back to top
24.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

24.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η ΜακΙντος κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 400μ ελεύθερο

Διαβάστε επίσης

Η νεαρή Καναδή, Σάμερ ΜακΙντος, κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 400 μέτρα ελεύθερο, καθώς κατά την διάρκεια των εθνικών αγώνων πρόκρισης για το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα.

Η ΜακΙντος κάλυψε την απόσταση σε τρία λεπτά, 56 δευτερόλεπτα και οκτώ εκατοστά. Το προηγούμενο ρεκόρ, ήταν 3:56.40 και το κατείχε η Αυστραλή, Αριάρνε Τίτμους, από τις 22 Μαϊου 2022.

Σε ηλικία μόλις 16 ετών, η ΜακΙντος είναι ένα από τα «αστέρια» της διεθνούς κολύμβησης, με παγκόσμιους τίτλους στα 200 μέτρα πεταλούδα και στα 400 μέτρα μεικτή, ενώ λίγο μετά το τέλος του αγώνα, που έγινε στο Τορόντο, δήλωσε πανευτυχής με δάκρυα στα μάτια:

«Ειλικρινά, απόψε, δεν πίστευα ότι το παγκόσμιο ρεκόρ ήταν πιθανό, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Είμαι τόσο ευγνώμων στον προπονητή μου και σε όλους όσους με βοήθησαν στην πορεία να φθάσω εδώ που είμαι σήμερα. Είναι απίστευτο. Δεν είμαι ιδιαίτερα συναισθηματικός άνθρωπος, αλλά νιώθω πολλή ευφορία αυτήν την στιγμή».

Υπενθυμίζεται, ότι η ΜακΙντος κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στα 400 μέτρα ελεύθερο, πέρυσι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, πίσω από την Αμερικανίδα «θρύλο» της κολύμβησης, Κέϊτι Λεντέκι, ενώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και σε ηλικίαμόλις 14 ετών, είχε τερματίσει στην 4η θέση στον τελικό των 400 μέτρων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα