back to top
24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

“Είμαι σήμερα περισσότερο αποφασισμένος από ποτέ να συγκρουστώ με όλες τις εστίες αναχρονισμού και αναξιοκρατίας στην ελληνική δημόσια διοίκηση”, τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από την Γλυφάδα, την οποία επισκέφθηκε το απόγευμα σημειώνοντας ότι “αυτό θα αποτελέσει μια από τις κεντρικές δεσμεύσεις μας για την επόμενη τετραετία”. “Όπως είχα δεσμευθεί το 2019, ότι κύριος στόχος της οικονομικής μας πολιτικής για την επόμενη τετραετία θα είναι οι λιγότεροι φόροι, έτσι σας κοιτάω στα μάτια και σας λέω τώρα ότι δέσμευσή μου για τη δεύτερη τετραετία θα είναι οι καλύτεροι μισθοί για όλες τις Ελληνίδες και για όλους τους Έλληνες”, ανέφερε ο πρωθυπουργός. Ο πρωθυπουργός προέβαλε εκ νέου τον στόχο της αυτοδυναμίας, αναδεικνύοντας την σημασία των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Σε “θέση μάχης” για την εκλογική αναμέτρηση και ο ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα συνεδρίασε το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος, υπό τον Αλέξη Τσίπρα, με αντικείμενο το πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ξεκίνησε τις διαδικασίες για την παραίτησή του από τη θέση του ευρωβουλευτή ο Πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, καθώς, θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς εθνικές εκλογές. Τη θέση του στο Ευρωκοινοβούλιο θα καταλάβει ο Νίκος Παπανδρέου.

Με εξώδικο στη διαδικτυακή εφημερίδα Political δηλώνει ότι θα απαντήσει ο Γιάννης Ραγκούσης, Τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, στο δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο έχτισε «βίλα» στην Πάρο με στεγαστικό δάνειο από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας η οποία ενοικιάζεται προς 14.700 ευρώ την εβδομάδα. Ο κ Ραγκούσης κάνει λόγο για «φθηνούς αντιπερισπασμούς από την κυβέρνηση των υπέρογκων και σκοτεινών, ατομικών δανείων των μελών της». Τονίζει ότι το ακίνητο βρίσκεται σε ορεινό μη τουριστικό χωριό της Πάρου και ανήκει κατά 50% στον ίδιο και κατά 50% στην πρώην σύζυγό του και μητέρα των 3 παιδιών του, και μόνον μέρος αυτού ανεγέρθηκε με δάνειο από τον ΟΕΚ.

«Πόσο ηθικό βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ ο υπεύθυνος του τομέα διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ να έχει χρησιμοποιήσει χαμηλότοκο επιδοτούμενο δάνειο που δινόταν από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας για εκείνους που ήτανε αναξιοπαθούντες, ότι κατάφερε να πάρει αυτό το δάνειο, όταν ήταν δήμαρχος Πάρου», διερωτήθηκε στη Βουλή ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Σε ανακοίνωσή της, η ΝΔ ζητεί απαντήσεις αναφορικά με τα ποσά που εισπράττει ο κ. Ραγκούσης και πως αυτά εμφανίζονται στο Πόθεν Έσχες του βουλευτή, “σε ένα κανονικό κόμμα ο Τομεάρχης Διαφάνειας θα είχε ήδη δηλώσει παραίτηση”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Πιθανή θεωρεί την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας στις 21 Απριλίου η Goldman Sachs σε έκθεσή της, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται και επισήμως σε προεκλογική περίοδο. Υπενθυμίζεται ότι στις 21 Απριλίου, ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης S&P θα δημοσιεύσει την έκθεσή του αναφορικά με την ελληνική οικονομία. Ο εν λόγω οίκος όπως και οι DBRS και Fitch αξιολογούν την Ελλάδα μία βαθμίδα χαμηλότερα της επενδυτικής διαβάθμισης.

«Είναι ευθύνη των διαχειριστών των δανείων να σκύψουν πάνω στο πρόβλημα και να δώσουν λύσεις» είπε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας αναφερόμενος στις διαδικασίες ρύθμισης του ιδιωτικού χρέους κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Star forum που εξελίσσεται στη Λαμία. Ο κ Σταικουρας αποκάλυψε τις επαφές που είχε με το τραπεζικό σύστημα αλλά και τους ενδιάμεσους διαχειριστές, από τους οποίους όπως ειπε ζήτησε δημόσια πλέον «να επαναξιολογήσουν τις ρυθμίσεις στις οποίες έχουν καταλήξει οι πολίτες» καθώς επεσήμανε «δεν είναι στην ίδια κατάσταση όπως πριν από δύο ή τρία χρόνια και πολλοί πολίτες δυσκολεύονται να τηρήσουν τις ρυθμίσεις».

Στις ράγες μπαίνουν απόψε δυο εμπορικές αμαξοστοιχίες της Hellenic Train.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας πρόκειται για δύο εμπορικές αμαξοστοιχίες της, από Αθήνα προς Θεσσαλονίκη, με ώρα αναχώρησης 22:20 και από Θεσσαλονίκη προς Θριάσιο, με ώρα αναχώρησης 21:45.

Αύριο αναμένεται να εισαχθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το νμσχ με τα μέτρα στήριξης για το δυστύχημα των Τεμπών. Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν μόνο οι κυβερνητικοί βουλευτές.

Αυξήθηκε ο αριθμός των επιχειρησιακών πυρηνικών κεφαλών το 2022. 9.576 πυρηνικές κεφαλές είναι παγκοσμίως έτοιμες για χρήση, ισχύς που ισοδυναμεί με «τουλάχιστον 135.000 βόμβες Χιροσίμα», σύμφωνα με το Nuclear Weapons Ban Monitor που δημοσιοποίησε νορβηγική ΜΚΟ

Ο Πάπας Φραγκίσκος έχει λοίμωξη του αναπνευστικού και θα παραμείνει στο νοσοκομείο της Ρώμης για λίγες ημέρες ανακοίνωσε το Βατικανό.

Για την 31η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, Ολυμπιακός- Βιλερμπάν 37-29 στο ημίχρονο.

Καιρός

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου – 12 βαθμοί αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα