back to top
20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ν. Φίλης: Το θέμα δεν είναι ποιος θα είναι πρωθυπουργός αλλά ποιες πολιτικές θα εφαρμοστούν για να βγει η χώρα από τα αδιέξοδα

Διαβάστε επίσης

«Το θέμα δεν είναι ποιος θα είναι πρωθυπουργός αλλά ποιες πολιτικές πρέπει να εφαρμοστούν για να βγει η χώρα από τα αδιέξοδα στα οποία έχει μπει, οικονομικό αδιέξοδο, αδιέξοδο διεθνούς κύρους της χώρας και αδιέξοδο Δημοκρατίας», δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και στον Νίκο Καρούτζο ο βουλευτής και τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Φίλης.

«Έχουμε ομοβροντία καταδικαστικών εκθέσεων για το επίπεδο της Δημοκρατίας της χώρας μας», πρόσθεσε και εξήγησε:

«Στο θέμα της Δημοκρατίας, βγήκε η έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας για τα ανθρώπινα και δημοκρατικά δικαιώματα και καταδικάζει τη χώρα μας για υπέρμετρη αστυνομική βία, βίαιη και βάναυση επαναπροώθηση μεταναστών και προσφύγων, παρεμβάσεις στον Τύπο και υποκλοπές, δηλαδή παραβίαση της ιδιωτικότητας των πολιτών και κατασκοπεία των πολιτικών αντιπάλων.
Επίσης ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, μιλώντας στην  Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για την διερεύνηση των παρακολουθήσεων (PEGA) είπε ότι αυτό που γίνεται στην Ελλάδα είναι κατάντημα. Και τέλος η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, εκεί η Ελλάδα παίρνει μηδέν».  

Ο κ. Φίλης κατηγόρησε  τη κυβέρνηση ότι διέλυσε το σύστημα εργασίας με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ανάπτυξη: «Έχουμε ανάγκη οικονομικής ανάπτυξης με άλλο παραγωγικό μοντέλο που θα έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και το κοινωνικό κράτος. Η σημερινή κυβέρνηση διέλυσε το σύστημα εργασίας, ξεκίνησε εκτεταμένες απολύσεις χωρίς αιτιολόγηση, κατήργησε στην πράξη το 8ωρο και με νόμο, έτσι όμως δεν γίνεται ανάπτυξη» τόνισε.

Τέλος αναφερόμενος στον κατώτατο μισθό υπογράμμισε ότι «με βάση την πραγματικότητα της οικονομίας ο κατώτατος μισθός μπορεί να πάει στα 880 ευρώ– και αυτό θα κάνουμε μόλις γίνουμε κυβέρνηση, έτσι θα ενισχυθεί η ζήτηση και θα αναθερμανθεί  η οικονομία». 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα