 Μαΐου.

Η Βουλή αναμένεται να κλείσει έως τη Μεγάλη Τρίτη. Εφόσον χρειαστεί, οι δεύτερες εκλογές θα γίνουν στις αρχές Ιουλίου.

“Η πρώτη κάλπη θα δείξει ποιος θα κυβερνήσει και η δεύτερη πώς θα κυβερνήσει”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Στις 21 του Μάη οι πολίτες θα επιστρέψουν στην κάλπη το λογαριασμό που δεν βγαίνει. Και την επόμενη κιόλας μέρα, χωρίς δεύτερες εκλογές και περιπέτειες, μία προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας θα αναλάβει το δύσκολο έργο της αναγέννησης της πατρίδας μας», σχολίασε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Υποψήφιος για πρωθυπουργός είναι οποιοσδήποτε πολιτικός αρχηγός εκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα», δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, εξηγώντας ότι μια αλλαγή στην χώρα δεν μπορούν να την υπηρετήσουν πρόσωπα που δεν υπηρέτησαν το δημόσιο συμφέρον.

Σε μία ώρα η τακτική συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, υπό τον Πρωθυπουργό. Στη 1 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα λάβει μέρος μέσω τηλεδιάσκεψης στη δεύτερη σύνοδο κορυφής της «Διάσκεψης για τη Δημοκρατία», κατόπιν πρόσκλησης του Joe Biden.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και την καταβολή χρηματικής εγγύησης 15.000 ευρώ αφέθηκε και ο δεύτερος σταθμάρχης, ο οποίος απολογήθηκε για την τραγωδία των Τεμπών. Αύριο αναμένεται η απολογία και του προϊστάμενου κυκλοφορίας που ήταν υπεύθυνος για τις βάρδιες της μοιραίας νύχτας.

Καθυστερήσεις στα πρωινά δρομολόγια των πλοίων στον Πειραιά λόγω ισχυρών ανέμων. Δεν θα πραγματοποιηθεί το πρωινό δρομολόγιο από Λαύριο προς Κέα.

Στο στόχαστρο των Οικονομικών Εισαγγελέων πέντε τράπεζες της Γαλλίας, οι οποίες ερευνώνται για υπόθεση φορολογικής απάτης και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Χθες το πρωί, τουλάχιστον 150 στελέχη της Εισαγγελίας έκαναν έφοδο στα κεντρικά γραφεία τους.

«Η τραπεζική κρίση δεν έχει τελειώσει ακόμη», προειδοποίησε ο Τζο Μπάιντεν, λέγοντας πως έχει κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αντιμετωπίσει την κρίση, σε συνεργασία με τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.

Στις αγορές βγαίνει και πάλι η Ελλάδα, που προχωρά στην έκδοση πενταετούς ομολόγου. Πρόκειται για την δεύτερη έξοδο μέσα στο 2023 σε μία περίοδο αναταραχών για τον παγκόσμιο χρηματοοικονομικό κλάδο.

Υλικές ζημιές προκάλεσε φωτιά που εκδηλώθηκε στις 4 τα ξημερώματα, σε μονοκατοικία οικογένειας με τρία παιδιά κοντά στη Νέα Ηράκλεια Χαλκιδικής. Οι ένοικοι πρόλαβαν και εγκατέλειψαν εγκαίρως το φλεγόμενο σπίτι χωρίς να κινδυνεύσουν.

Διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού στις 12.00, πραγματοποιούν τα σωματεία χορού, θεάτρου και όλων των εργαζομένων στο θέαμα και ακρόαμα.

Την ίδια ώρα, επανεκκινούν οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, με την πειραματική σκηνή να παρουσιάζει από σήμερα την παράσταση “Goodbye, Lindita”, μετά την λήξη της κατάληψης στο κτήριο Τσίλερ.

Επτά όπλα νόμιμα είχε στην κατοχή της η Όντρει Χέιλ, που προκάλεσε το μακελειό σε χριστιανικό ιδιωτικό σχολείο στο Τενεσί, ενώ ταυτόχρονα παρακολουθούνταν από γιατρό επειδή είχε ψυχολογικά προβλήματα, σύμφωνα με την αστυνομία της Νάσβιλ.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι απηύθυνε πρόσκληση στον κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ να επισκεφθεί την Ουκρανία, όπως μετέδωσε το Associated Press.

Ο Σι δεν έχει μιλήσει με τον Ζελένσκι από πέρυσι το Φεβρουάριο που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, ωστόσο η Κίνα δημοσιοποίησε τον περασμένο μήνα σχέδιο 12 σημείων για «μια πολιτική επίλυση της ουκρανικής κρίσης».

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα