back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γεωργιάδης κατά Τσίπρα: Βάζω στοίχημα ότι δεν θα βρεθεί άλλο σπίτι στο Σούνιο με 500 ευρώ

Διαβάστε επίσης

Η ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών βάζει φωτιά στην πολιτική αντιπαράθεση, προοιωνίζοντας το πολωμένο κλίμα μέσα στο οποίο οδηγείται η χώρα προς τις κάλπες.

Το δημοσίευμα της διαδικτυακής εφημερίδας Political για βίλα που έχει χτίσει ο Γιάννης Ραγκούσης στην Πάρο το 2007 όταν ήταν δήμαρχος στο νησί με δάνειο για τρίτεκνους από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας και την οποία φέρεται να νοικιάζει προς 14000 την εβδομάδα εκτόξευσε στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο στη Βουλή.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης καταλόγισε υποκρισία στον ΣΥΡΙΖΑ που έριξε «βορά στα σκυλιά» τον Νίκο Παπαθανάση αλλά και τον Κωνσταντίνο Μαραβέγια και αναφέρθηκε στην εξοχική κατοικία του Αλέξη Τσίπρα στο Σούνιο αλλά και στη βίλα του Γιάννη Ραγκούση στην Πάρο. «Είναι ηθικό για τον τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ να λαμβάνει χαμηλότοκο δάνειο για αναξιοπαθούντες;», διερωτήθηκε, ενώ αναφερόμενος στην εξοχική κατοικία του Αλέξη Τσίπρα στο Σούνιο που φέρεται να ενοικιάζεται προς 500 ευρώ το μήνα, κάλεσε τον Σωκράτη Φάμελλο να βάλουν στοίχημα την βουλευτική τους έδρα εάν βρεθεί στην περιοχή άλλο σπίτι με το αντίστοιχο ενοικιαστήριο. «Εγώ δέχομαι να ανακαλέσω για τον κ. Τσίπρα, να βάλουμε στοίχημα την έδρα μας, να παραιτηθεί ένας από δυο μας, αν μου βρείτε βίλα στο Σούνιο με 500 ευρώ το μήνα», είπε προς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που τον κατηγόρησε για εκτόξευση λάσπης. «Θα σας στεναχωρήσω, εγώ βουτάω στη λάσπη», είχε αναφέρει νωρίτερα ο υπουργός Ανάπτυξης και σχολίασε πως εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να βαδίσει σε αυτό το δρόμο η αντιπαράθεση «να την πάμε all the way».

«Ξέρετε κάποιον άλλο να έχει νοικιάσει σπίτι στο Σούνιο με ιδιωτική παραλία με ενοίκιο 500 ευρώ; Πείτε μου έναν. Εγώ έψαξα και είδα ότι τα σπίτια στο Σούνιο νοικιάζονται με 3.500 ευρώ Πείτε μου λοιπόν γιατί το δώσανε στον κ. Τσίπρα με 500 ευρώ; Κάτι βρωμάει», είπε και κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να μην κουνάει το δάχτυλο για θέματα ηθικής.

Τα λεγόμενα του κ. Γεωργιάδη προκάλεσαν την αντίδραση του Σωκράτη Φάμελλου που τον κάλεσε να μην μιλάει για τον Αλέξη Τσίπρα. «Αδιευκρίνιστες καταθέσεις του κ. Τσίπρα δεν υπάρχουν… Είστε πολύ μικρός να μιλάτε για τον κ. Τσίπρα», είπε.

Ο κ. Γεωργιάδης ύψωσε για άλλη μια φορά ασπίδα προστασίας στον αναπληρωτή υπουργό του Νίκο Παπαθανάση και περνώντας στην αντεπίθεση αναφέρθηκε και στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χάρη Μαμουλάκη, ο οποίος -όπως είπε- έχει επιδοτηθεί με 400.000 ευρώ από τον αναπτυξιακό νόμο για την κατασκευή τουριστικών κατοικιών στην Ικαρία. «Το επενδυτικό σχέδιο του κ. Μαμουλάκη εντάχθηκε στον αναπτυξιακό το 2018. Τότε ο ίδιος ήταν ανώτερο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση. Σήμερα ο κ. Μαμουλάκης καταγγέλλει τον κ. Μαραβέγια που εντάχθηκε στον αναπτυξιακό αλλά δεν εκταμίευσε τα χρήματα. Ο κ. Μαμουλάκης καταγγέλλει και την ίδια ώρα εκταμιεύει ο ίδιος χρήματα από τον αναπτυξιακό», είπε.

Απαντώντας ο κ. Μαμουλάκης ανέφερε πως η αίτηση έγινε πριν εκλεγεί βουλευτής και ότι το ποσό με το οποίο επιδοτήθηκε είναι 200.000 ευρώ, ενώ δεν υπήρξε τραπεζικός δανεισμός.

«Εγώ δεν είπα ότι τα πήρατε παράνομα. Σωστά και νόμιμα τα πήρατε κ. Μαμουλάκη. Απλώς δεν θα κουνάς το δάχτυλο σε εκείνους που έκαναν το ίδιο με εσένα», σχολίασε σε υψηλούς τόνους ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Νewsroom Aθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα