back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ελεύθερη η πρόσβαση για τους Αθηναίους στο πάρκο αναψυχής στην Ακαδημία Πλάτωνος

Διαβάστε επίσης

Ελεύθερη θα είναι η πρόσβαση των κατοίκων της περιοχής αλλά και των πολιτών της Αθήνας, στο άλσος που θα δημιουργηθεί στην Ακαδημία Πλάτωνος και το οποίο θα φιλοξενήσει το Μητροπολιτικό Μουσείο της Αθήνας, ανέφερε στη Βουλή, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ Φωτεινής Πιπιλή.

Όπως ενημέρωσε η κ.Μενδώνη, στα διαθέσιμα 140 στρέμματα θα προστεθεί και άλλη γη που θα προέλθει από απαλλοτριώσεις, ενώ σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του Μουσείου, είπε ότι οι πιστώσεις είναι διασφαλισμένες και χρειάζονται περίπου δύο χρόνια για την υλοποίηση των μελετών και την έγκρισή τους. «Θα αποδώσουμε στους Αθηναίους ένα Μουσείο που θα στεγάζεται σε υπόσκαφο κτίριο, θα είναι βιοκλιματικό και θα έχει σχεδόν μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα», τόνισε η κ.Μενδώνη.

«Με το έργο αυτό, σε συνδυασμό και με το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό, παλιές αστικές περιοχές της Αθήνας, όπως ο Κολωνός, ο Λόφος Σκουζέ και η Ακαδημία Πλάτωνος, θα ξαναβρούν την παλιά τους αίγλη», επισήμανε η κ.Πιπιλή.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα