back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μητσοτάκης: Υπαρκτό το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης Τσίπρα-Ανδρουλάκη-Βαρουφάκη

Διαβάστε επίσης

“Είμαι σήμερα περισσότερο αποφασισμένος από ποτέ να συγκρουστώ με όλες τις εστίες αναχρονισμού και αναξιοκρατίας στην ελληνική δημόσια διοίκηση”, τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από την Γλυφάδα, την οποία επισκέφθηκε το απόγευμα σημειώνοντας ότι “αυτό θα αποτελέσει μια από τις κεντρικές δεσμεύσεις μας για την επόμενη τετραετία”.

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε προς τους πολίτες ο κ. Μητσοτάκης προσδιόρισε τρεις προτεραιότητες για την επόμενη τετραετία, τονίζοντας επίσης ότι “κεντρικός στόχος της δεύτερης τετραετίας θα είναι η οικονομική ανάπτυξη την οποία έχουμε δρομολογήσει όχι μόνο να συνεχιστεί, αλλά να εξασφαλίσουμε ότι τα οφέλη της θα διαχέονται σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία”.

“Όπως είχα δεσμευθεί το 2019, ότι κύριος στόχος της οικονομικής μας πολιτικής για την επόμενη τετραετία θα είναι οι λιγότεροι φόροι, έτσι σας κοιτάω στα μάτια και σας λέω τώρα ότι δέσμευσή μου για τη δεύτερη τετραετία θα είναι οι καλύτεροι μισθοί για όλες τις Ελληνίδες και για όλους τους Έλληνες”, ανέφερε ο πρωθυπουργός, ο οποίος επισήμανε παράλληλα πως “τελικά η αξιοπιστία της πατρίδας μας ως ενός σοβαρού προορισμού επενδύσεων είναι αυτό που θα κάνει τη διαφορά” και πρόσθεσε: “Σήμερα, εν μέσω αυτών των πολύ δύσκολων συνθηκών, η Ελληνική Δημοκρατία, μία μέρα μετά την εξαγγελία των εκλογών, βγήκε και δανείστηκε με spread δανεισμού το εν τέταρτον από αυτό που είχε η Ελληνική Δημοκρατία το 2019 επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι υπάρχει αξιοπιστία. Και δεσμεύομαι ότι εφόσον ο ελληνικός λαός μας εμπιστευτεί και την επόμενη μέρα έχουμε μια ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση, η πατρίδα μας εντός του 2023 θα ανακτήσει, επιτέλους, την επενδυτική βαθμίδα”.

Ως τρίτη μεγάλη δέσμευση για την επόμενη τετραετία προσδιόρισε την Υγεία σημειώνοντας πως “η αναμόρφωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας θα αποτελέσει μια κεντρική μας δέσμευση και προσωπική πολιτική προτεραιότητα για την επόμενη μέρα” και ότι “έχουμε και εξασφαλισμένους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, έχουμε και τη διάθεση και τη βούληση και τη γνώση για το πώς θα μπορέσουμε να το κάνουμε πράξη”.

Ο πρωθυπουργός προέβαλε εκ νέου τον στόχο της αυτοδυναμίας, αναδεικνύοντας την σημασία των εκλογών της 21ης Μαΐου.

“Ακούω πολλές κουβέντες για πρώτη κάλπη, δεύτερη κάλπη. Μία είναι η εκλογή, 21η Μαΐου ψηφίζουμε για την Ελλάδα που μας αξίζει. Και αυτή είναι η κάλπη που θα στείλει τελικά το ισχυρό μήνυμα για το ποιος θα κυβερνήσει αυτή τη χώρα, ποια κυβέρνηση και ποιος υποψήφιος πρωθυπουργός”, σημείωσε και πρόσθεσε: “Από εκεί και πέρα, άλλοι πρέπει να δώσουν εξηγήσεις για το πώς αντιλαμβάνονται την «προοδευτική» διακυβέρνηση που φαντάζονται ότι μπορεί να προκύψει την 22α Μαΐου. Την απάντηση θα την πάρουν στις κάλπες. Αλλά αυτοί που ισχυρίζονται ότι μπορεί να προκύψει στις 22 Μαΐου οφείλουν να εξηγήσουν με ποιους θα συνεργαστούν”, σημείωσε.

Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε εξάλλου την αναφορά του τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους από την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης “στο ενδεχόμενο μιας πολιτικής τερατογένεσης”, σχολιάζοντας: “Μιας «κυβέρνησης ηττημένων» υπό τον κύριο Τσίπρα, τον κύριο Ανδρουλάκη και τον κύριο Βαρουφάκη. Το φαντάζεστε; Θα πρέπει, όμως, να γνωρίζουν οι πολίτες ότι παρά τα όσα λέει ο κ. Τσίπρας, μαθηματικά το ενδεχόμενο αυτό υπάρχει”.

“Για να κλείσουμε, λοιπόν, τελείως την πόρτα σε ασταθείς κυβερνήσεις που θα οδηγήσουν την χώρα πίσω, υπάρχει μόνο ένας δρόμος: όλοι στην κάλπη. Ισχυρή Νέα Δημοκρατία. Η Νέα Δημοκρατία η μεγάλη νικήτρια των εκλογών της 21ης Μαΐου. Και μετά όλα θα βρουν τον δρόμο τους”, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

O κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει την σύγκριση με τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι αυτή την τετραετία η κυβέρνηση κλήθηκε να αντιμετωπίσει “πάρα πολλές φουρτούνες, όμως, κρατήσαμε το τιμόνι σταθερό και η Ελλάδα, σήμερα, είναι πιο ισχυρή, είναι μια χώρα που αποπνέει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη με μεγαλύτερο κύρος στο εξωτερικό από ό,τι το 2019”, όπως είπε.

Επισήμανε παράλληλα ότι παρά τις κρίσεις “ήμασταν συνεπείς σε όλες τις κεντρικές δεσμεύσεις τις οποίες δώσαμε τον Ιούλιο του 2019” και στην “συμφωνία αλήθειας” που υπογράψαμε. Όπως είπε, “κάναμε πράξη στο ακέραιο την δέσμευση ότι θα ξαναβάλουμε την Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης και θα μειώσουμε φόρους και εισφορές” και “πετύχαμε στο ακέραιο η πατρίδα μας να ανακτήσει το χαμένο κύρος της στην Ευρώπη και στη νοτιοανατολική Μεσόγειο”, αλλά και “τα σύνορα της πατρίδος μας να είναι ασφαλή”.
Γνωστοποίησε μάλιστα ότι μεθαύριο θα επισκεφθεί τον ακριτικό Έβρο “για να υπογράψουμε την επέκταση του φράχτη που προστατεύει τα χερσαία σύνορά μας”.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα