back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας: Νέο κύμα ρουσφετολογικών προσλήψεων στο δήμο Αθηναίων

Διαβάστε επίσης

«Νέο κύμα ρουσφετολογικών προσλήψεων στο δήμο Αθηναίων» καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αθήνας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Τρεις νέες προκηρύξεις για την πρόσληψη 23 εργαζομένων στις κοινωνικές υπηρεσίες μέσο προγράμματος ΕΣΠΑ αποφάσισε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου της Αθήνας.

Ύστερα από εισήγηση της Δημοτικής Αρχής της Νέας Δημοκρατίας και με τις ψήφους των παρατάξεων «Ανοιχτή Πόλη» (ΣΥΡΙΖΑ) και «Αθήνα είσαι Εσύ» (ΠΑΣΟΚ), οι προσλήψεις των εργαζομένων δεν θα γίνουν τελικά ως ΙΔΟΧ, δηλαδή με κριτήρια ΑΣΕΠ, αλλά με Συμβάσεις Μίσθωσης Έργου (ΣΜΕ), προκειμένου να εισάγουν ως κυρίαρχο κριτήριο αξιολόγησης τη μέθοδο της Συνέντευξης! Είναι λοιπόν προφανές πως μιλάμε για νέο κύμα ρουσφετολογικών προσλήψεων. Θυμίζουμε την προηγούμενη αντίστοιχη πρόσληψη εργαζομένων, πέρυσι, πάλι μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ στο «Βοήθεια στο σπίτι», όπου σε αυτό το πρόγραμμα, ύστερα από τη συνέντευξη, σε συγκεκριμένες θέσεις, βρέθηκαν μια σειρά από γαλάζια Golden Boys and girls, στερώντας τις θέσεις από παιδιά με βαριά βιογραφικά.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση είχαμε καταγγείλει τη διαδικασία, εκ του αποτελέσματος, αφού στους επιτυχόντες βρίσκονται παιδιά διευθυντών και προϊσταμένων του Δήμου, παιδιά στελεχών της ΔΑΚΕ στο Δήμο της Αθήνας, άλλα στελέχη της ΟΝΝΕΔ που διατηρούν δικές τους επιχειρήσεις και ταυτόχρονα εργάζονται και στο πρόγραμμα με αποκορύφωμα τον αντιπρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, που εκτός από εργαζόμενος στο Δήμο της Αθήνας, είναι, ταυτόχρονα και εργαζόμενος στο υπουργείο Εξωτερικών.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση ζητούμε οι θέσεις αυτές να προκηρυχτούν αποκλειστικά με κριτήρια ΑΣΕΠ, δηλαδή κοινά κριτήρια για όλους τους υποψηφίους, επιστημονικά και κοινωνικά.

Με αυτή τη διαδικασία εξασφαλίζονται επίσης όλα τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων (άδειες, επιδόματα κλπ) πράμα που δεν μπορεί να γίνει με τις Συμβάσεις Μίσθωσης Έργου, αφού αυτοί λογαριάζονται ως «επιχειρηματίες».

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα