back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Στη Γλυφάδα, σε καφέ στην πλατεία Εσπερίδων σε λίγη ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απ’ όπου θα κηρύξει και τυπικά την έναρξη του προεκλογικού αγώνα της ΝΔ. Το πρωί ο Πρωθυπουργός ανήρτησε και το πρώτο προεκλογικό βίντεο, με σύνθημα “Σταθερά Τολμηρά Μπροστά”. Στόχος η πρωτιά της ΝΔ και η επίτευξη αυτοδυναμίας.

Σε “θέση μάχης” για την εκλογική αναμέτρηση έχει τεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Nωρίτερα συνεδρίασε το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος, υπό τον Αλέξη Τσίπρα, με αντικείμενο το πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ξεκίνησε τις διαδικασίες για την παραίτησή του από τη θέση του ευρωβουλευτή ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, καθώς θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς εθνικές εκλογές. Τη θέση του στο Ευρωκοινοβούλιο θα καταλάβει ο Νίκος Παπανδρέου. Χθες, ο κ. Ανδρουλάκης, επανέλαβε το “όχι” σε Πρωθυπουργό Μητσοτάκη ή Τσίπρα, σε περίπτωση κυβέρνησης συνεργασίας. «Πάμε σε εκλογές με πολίτες δυσαρεστημένους,με την Ελλάδα να κατρακυλά σε δείκτες όταν μάλιστα, σήμερα λεφτά υπάρχουν»,ανέφερε από το βήμα της Βουλής, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου,λέγοντας ότι είναι αδήριτη η ανάγκη αλλαγής της πορείας της χώρας.

Στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης το δημοσίευμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας “Political”, για “βίίλα” του Τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση στην Πάρο, με “δάνειο για τρίτεκνους”, που ενοικιάζεται προς 14.700 ευρώ την εβδομάδα. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για “φθηνούς αντιπερισπασμούς από την κυβέρνηση των σκοτεινών ατομικών δανείων των μελών της” και αναφέρει ότι αύριο θα στείλει εξώδικο στην εφημερίδα, προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια και εάν αυτό δεν γίνει, τότε τον λόγο θα έχουν τα δικαστήρια, όπως λέει χαρακτηριστικά. Τονίζει ότι το ακίνητο βρίσκεται σε ορεινό μη τουριστικό χωριό της Πάρου και ανήκει κατά 50% στον ίδιο και κατά 50% στην πρώην σύζυγό του και μητέρα των 3 παιδιών του, και μόνον μέρος αυτού ανεγέρθηκε με δάνειο από τον ΟΕΚ. Το δάνειο αυτό το έλαβε η πρώην σύζυγός του, το 2007, επί της τότε κυβέρνησης της ΝΔ, βάση του νόμου με τον οποίον τα σχετικά δάνεια χορηγούνταν χωρίς κανένα απολύτως εισοδηματικό κριτήριο σε τρίτεκνους- δικαιούχους του ΟΕΚ. Ο κ. Ραγκούσης προσθέτει ότι το συγκεκριμένο δάνειο εξοφλήθηκε με εφάπαξ καταβολή τού υπολειπόμενου ποσού, όπως προέβλεπε ο νόμος. Επισημαίνει, επίσης, ότι από το 2014, το εν λόγω ακίνητο τους χειμερινούς μήνες αποτελεί τη μόνιμη οικογενειακή κατοικία του, ενώ τους τουριστικούς μήνες το ενοικιάζει για βιοποριστικούς λόγους και για να μεγαλώνει με αξιοπρέπεια τα παιδιά του.

Σε ανακοίνωσή της, η ΝΔ ζητεί απαντήσεις αναφορικά με τα ποσά που εισπράττει ο κ. Ραγκούσης και πως αυτά εμφανίζονται στο Πόθεν Έσχες του βουλευτή, κατά πόσο είναι νόμιμο και ηθικό να αξιοποιεί ο βουλευτής πόρους που προορίζονται για αδύναμους πολίτες, με την ανακοίνωση να καταλήγει λέγοντας ότι “σε ένα κανονικό κόμμα ο Τομεάρχης Διαφάνειας θα είχε ήδη δηλώσει παραίτηση”.

Υπό έρευνα βρίσκεται ο επικεφαλής Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος απομακρύνεται από τη θέση του επειδή, όπως αποκαλύφθηκε, αποδέχτηκε δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια από το Κατάρ. Ο λόγος για τον Χένρικ Χολολέι, επικεφαλής της πολιτικής της Ένωσης για τις Μεταφορές, που, πλέον, όπως επισημαίνει το Politico αποχωρεί από τη θέση του, μετά τα δημοσιεύματα της έγκριτης ιστοσελίδας. Όπως είχε αποκαλυφθεί, την ώρα που ΕΕ και Κατάρ υπέγραφαν συμφωνία για αναβάθμιση των αεροπορικών πτήσεων μεταξύ της Ένωσης και του Εμιράτου, ο Χολολέι αποδεχόταν δωρεάν πτήσεις με την Qatar Airways.

Έκλεισε νωρίτερα το βιβλίο προσφορών για το 5ετές ομόλογο, από το οποίο αντλήθηκαν περί τα 2,5 δις ευρώ. Η ζήτηση ήταν ισχυρή καθώς οι προσφορές έφτασαν τα 19,1 δις ευρώ. Το αρχικό επιτόκιο ήταν στο 3,97% και υποχώρησε στο 3,92%.
Ως επιτυχή χαρακτήρισε την ανταπόκριση των αγορών στην έκδοση του ομολόγου ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Τόνισε, μάλιστα, ότι η Ελλάδα, αντλώντας 2,5 δις από το ομόλογο, έχει πλέον ταμειακά διαθέσιμα άνω των 38 δις ευρώ, καλύπτοντας το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των εφετινών δανειακών αναγκών της.

Η ελληνική οικονομία εμφανίζεται σε καλή θέση για βελτίωση των προοπτικών της και, πιθανώς, θα υπάρξει αναβάθμιση σε επενδυτική βαθμίδα από την S&P στις 21 Απριλίου, εκτιμά σε έκθεση της η Goldman Sachs.

Περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων της ΕΚΤ ζητούν σήμερα τρεις αξιωματούχοι της ΕΚΤ, παρά την αναταραχή στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Πρόκειται για τους κεντρικούς τραπεζίτες της Σλοβακίας και της Λιθουανίας, αλλά και τον επικεφαλής οικονομολόγο της ΕΚΤ, Φίλιπ Λέιν, ο οποίος δήλωσε ότι η Τράπεζα θα χρειαστεί να αυξήσει περαιτέρω τα επιτόκιά της εφόσον παραμείνουν υπό έλεγχο οι πρόσφατες αναταράξεις στο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Εφόδους σε Ομόνοια και Λιόσια πραγματοποίησε η Αντιτρομοκρατική μετά τις συλλήψεις των δύο ατόμων, πακιστανικής καταγωγής, για τα οποία έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αντιτρομοκρατική έκανε αρχικά έλεγχο στο διαμέρισμα που έμεναν οι δύο συλληφθέντες όταν έρχονταν στην Αθήνα, στην Ομόνοια. Στη συνέχεια έγινε έφοδος σε κτίσμα κοντά στον καταυλισμό των Ρομά στα Λιόσια. Στο συγκεκριμένο κτίσμα δεν εντοπίστηκε κάτι ύποπτο, ωστόσο προσήχθησαν 15 με 20 άτομα που βρέθηκαν στο σημείο.

Πρεμιέρα σήμερα για το “καλάθι των νονών”, το οποίο περιλαμβάνει 12 κατηγορίες παιχνιδιών και θα είναι σε ισχύ έως το Mεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου. Θα ακολουθήσει την επόμενη εβδομάδα το “καλάθι του Πάσχα”. Όπως δήλωσε ο υπ. Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, στο “καλάθι” στα supermarket δεν θα μπει το αρνί και το κατσίκι, προκειμένου να μην πληγεί η αγορά του κρέατος. Ωστόσο, σε συνάντηση τις επόμενες μέρες με τους κρεοπώλες της Βαρβακείου, θα υπάρξει συμφωνία για “καλάθι” με αρνί και κατσίκι εκεί. “Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να έχουμε μία καλή συμφωνία για να συγκρατήσουμε τις τιμές στα περσινά επίπεδα”, ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Στη διεθνή επικαιρότητα: Ο Βλαντιμίρ Πούτιν παραδέχτηκε σήμερα ότι οι διεθνείς κυρώσεις σε βάρος της χώρας του θα μπορούσαν να έχουν “αρνητικές” συνέπειες για τη Ρωσία. Στο μεταξύ, ο Ουκρανός Πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, απηύθυνε πρόσκληση στον Κινέζο ομόλογο του Σι Τζινπίνγκ, να επισκεφθεί την Ουκρανία. “Δεν είναι δουλειά της Ρωσίας να συμβουλεύσει τον Κινέζο πρόεδρο αν πρέπει να επισκεφθεί την Ουκρανία ή όχι”, σχολίασε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ. “Έχουμε πόλεμο με τη Δύση, και είναι βέβαιο ότι θα διαρκέσει καιρό”, πρόσθεσε ο κ. Πεσκόφ.

Καιρός: Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου – 14 βαθμοί αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα