back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Tην έναρξη του προεκλογικού αγώνα της ΝΔ κηρύττει αυτή την ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ομιλία του σε καφέ στην πλατεία Εσπεριδών, στη Γλυφάδα. Το πρωί ο Πρωθυπουργός ανήρτησε και το πρώτο προεκλογικό βίντεο, με σύνθημα “Σταθερά Τολμηρά Μπροστά”. Στόχος η πρωτιά της ΝΔ και η επίτευξη αυτοδυναμίας.

Ο πρωθυπουργός συμμετείχε στις εργασίες της 2ης Συνόδου για τη Δημοκρατία, την οποία συνδιοργανώνουν οι ΗΠΑ, η Κόστα Ρίκα, η Ολλανδία, η Νότια Κορέα και η Ζάμπια. Ο κ Μητσοτάκη μεταξύ των άλλων τόνισε : Τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας για το κράτος δικαίου, τη λογοδοσία και την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Σε “θέση μάχης” για την εκλογική αναμέτρηση έχει τεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Νωρίτερα συνεδρίασε το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος, υπό τον Αλέξη Τσίπρα, με αντικείμενο το πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ξεκίνησε τις διαδικασίες για την παραίτησή του από τη θέση του ευρωβουλευτή ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, καθώς θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς εθνικές εκλογές. Τη θέση του στο Ευρωκοινοβούλιο θα καταλάβει ο Νίκος Παπανδρέου.

Χθες, ο κ. Ανδρουλάκης, επανέλαβε το “όχι” σε Πρωθυπουργό Μητσοτάκη ή Τσίπρα, σε περίπτωση κυβέρνησης συνεργασίας. «Πάμε σε εκλογές με πολίτες δυσαρεστημένους, με την Ελλάδα να κατρακυλά σε δείκτες όταν μάλιστα, σήμερα λεφτά υπάρχουν”, ανέφερε από το βήμα της Βουλής, ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, λέγοντας ότι είναι αδήριτη η ανάγκη αλλαγής της πορείας της χώρας.

Στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης το δημοσίευμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας “Political”, για “βίλα” του Τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση στην Πάρο, με “δάνειο για τρίτεκνους”, που ενοικιάζεται προς 14.700 ευρώ την εβδομάδα. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για “φθηνούς αντιπερισπασμούς από την κυβέρνηση των σκοτεινών ατομικών δανείων των μελών της” και αναφέρει ότι αύριο θα στείλει εξώδικο στην εφημερίδα, προκειμένου να αποκατασταθεί η αλήθεια και εάν αυτό δεν γίνει, τότε τον λόγο θα έχουν τα δικαστήρια, όπως λέει χαρακτηριστικά. Τονίζει ότι το ακίνητο βρίσκεται σε ορεινό μη τουριστικό χωριό της Πάρου και ανήκει κατά 50% στον ίδιο και κατά 50% στην πρώην σύζυγό του και μητέρα των 3 παιδιών του, και μόνον μέρος αυτού ανεγέρθηκε με δάνειο από τον ΟΕΚ. Το δάνειο αυτό το έλαβε η πρώην σύζυγός του, το 2007, επί της τότε κυβέρνησης της ΝΔ.

Σε ανακοίνωσή της, η ΝΔ ζητεί απαντήσεις αναφορικά με τα ποσά που εισπράττει ο κ. Ραγκούσης και πως αυτά εμφανίζονται στο Πόθεν Έσχες του βουλευτή, κατά πόσο είναι νόμιμο και ηθικό να αξιοποιεί ο βουλευτής πόρους που προορίζονται για αδύναμους πολίτες, με την ανακοίνωση να καταλήγει λέγοντας ότι “σε ένα κανονικό κόμμα ο Τομεάρχης Διαφάνειας θα είχε ήδη δηλώσει παραίτηση”.

Υπό έρευνα βρίσκεται ο επικεφαλής Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος απομακρύνεται από τη θέση του επειδή, όπως αποκαλύφθηκε, αποδέχτηκε δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια από το Κατάρ. Ο λόγος για τον Χένρικ Χολολέι, επικεφαλής της πολιτικής της Ένωσης για τις Μεταφορές, που, πλέον, όπως επισημαίνει το Politico αποχωρεί από τη θέση του, μετά τα δημοσιεύματα της έγκριτης ιστοσελίδας. Όπως είχε αποκαλυφθεί, την ώρα που ΕΕ και Κατάρ υπέγραφαν συμφωνία για αναβάθμιση των αεροπορικών πτήσεων μεταξύ της Ένωσης και του Εμιράτου, ο Χολολέι αποδεχόταν δωρεάν πτήσεις με την Qatar Airways.

Υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία θα είναι ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος. Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Αβραμόπουλου στις εκλογές της 21ης Μαΐου έγινε μετά από συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πρεμιέρα σήμερα για το “καλάθι των νονών”, το οποίο περιλαμβάνει 12 κατηγορίες παιχνιδιών και θα είναι σε ισχύ έως το Mεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου. Θα ακολουθήσει την επόμενη εβδομάδα το “καλάθι του Πάσχα”.

Ψηφίστηκε «κατά πλειοψηφία» από την ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου με τίτλο «Κώδικας Μετανάστευσης».

Το 2021, υπολογίζεται ότι υπήρχαν πέντε μετανάστες ανά 1.000 κατοίκους στην ΕΕ, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Σε σχέση με το μέγεθος του μόνιμου πληθυσμού, το Λουξεμβούργο κατέγραψε το υψηλότερο ποσοστό μετανάστευσης το 2021 (σχεδόν 40 μετανάστες ανά 1.000 κατοίκους). Αντίθετα, το χαμηλότερο ποσοστό μετανάστευσης κατέγραψε η Σλοβακία (1 μετανάστη ανά 1.000 κατοίκους. Στην Ιταλία και τη χώρα μας η αντιστοιχία είναι έξι μετανάστες ανά 1.000 κατοίκους.

Ποινή κάθειρξης 10 ετών επιβλήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον 47χρονο που τον Ιανουάριο του 2022 είχε ξυλοκοπήσει στην Αργυρούπολη βάναυσα την σύντροφό του, 41νός ετών. Η γυναίκα νοσηλεύτηκε για δύο μήνες στην εντατική με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες του 43χρονου προπονητή που κατηγορείται για βιασμό ανήλικων κοριτσιών στην Ηλιούπολη. Πρόκειται για τον Άρη ΔΑΤΣΙΟ του Χρήστου και της Φανής, γεννημένο του 1979 στο Στεφανέστι Ρουμανίας.

Καιρός: Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου – 14 βαθμοί αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα