back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ραγκούσης: Φθηνοί αντιπερισπασμοί από την κυβέρνηση – Αυτή είναι η αλήθεια για το ακίνητο

Διαβάστε επίσης

«Έτσι λοιπόν αποφάσισε να ξεκινήσει τον δήθεν ”μη τοξικό” προεκλογικό της αγώνα η ΝΔ», δηλώνει ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Ραγκούσης, απαντώντας σε δημοσίευμα και ανακοίνωση της κυβέρνησης σχετικά με μια υπόθεση δανείου από τον ΟΕΚ.

«Η κυβέρνηση με τα 12 εκατ. ευρώ ατομικά δάνεια πρωθυπουργού και υπουργών, καθώς και με τις σκοτεινές ατομικές ρυθμίσεις αυτών των δανείων, χτύπησε λάθος πόρτα», σημειώνει και αναφέρει πως «με το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ”Political”, καθώς και τη σχετική ανακοίνωση της ΝΔ, το μόνο που αποδεικνύουν, είναι απλώς την απελπισία τους». «Φθηνοί αντιπερισπασμοί. Αποτυχημένοι συμψηφισμοί» σχολιάζει και υποστηρίζει πως «επιχειρούν να επαναφέρουν για πολλοστή φορά ένα θέμα, το οποίο έχει ήδη δει τόσες πολλές φορές το φως της δημοσιότητας».

«Αυτή η προσπάθεια, η οποία αποτελεί το κύκνειο άσμα τής πιο διεφθαρμένης κυβέρνησης της μεταπολίτευσης, δεν θα μείνει αναπάντητη. Άμεσα θα κοινοποιηθεί στην εν λόγω εφημερίδα εξώδικη δήλωσή μου, με την οποία θα ζητείται η άμεση αποκατάσταση της αλήθειας. Σε διαφορετική περίπτωση -όπως έπραξα ξανά στο παρελθόν για το ίδιο θέμα- τον λόγο θα έχουν τα δικαστήρια. Το ίδιο βεβαίως, θα ισχύσει και για όλους τους συκοφάντες, μέλη της ΝΔ», τονίζει και εξηγεί πως «η αλήθεια είναι η εξής»: «Το ακίνητο αυτό βρίσκεται σε ορεινό μη τουριστικό χωριό του τόπου καταγωγής μου και ανήκει κατά 50% σε εμένα και 50% στην μητέρα των 3 παιδιών μου. Μόνον μέρος αυτού ανεγέρθηκε με δάνειο από τον ΟΕΚ. Το δάνειο αυτό δεν το έλαβα εγώ αλλά η πρώην σύζυγός μου. Το έλαβε το 2007, επί της τότε κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Το δάνειο αυτό βάση του νόμου, χορηγούνταν χωρίς κανένα απολύτως εισοδηματικό κριτήριο σε τρίτεκνους- δικαιούχους του ΟΕΚ ως κίνητρο για την άσκηση της δημογραφικής πολιτικής της χώρας».

Συνεχίζοντας ο κ. Ραγκούσης αναφέρει: «Επρόκειτο δε, για συγκεκριμένο δάνειο που μπορούσαν να λάβουν όλοι οι δικαιούχοι και άρα όποιος το ελάμβανε, δεν το στερούσε από κάποιον άλλο. Το ως άνω δάνειο εξοφλήθηκε με εφάπαξ καταβολή τού υπολειπόμενου ποσού (αντί της άτοκης 25ετους αποπληρωμής του) όπως προβλεπόταν στο σχετικό νόμο για όλους ανεξαιρέτως τους δικαιούχους των προαναφερόμενων δανείων. Δηλαδή, δεν υπήρξε καμία απολύτως ατομική ρύθμισή του, όπως τα κυβερνητικά στελέχη έχουν μάθει να γίνεται σε δικά τους δάνεια. Από το 2014, το εν λόγω ακίνητο τους χειμερινούς μήνες αποτελεί τη μόνιμη οικογενειακή κατοικία μου, ενώ τους τουριστικούς μήνες ενοικιάζω αυτό για βιοποριστικούς λόγους και για να μεγαλώνω με αξιοπρέπεια τα παιδιά μου».

«Δεν είμαστε ίδιοι. Εγώ δεν διαθέτω ”αδιευκρίνιστες” καταθέσεις ή εξωχώριες (offshore) εταιρείες, όπως υπουργοί και στελέχη της απερχόμενης κυβέρνησης», υπογραμμίζει, τονίζοντας: «όλα τα ποσά που εισπράττω από την ολιγόμηνη ενοικίαση της οικίας μου εισρέουν αποκλειστικά στους δηλωμένους τραπεζικούς λογαριασμούς μου και δηλώνονται όπως η κείμενη νομοθεσία προβλέπει, στην δήλωση του Ε3 μου, μέχρι το τελευταίο ευρώ!».

«Τέλος και για να μην ματαιοπονούν, η κατασυκοφάντησή μου με χυδαία ψέματα δεν με τρομάζει και δεν θα με ανακόψει στην άσκηση των καθηκόντων μου ως τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και στην αποκάλυψη των πραγματικών περιπτώσεων κυβερνητικής διαφθοράς», καταλήγει η δήλωση του κ. Ραγκούση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα