back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Μία είναι η κάλπη αυτής της 21ης Μαΐου, όπου ψηφίζουμε για την Ελλάδα που μας αξίζει, για το ποιον πρωθυπουργό και ποια κυβέρνηση θα έχουμε τα επόμενα χρόνια, υπογράμμισε από τη Γλυφάδα, μιλώντας σε υποστηρικτές της ΝΔ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και προκάλεσε όλους όσοι υποστηρίζουν ότι μπορεί να προκύψει κυβέρνηση στις 22 Μαΐου να δηλώσουν ξεκάθαρα με ποιους πρόκειται να συνεργαστούν. Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε του πολίτες να κλείσουν την πόρτα σε κυβερνήσεις αστάθειας.

Σε “θέση μάχης” για την εκλογική αναμέτρηση και ο ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα συνεδρίασε το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος, υπό τον Αλέξη Τσίπρα, με αντικείμενο το πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ξεκίνησε τις διαδικασίες για την παραίτησή του από τη θέση του ευρωβουλευτή ο Πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, καθώς, θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς εθνικές εκλογές. Τη θέση του στο Ευρωκοινοβούλιο θα καταλάβει ο Νίκος Παπανδρέου.

Με εξώδικο στη διαδικτυακή εφημερίδα Political θα απαντήσει ο Γιάννης Ραγκούσης, Τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, στο δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο έχτισε «βίλα» στην Πάρο με στεγαστικό δάνειο από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας η οποία ενοικιάζεται προς 14.700 ευρώ την εβδομάδα. Ο κ Ραγκούσης κάνει λόγο για «φθηνούς αντιπερισπασμούς από την κυβέρνηση των υπέρογκων και σκοτεινών, ατομικών δανείων των μελών της». Τονίζει ότι το ακίνητο βρίσκεται σε ορεινό μη τουριστικό χωριό της Πάρου και ανήκει κατά 50% στον ίδιο και κατά 50% στην πρώην σύζυγό του και μητέρα των 3 παιδιών του, και μόνον μέρος αυτού ανεγέρθηκε με δάνειο από τον ΟΕΚ. Το δάνειο αυτό το έλαβε η πρώην σύζυγός του, το 2007, επί της τότε κυβέρνησης της ΝΔ, βάση του νόμου με τον οποίον τα σχετικά δάνεια χορηγούνταν χωρίς κανένα απολύτως εισοδηματικό κριτήριο σε τρίτεκνους- δικαιούχους του ΟΕΚ. Ο κ. Ραγκούσης προσθέτει ότι το συγκεκριμένο δάνειο εξοφλήθηκε με εφάπαξ καταβολή τού υπολειπόμενου ποσού και προσθέτει πως αν δεν αποκατασταθεί η αλήθεια το λόγο θα έχουν τα δικαστήρια .

«Πόσο ηθικό βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ ο υπεύθυνος του τομέα διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ να έχει χρησιμοποιήσει χαμηλότοκο επιδοτοούμενο δάνειο που δινόταν από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας για εκείνους που ήτανε αναξιοπαθούντες, ότι κατάφερε να πάρει αυτό το δάνειο, όταν ήταν δήμαρχος Πάρου», διερωτήθηκε στη Βουλή ο Αδωνις Γεωργιάδης. Σε ανακοίνωσή της, η ΝΔ ζητεί απαντήσεις αναφορικά με τα ποσά που εισπράττει ο κ. Ραγκούσης και πως αυτά εμφανίζονται στο Πόθεν Έσχες του βουλευτή, “σε ένα κανονικό κόμμα ο Τομεάρχης Διαφάνειας θα είχε ήδη δηλώσει παραίτηση”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Πιθανή θεωρεί την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας στις 21 Απριλίου η Goldman Sachs σε έκθεσή της, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται και επισήμως σε προεκλογική περίοδο. Υπενθυμίζεται ότι στις 21 Απριλίου, ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης S&P θα δημοσιεύσει την έκθεσή του αναφορικά με την ελληνική οικονομία. Ο εν λόγω οίκος όπως και οι DBRS και Fitch αξιολογούν την Ελλάδα μία βαθμίδα χαμηλότερα της επενδυτικής διαβάθμισης.

«Είναι ευθύνη των διαχειριστών των δανείων να σκύψουν πάνω στο πρόβλημα και να δώσουν λύσεις» είπε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας αναφερόμενος στις διαδικασίες ρύθμισης του ιδιωτικού χρέους κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Star forum που εξελίσσεται στη Λαμία.

Αύριο αναμένεται να εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το νμσχ με τα μέτρα στήριξης για το δυστύχημα των Τεμπών. Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν μόνο οι κυβερνητικοί βουλευτές.

Από αύριο Πέμπτη, το απόγευμα θα αρχίσει η πληρωμή του ειδικού επιδόματος στους συνταξιούχους που δεν είδαν αύξηση στις αποδοχές τους λόγω της προσωπικής διαφοράς. Η πληρωμή θα ολοκληρωθεί το πρωί της Παρασκευής. Δικαιούχοι του επιδόματος που κυμαίνεται από 200 έως 300 ευρώ και θα καταβληθεί άπαξ, είναι πάνω από ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι.

Στη Γαλλία, στις 14 Απριλίου θα εκδώσει το Συνταγματικό Συμβούλιο της χώρας την πολυαναμενόμενη ετυμηγορία του σχετικά με το αν τα σχέδια της κυβέρνησης- να αυξήσει την ηλικία συνταξιοδότησης στα 64 έτη – συνάδουν με το Σύνταγμα. Nέα πανεθνική κινητοποίηση ενάντια στη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση εξήγγειλαν τα συνδικάτα για την Πέμπτη 6 Απριλίου

Κατατέθηκε από τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη και συντονιστή της Ευρωομάδας της Αριστεράς στην Επιτροπή Προϋπολογισμών (BUDG), τροπολογία που αντιτίθεται στην ευρωπαϊκή χρηματοδότηση φρακτών στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ. Την τροπολογία υιοθέτησε η επιτροπή προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Καπνογόνο έκτακτης ανάγκης αποδείχθηκε ότι ήταν το αντικείμενο που είχε εντοπιστεί κοντά στον υποθαλάσσιο αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2, ο οποίος υπέστη ζημιές από εκρήξεις που σημειώθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ενέργειας της Δανίας. Η επιχείρηση ανάκτησης του καπνογόνου ολοκληρώθηκε χθες σε βάθος 73 μέτρων υπό την καθοδήγηση του Πολεμικού Ναυτικού της Δανίας.

Αυτή την ώρα Ολυμπιακός- Βιλερμπάν στο ΣΕΦ για τη 31η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Καιρός

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου – 13 βαθμοί αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα