back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών στις 21 Μαΐου ανακοίνωσε στην εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η Βουλή αναμένεται να κλείσει έως τη Μεγάλη Τρίτη και η διάλυσή της τοποθετείται χρονικά στο διάστημα 22 με 28 Απριλίου. Εφόσον χρειαστεί, οι δεύτερες κάλπες θα στηθούν στις αρχές Ιουλίου.

Η πρώτη κάλπη θα δείξει ποιος θα κυβερνήσει και η δεύτερη πώς θα κυβερνήσει”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι αυτοδύναμη ΝΔ σημαίνει ισχυρή Ελλάδα.

Σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο πρωθυπουργός, αναφέρθηκε στις δεσμεύσεις της ΝΔ και στο έργο που πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της θητείας της, η κυβέρνηση, και τόνισε ότι «έτσι θα προχωρήσουμε». Ο κ. Μητσοτάκης συνόδευσε την ανάρτησή του με σχετικό βίντεο .

“Στις 21 του Μάη οι πολίτες θα επιστρέψουν στην κάλπη το λογαριασμό που δεν βγαίνει. Και την επόμενη κιόλας μέρα, χωρίς δεύτερες εκλογές και περιπέτειες, μία προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας θα αναλάβει το δύσκολο έργο της αναγέννησης της πατρίδας μας, σχολίασε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Από το συνέδριο Starforum στη Λαμία, σημείωσε ότι «είμαστε εδώ για να ενώσουμε τους Έλληνες και όχι να τους διχάσουμε». Τόνισε ότι «δεν μιλάμε για αυτοδυναμίες αλαζονικών κυβερνήσεων», «θέλουμε προοδευτικές κυβερνήσεις συνεργασίας».

Υποψήφιος για πρωθυπουργός είναι οποιοσδήποτε πολιτικός αρχηγός εκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα επέμεινε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΣΚΑΙ εξηγώντας ότι μια αλλαγή στην χώρα δεν μπορούν να την υπηρετήσουν πρόσωπα που δεν υπηρέτησαν το δημόσιο συμφέρον. Αν έχουμε μια ισχυρή εντολή θα ξεκινήσουμε προσπάθεια για προγραμματικές συγκλίσεις τότε θα συζητήσουμε για τα πρόσωπα κοινής αποδοχής, δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης και διευκρίνισε οτι αν το ΠΑΣΟΚ δεν λάβει ισχυρό διψήφιο ποσοστό θα μείνει στην αντιπολίτευση. Το ΠΑΣΟΚ δεν αποτελεί κανένα πολιτικό συμπλήρωμα ξεκαθάρισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Δίκτυο τρομοκρατών που με καθοδήγηση από το εξωτερικό, μεθόδευε πλήγματα κατά προσεκτικά επιλεγμένων στόχων στην ελληνική επικράτεια, εξαρθρώθηκε μετά από συντονισμένες ενέργειες της Ελληνικής Αστυνομίας και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Συνελήφθησαν δύο Πακιστανοί, ηλικίας 27 και 29 ετών, μέλη τρομοκρατικού δικτύου και στόχευαν άμεσο χτύπημα σε εβραϊκό εστιατόριο – συναγωγή στου Ψυρρή, στο κέντρο της Αθήνας.

Οι συλληφθέντες απολογούνται την Παρασκευή στον ανακριτή κατηγορούμενοι για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση. Ο εισαγγελέας άσκησε επίσης ποινική δίωξη για Διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης σε βάρος ενός ακόμα άγνωστου ατόμου που βρίσκεται στο εξωτερικό από το οποίο οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να έπαιρναν εντολές .

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και την καταβολή χρηματικής εγγύησης 15.000 ευρώ αφέθηκε και ο δεύτερος σταθμάρχης, ο οποίος απολογήθηκε για την τραγωδία των Τεμπών. Οι περιοριστικοί όροι αφορούν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο ΑΤ της περιοχής του. Την Πέμπτη αναμένεται η απολογία και του προϊστάμενου κυκλοφορίας που ήταν υπεύθυνος για τις βάρδιες της μοιραίας νύχτας.

Ανοίγει ο δρόμος για την καταβολή του πριμ παραγωγικότητας σε δημόσιους υπαλλήλους, καθώς ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, παρουσίασαν στο υπουργικό συμβούλιο τα κριτήρια απονομής και τον τρόπο υπολογισμού του συστήματος κινήτρων και ανταμοιβής υπαλλήλων.

142 βουλευτές από 4 πολιτικές ομάδες (Αριστερά, Πράσινοι, Σοσιαλιστές και Renew) υπέγραψαν άρθρο- έκκληση στη γαλλική εφημερίδα Le Monde σχετικά με τη «δίκαιη φορολόγηση των υπερπλουσίων». Ανάμεσα στους βουλευτές που υπογράφουν βρίσκονται και οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Καμπανάκι για πρόβλημα στην τροφοδοσία των νοσοκομείων λόγω οφειλών από το Σύνδεσμο Ελλήνων Προμηθευτών. Όπως μάλιστα, αναφέρεται σε επιστολή, η συνολική αρνητική εικόνα επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι οι εξοφλήσεις των νοσοκομειακών οφειλών γίνονται με τεράστια καθυστέρηση που, σε αρκετές περιπτώσεις, αγγίζει τους 12 μήνες!

Ο πρόεδρος του Ισραήλ, Ισαάκ Χέρτσογκ, ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθεί μια πρώτη συνάντηση διαλόγου ανάμεσα στα κόμματα της κυβερνητικής πλειοψηφίας και της αντιπολίτευσης για τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος που διχάζει τη χώρα.

Ομοσπονδιακός δικαστής αποφάνθηκε ότι ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς θα πρέπει να καταθέσει ενώπιον Επιτροπής Ενόρκων για τις συζητήσεις που είχε με τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ πριν από την εισβολή των υποστηρικτών του τελευταίου στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε 86-76 της Μπάγερν Μονάχου στο ΟΑΚΑ, για την 31η αγωνιστική της Ευρωλίγκας στο μπάσκετ με κορυφαίο τον Γιώργο Παπαγιάννη, που είχε 24 πόντους και δέκα στα δέκα σουτ.

Σε αναμετρήσεις για τα προκριματικά του EURO 2024 σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Σκωτία- Ισπανία 2-0

Γερμανία- Βέλγιο 2-3

Τουρκία- Κροατία 0-2

Καιρός

Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα