back to top
20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Παραμένει πολύ αυξημένη η κίνηση στην άνοδο του Κηφισού από την Λένορμαν μέχρι τη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ ανά διαστήματα είναι αυξημένη και στην κάθοδο, από την Μεταμόρφωση μέχρι το Μπουρνάζι. Ταλαιπωρία των οδηγών και στην παραλιακή στο ρεύμα προς Πειραιά από το Ελληνικό μέχρι τον Άλιμο. Χαμηλές ταχύτητες επίσης σε Καρέα και Κατεχάκη. Στην Αττική οδό καθυστερήσεις στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο από την Φυλής μέχρι την Κηφισίας.

Εξαρθρώθηκε δίκτυο τρομοκρατών που μεθόδευε πλήγματα κατά προσεκτικά επιλεγμένων στόχων στην ελληνική επικράτεια, με καθοδήγηση από το εξωτερικό, μετά από συντονισμένες ενέργειες της Ελληνικής Αστυνομίας και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Συνελήφθησαν δύο Πακιστανοί, ηλικίας 27 και 29 ετών, μέλη τρομοκρατικού δικτύου που ετοίμαζαν επιθέσεις στη χώρα μας και συγκεκριμένα σε εστιατόριο ισραηλινών συμφερόντων στο κέντρο της Αθήνας. Οι συλληφθέντες απολογούνται την Παρασκευή, ενώ ο εισαγγελέας άσκησε επίσης ποινική δίωξη για Διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης σε βάρος ενός ακόμα ατόμου που βρίσκεται στο εξωτερικό, από το οποίο οι δύο κατηγορούμενοι φαίνεται ότι έπαιρναν εντολές και φέρεται να είναι πακιστανικής καταγωγής με έδρα το Ιράν

Οι αρχές ερευνούν το μέγεθος του τρομοκρατικού δικτύου που βρίσκεται πίσω από τους δύο συλληφθέντες Πακιστανούς και αν υπάρχουν και άλλα άτομα στη χώρα μας που επικοινωνούσαν με τον φερόμενο εγκέφαλο από το εξωτερικό .

«Η υπόθεση που αποκαλύφθηκε στην Ελλάδα είναι ένα σοβαρό θέμα που αποτράπηκε με επιτυχία από τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας» αναφέρει το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, τονίζοντας ότι η Μοσάντ βοήθησε στην εξάρθρωση αυτού του “ιρανικού πυρήνα τρομοκρατών”. Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Έλι Κοέν, ευχαρίστησε τις ελληνικές αρχές για τη συνεργασία.

Σε προεκλογικό ρυθμό η χώρα μετά την ανακοίνωση από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη χθες, της διεξαγωγής των εθνικών εκλογών στις 21 Μαΐου. Η Βουλή αναμένεται να κλείσει έως τη Μεγάλη Τρίτη. Εφόσον χρειαστεί, οι δεύτερες εκλογές θα γίνουν στις αρχές Ιουλίου.

“Η πρώτη κάλπη θα δείξει ποιος θα κυβερνήσει και η δεύτερη πώς θα κυβερνήσει”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Στις 21 του Μάη οι πολίτες θα επιστρέψουν στην κάλπη το λογαριασμό που δεν βγαίνει. Και την επόμενη κιόλας μέρα, χωρίς δεύτερες εκλογές και περιπέτειες, μία προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας θα αναλάβει το δύσκολο έργο της αναγέννησης της πατρίδας μας», σχολίασε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Υποψήφιος για πρωθυπουργός είναι οποιοσδήποτε πολιτικός αρχηγός εκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα», δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, εξηγώντας ότι μια αλλαγή στην χώρα δεν μπορούν να την υπηρετήσουν πρόσωπα που δεν υπηρέτησαν το δημόσιο συμφέρον.

Σε λίγη ώρα η τακτική συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, υπό τον Πρωθυπουργό. Στη μία το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα λάβει μέρος μέσω τηλεδιάσκεψης στη δεύτερη σύνοδο κορυφής της «Διάσκεψης για τη Δημοκρατία», κατόπιν πρόσκλησης του Τζο Μπάιντεν.

Ακριβότερα κατά 10 έως 15 λεπτά του ευρώ θα αγοράζουν, οι καταναλωτές από την 1η Ιουλίου εμφιαλωμένα νερά, χυμούς, γάλα ,αναψυκτικά και μπύρες καθώς -εκτός απροόπτου- ενεργοποιείται το σύστημα επιστροφής εγγυοδοσίας. Σύμφωνα με αυτό, ο καταναλωτής θα πληρώνει το επιπλέον αυτό ποσό κατά την αγορά των προιόντων, το οποίο ωστόσο θα του επιστρέφεται μέσω κουπονιού εάν πάει πισω στο κατάστημα τις άδειες συσκευασίες ποτών από πλαστικό, αλουμίνιο και γυαλί. Να μετατεθεί η έναρξη εφαρμογής του συστήματος και να τεθεί σίγουρα εκτός καλοκαιρινής σεζόν ζητά ο Σύνδεσμος Εταιρειών Εμφιαλώσεως Ελληνικού Φυσικού Μεταλλικού Νερού.

Πρεμιέρα σήμερα για το καλάθι των νονών, το οποίο περιλαμβάνει 12 κατηγορίες παιχνιδιών και θα είναι σε ισχύ έως το Mεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου. Θα ακολουθήσει την προσεχή Τρίτη 4 Απριλίου, το «καλάθι του Πάσχα», το οποίο θα περιλαμβάνει αρνί, τσουρέκια και άλλα πασχαλινά προϊόντα.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και την καταβολή χρηματικής εγγύησης 15.000 ευρώ αφέθηκε και ο δεύτερος σταθμάρχης, ο οποίος απολογήθηκε για την τραγωδία των Τεμπών. Αύριο αναμένεται η απολογία και του προϊστάμενου κυκλοφορίας που ήταν υπεύθυνος για τις βάρδιες της μοιραίας νύχτας.

Ανοίγει σε λίγη ώρα το βιβλίο των προσφορών για την νέα έκδοση 5ετούς ομολόγου του Ελληνικού Δημοσίου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το Δημόσιο θα αντλήσει από αυτό τουλάχιστον 1,5 με 2 δισ., ευρώ καλύπτοντας έτσι σχεδόν το 80% του φετινού δανειακού προγράμματος.

Στο στόχαστρο των Οικονομικών Εισαγγελέων πέντε τράπεζες της Γαλλίας, οι οποίες ερευνώνται για υπόθεση φορολογικής απάτης και ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Χθες το πρωί, τουλάχιστον 150 στελέχη της Εισαγγελίας έκαναν έφοδο στα κεντρικά γραφεία τους.

«Η τραπεζική κρίση δεν έχει τελειώσει ακόμη», προειδοποίησε ο Τζο Μπάιντεν, λέγοντας πως έχει κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αντιμετωπίσει την κρίση, σε συνεργασία με τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.

Oι ελληνικές τράπεζες είναι ανθεκτικές και θωρακισμένες, ωστόσο το πρόβλημα των κόκκινων δανείων, το οποίο είναι πιθανόν να επιδεινωθεί, θα απαιτήσει τουλάχιστον μία πενταετία ακόμη προκειμένου να διευθετηθεί οριστικά, ήταν το βασικό συμπέρασμα των τραπεζιτών που συμμετείχαν σε πάνελ του Οικονομικού Επιμελητηρίου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες τάχθηκαν για πρώτη φορά υπέρ της δημιουργίας ενός ειδικού δικαστηρίου που θα ερευνήσει τη ρωσική “επίθεση” στην Ουκρανία και το οποίο θα βασίζεται “στο ουκρανικό δικαστικό σύστημα”

Πρόσκληση στον κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ να επισκεφθεί την Ουκρανία, απηύθυνε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι όπως μετέδωσε το Associated Press.

Διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Πολιτισμού στις 12.00, πραγματοποιούν τα σωματεία χορού, θεάτρου και όλων των εργαζομένων στο θέαμα και ακρόαμα. Την ίδια ώρα, επανεκκινούν οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, με την πειραματική σκηνή να παρουσιάζει από σήμερα την παράσταση “Goodbye, Lindita”, μετά την λήξη της κατάληψης στο κτήριο Τσίλλερ.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα