back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γ. Πρωτούλης: Συμφωνούν στα βασικά τα κόμματα που τσακώνονται για το νέο κυβερνητικό σχήμα

Διαβάστε επίσης

«Τα κόμματα που τσακώνονται για το επόμενο κυβερνητικό σχήμα συμφωνούν στα μεγάλα και σημαντικά θέματα», τόνισε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ «υπάρχει στρατηγική συμφωνία ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ στην οικονομία, στην εξωτερική πολική και στην εμπλοκή στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στην υγεία, στους μισθούς, στο ασφαλιστικό ακόμα και στην εμπορευματοποίηση του νερού».

Πρόσθεσε ότι αυτά τα κόμματα «έχουν από κοινού ψηφίσει το 3ο μνημόνιο και συμφωνούν με το νέο υπερμνημόνιο, το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, που απαιτεί νέα μέτρα για κάθε εκταμίευση».

«Έχουν δοκιμαστεί οι πάντες και τα πάντα με τα αντιλαϊκά κυβερνητικά σχήματα που έφτιαξαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με άλλα κόμματα μιας χρήσης» είπε ο Γιάννης Πρωτούλης.

Επισήμανε ότι «η συζήτηση που γίνεται είναι για τη σύνθεση της μελλοντικής κυβέρνησης και όχι για την αντιλαϊκή πολιτική που θα εφαρμόσει».

Υπογράμμισε ότι «απαιτείται δυνατός αγώνας, με δυνατό ΚΚΕ μέσα σε αυτόν τον αγώνα, για να υπάρξουν διεκδικήσεις» και έφερε ως παράδειγμα το Ασφαλιστικό και την ανάγκη «για μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και γενναίας αύξησης των συντάξεων».

Και σχολιάζοντας τα περί «προοδευτικής κυβέρνησης» του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι το ΚΚΕ «δεν μπορεί να είναι στην ίδια πλευρά με αυτούς που αύξησαν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης και πανηγύριζαν την εκλογή Μακρόν».

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

  • Ετικέτες
  • KKE
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα