18 C
Athens
Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

18 C
Athens
Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Γ. Οικονόμου: Δεν υπάρχει πολιτική πρώτη ύλη για σταθερές κυβερνήσεις συνεργασίας

Διαβάστε επίσης

Στη χώρα δεν υπάρχει πολιτική πρώτη ύλη για σταθερές και αποτελεσματικές κυβερνήσεις συνεργασίας, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι: «Η πρώτη εκλογή είναι η εκλογή που θα δείξει από ποιον και πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος. Είναι σαφής η άποψή μας για το πώς πρέπει να κυβερνηθεί η χώρα. Ο κόσμος θα αξιολογήσει τις πολιτικές για το μέλλον του. Στις εκλογές ο κόσμος πρέπει να σκεφτεί τι θα ψηφίσει και τι θα απορρίψει, αν θα κατοχυρώσουμε την πρόοδο που έχουμε κάνει ή θα κινδυνεύσουμε να γυρίσουμε πίσω».

Αναφορικά με την κριτική για όσα δεν έγιναν στο Δημόσιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε: «Αναγνωρίσαμε τα λάθη μας, οι παθογένειες 40 ετών δεν σβήνονται σε μια 4ετία, και δεν το λέω αυτό ως άλλοθι. Με τον κρατισμό συγκρουστήκαμε, αλλού πετύχαμε, αλλού πήγαμε πιο αργά. Θέλουμε να πάμε πιο τολμηρά και πιο γρήγορα στο μέλλον».

Ο κ. Οικονόμου συμπλήρωσε: «Κατά τη διάρκεια της πρώτης τετραετίας υπάρχουν αμέτρητα παραδείγματα ανθρώπων με όνομα και με επίθετο, σε όλους τους τομείς της κυβερνητικής μηχανής, που το βιογραφικό τους, τα προσόντα τους, οι σπουδές τους, οι δεξιότητές τους ήταν εκείνα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο, για να αναλάβουν κρίσιμα πόστα σε μια σειρά από κρίσιμα πεδία. Πολλές φορές οι άνθρωποι αυτοί, με τα αποτελέσματα που έφεραν, κατακρεουργήθηκαν από την Αντιπολίτευση. Δεν λέω κανιβαλίστηκαν απλώς, αλλά κατακρεουργήθηκαν, «Golden boys, κολλητοί, Μητσοτάκης Α.Ε»».

Επιπλέον ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως αυτό που δεν είναι λογικό είναι οι γρίφοι και πως επ’ αυτού αναφέρεται και στον κ. Ανδρουλάκη και στον κ. Τσίπρα.

«Αναφέρομαι και σε αυτούς που πιστεύουν στην απλή αναλογική. Διότι όταν λες ότι εγώ θέλω «προοδευτική διακυβέρνηση» -με τον όρο προοδευτική όπως τον εννοεί ο καθένας, αυτό είναι αντικείμενο άλλης πολύ ενδιαφέρουσας συζήτησης- γιατί επιμένεις να μιλάς με γρίφους; Γιατί δεν λες ποιο είναι το παζλ; Γιατί δεν λες ονόματα; Είναι συγκεκριμένα τα πράγματα στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό. Να πεις ότι «εγώ πιστεύω ότι “προοδευτική διακυβέρνηση” είναι να ξαναπιάσω το νήμα με τον κ. Βαρουφάκη», που πριν από τρεις-τέσσερις ημέρες είπε να «ανατινάξουμε» τις τράπεζες. Έχει ο Έλληνας πολίτης το δικαίωμα να ξέρει ακριβώς τι εννοεί ο καθένας. Οι συντεταγμένες του ελληνικού πολιτικού σκηνικού είναι συγκεκριμένες. Όταν έρχεται και λέει «προοδευτική διακυβέρνηση» -το λέει και ο κ. Ανδρουλάκης αυτό- εννοεί, για παράδειγμα, ότι θα συγκυβερνήσει με ένα κόμμα που έχει πολιτικά στελέχη δύο καταδικασμένους για παράβαση καθήκοντος Υπουργούς. Ο ένας μάλιστα θα είναι και ενεργός στην πολιτική, καταλαβαίνω ότι δεν προτίθεται ο κ. Τσίπρας να αφήσει εκτός ψηφοδελτίων τον κ. Παππά. Είναι πολύ ισχυροί και παλιοί οι δεσμοί τους, τέτοιοι ώστε ούτε μία ομόφωνη δικαστική απόφαση δεν μπορεί να τους καταλύσει. Ο κ. Βαρουφάκης είναι κι αυτός στο τόξο της «προοδευτικής διακυβέρνησης», με τις τράπεζες που θα «ανατινάξει»;», υπογράμμισε.

Πρόσθεσε επιπλέον ότι το βασικό διακύβευμα είναι οι πολιτικές, ο οδικός χάρτης, πώς θα ζήσουν για τα επόμενα τέσσερα χρόνια οι Έλληνες και τα παιδιά μας σε μια σειρά από κρίσιμους τομείς.

«Η πρώτη εκλογή, της 21ης Μαΐου, είναι αυτή που, εν πολλοίς, θα καθορίσει ποιος και πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος. Κι αν χρειαστεί δεύτερη κάλπη, αυτή θα επικυρώσει και θα δυναμώσει ακόμη περισσότερο, θα εδραιώσει την επιλογή της ελληνικής κοινωνίας. Σε οποιαδήποτε συζήτηση που οργανωμένα μπορεί να δώσει στον κόσμο την ευκαιρία και τη δυνατότητα να κρίνει, να ακούσει, να καταλάβει τις διαφορές και να επιλέξει, προφανώς και είμαστε απολύτως θετικοί. Όλα αυτά θα τα δούμε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου», τόνισε.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα