back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πότε κλείνουν τα σχολεία – Οι ημερομηνίες για τις ενδοσχολικές εξετάσεις και τις πανελλαδικές

Διαβάστε επίσης

Δεν θα έχει τελειώσει η σχολική χρονιά την περίοδο των εκλογών, οπότε οι μαθητές «κερδίζουν» δύο επιπλέον ημέρες διακοπών καθώς τα σχολεία που γίνονται εκλογικά κέντρα κλείνουν την Παρασκευή προ των εκλογών, για την προετοιμασία του χώρου, ενώ παραμένουν κλειστά και την επομένη των εκλογών, ημέρα Δευτέρα.

Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές δεν θα πάνε στα σχολεία τους την Παρασκευή 18 Μαΐου, δηλαδή την Παρασκευή προ των εκλογών, και τη Δευτέρα 22 Μαΐου, δηλαδή την Δευτέρα μετά τις εκλογές, όπως γίνεται σε κάθε εκλογική αναμέτρηση. Σε κάθε περίπτωση, όλα αυτά θα πρέπει να επιβεβαιωθούν και με απόφαση και ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.

Όπως έχει γίνει από τον Σεπτέμβριο γνωστό, τα σχολεία είναι προγραμματισμένο να κλείσουν για καλοκαίρι στις παρακάτω ημερομηνίες:

– Τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά κλείνουν στις 15 Ιουνίου 2023.

– Το τελευταίο μάθημα στα Γυμνάσια θα γίνει στις 30 Μαΐου 2023. Οι εξετάσεις στα Γυμνάσια θα τελειώσουν στις 15 Ιουνίου.

– Τα Λύκεια τελειώνουν τα μαθήματα στις 19 Μαΐου 2023. Πιο συγκεκριμένα Στη Γ’ Λυκείου οι ενδοσχολικές εξετάσεις σταματούν στις 30 Μαΐου. Οι μαθητές Α’ και Β΄ Λυκείου θα τελειώσουν στις 15 Ιουνίου 2023.

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις ξεκινούν την 1η Ιουνίου και ολοκληρώνονται στις 16 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ ενώ για τα ΓΕΛ διαρκούν από τις 2 έως 12 Ιουνίου. Τα ειδικά μαθήματα ξεκινούν στις 17 και τελειώνουν στις 29 Ιουνίου οπότε εάν πραγματοποιηθούν δεύτερες εκλογές στις 2 Ιουλίου, ολόκληρη η εξεταστική διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί.

Τέλος υπενθυμίζεται ότι τα σχολεία θα είναι κλειστά λόγω Πάσχα από την Παρασκευή 7 Απριλίου. Αυτό σημαίνει ότι τη συγκεκριμένη ημερομηνία σταματούν τα μαθήματα σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια για δύο εβδομάδες και θα ανοίξουν μετά το Πάσχα και συγκεκριμένα στις 24 Απριλίου 2023.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα