back to top
15.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Με ευρύτατη συναίνεση αναμένεται να ψηφιστούν απόψε από την Ολομέλεια της Βουλής, τα μέτρα στήριξης των πληγέντων από την τραγωδία των Τεμπών, που περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αν και διαφωνούν με άλλες διατάξεις του νομοσχεδίου, αναμένεται να δώσουν θετική ψήφο στα μέτρα στήριξης, που θα ήθελαν όμως, να είναι πιο γενναιόδωρα.

Να σημειωθεί, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που από τα τέλη Ιανουαρίου απέχει από τις ψηφοφορίες στη Βουλή, κατ´εξαίρεση θα παραμείνει σήμερα στη Βουλή, για να υπερψηφίσει τα μέτρα στήριξης των συγγενών των θυμάτων και των πληγέντων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος που συγκλόνισε την χώρα μας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών για το τρομοκρατικό δίκτυο στο οποίο φέρονται να ανήκουν οι δύο Πακιστανοί, 27 και 29 ετών, που συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ στόχευαν να πραγματοποιήσουν χτύπημα σε εβραϊκό εστιατόριο και συναγωγή, με ανθρώπινα θύματα, στην περιοχή Ψυρρή.

Για την ίδια υπόθεση κρατούνται ακόμα οκτώ συμπατριώτες τους, οι οποίοι είχαν επαφές μαζί τους και συνελήφθησαν για διοικητική απέλαση, καθώς βρίσκονταν παράνομα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι έρευνες επικεντρώνονται σε 3 με 4 εξ αυτών, προκειμένου να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται και σε ποιο βαθμό στην υπόθεση κυρίως λόγω των στενών τους σχέσεων με τους δυο κατηγορούμενους.

Ψήφος εμπιστοσύνης για τα ελληνικά ομόλογα χαρακτηρίζεται η μεγάλη ζήτηση για το 5 ετές ομόλογο, αντλώντας 2,5 δισ. ευρώ από τις αγορές.

«Η Ελλάδα προχώρησε, στην έκδοση 5ετούς ομολόγου. Έκδοση επιτυχής, παρά το ιδιαίτερα ρευστό παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον, καθώς συγκέντρωσε υψηλή ζήτηση, καλή ποιότητα κεφαλαίων και ικανοποιητικό κόστος δανεισμού», δήλωσε υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Πιθανή θεωρεί την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας στις 21 Απριλίου η Goldman Sachs σε έκθεσή της, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται και επισήμως σε προεκλογική περίοδο.

Υπενθυμίζεται ότι στις 21 Απριλίου, ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Standard and Poor’s θα δημοσιεύσει την έκθεσή του αναφορικά με την ελληνική οικονομία.

Στα εγκαίνια του Κέντρου εκπαίδευσης του Πυροσβεστικού Σώματος στη Νέα Μάκρη θα παραστεί στις 11 το πρωί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από τη Γλυφάδα χθες, ο κ Μητσοτάκης τόνισε ότι μία από τις κεντρικές δεσμεύσεις για την επόμενη τετραετία θα είναι η σύγκρουσή του με όλες τις εστίες αναχρονισμού και αναξιοκρατίας στην ελληνική δημόσια διοίκηση.

«Όπως είχα δεσμευθεί το 2019, ότι κύριος στόχος της οικονομικής μας πολιτικής για την επόμενη τετραετία θα είναι οι λιγότεροι φόροι, έτσι σας κοιτάω στα μάτια και σας λέω τώρα ότι δέσμευσή μου για τη δεύτερη τετραετία θα είναι οι καλύτεροι μισθοί για όλες τις Ελληνίδες και για όλους τους Έλληνες», ανέφερε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός.

«Με τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα, η χώρα αποκτά προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας την επομένη των εκλογών», είναι το κεντρικό σύνθημα από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ξεκίνησε τις διαδικασίες για την παραίτησή του από τη θέση του ευρωβουλευτή ο Πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, καθώς, θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς εθνικές εκλογές. Τη θέση του στο Ευρωκοινοβούλιο θα καταλάβει ο Νίκος Παπανδρέου.

«Οι λόγοι για να ψηφίσει κανείς το ΜέΡΑ25 είναι ότι δεν υπάρχει άλλη φωνή που να εκφράζει την αγωνία ότι τα βαρίδια του δημόσιου και ιδιωτικού χρέους σπρώχνουν τους νέους να φύγουν από τη χώρα», δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, επισκέφθηκε χθες το βράδυ το Chabad House στου Ψυρρή και δείπνησε στο εστιατόριο, μια ημέρα μετά την εξάρθρωση της τρομοκρατικής ομάδας, η οποία προετοίμαζε αιματηρό χτύπημα στο εβραϊκό εστιατόριο.

«Η Αθήνα είναι μια πόλη ασφαλής, μια πόλη ανοιχτή, μια πόλη φιλόξενη. Είμαι εδώ για να εκφράσω την έμπρακτη συμπαράστασή μου και να στείλουμε όλοι μαζί ένα ξεκάθαρο μήνυμα ενάντια στη μισαλλοδοξία, στη βία, στον αντισημιτισμό, στο μίσος. Και μαζί, βεβαίως, τις θερμές μας ευχαριστίες στις υπηρεσίες και τα σώματα ασφαλείας», ανέφερε στο μήνυμά του ο κ. Μπακογιάννης.

Εξιτήριο πήρε μετά από ένα μήνα νοσηλείας στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» ο εικοσιενός ετών πολυτραυματίας και εγκαυματίας από το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. Επέβαινε στο 6ο βαγόνι της μοιραίας αμαξοστοιχίας μαζί με την κοπέλα του και την ώρα του δυστυχήματος ήταν και οι δύο στο κυλικείο, στο δεύτερο βαγόνι.

Κατηγορούμενος για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο κορίτσι που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη συνελήφθη στο Πέραμα, 43χρονος αλλοδαπός. Θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα στοιχεία του 43χρονου προπονητή τάε κβον ντο, ο οποίος κατηγορείται για βιασμούς κατά συρροή αθλητριών του. Πρόκειται για τον ΔΑΤΣΙΟ Άρη του Χρήστου και της Φανής, γεννηθέντα το 1979 στο Στεφανέστι Ρουμανίας.

Ποινή κάθειρξης 10ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον 47χρονο δάσκαλο πολεμικών τεχνών για τον άγριο ξυλοδαρμό της 41χρονης συντρόφου του τον Ιανουάριο του 2022 στην Αργυρούπολη.

Το δικαστήριο παρότι αναγνώρισε κατά πλειοψηφία το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη στο δράστη της επίθεσης, δεν χορήγησε ανασταλτική δύναμη στην έφεση.

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν σήμερα στις 5.30 μμ στην πλατεία ΗΣΑΠ Άνω Πατησίων, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Παμμακάριστος», ζητώντας κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας.

Ξεκινούν σήμερα στο Μέγαρο Μουσικής οι διήμερες εργασίες του 25ου συνεδρίου του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης, Global Startup Workshop. «Η προβολή της χώρας μας θα είναι παγκόσμια καθώς αυτό το συνέδριο γίνεται μια φορά το χρόνο, σε διαφορετική χώρα κάθε φορά. Θα φέρει κοντά επιχειρηματίες, φοιτητές, επενδυτές και βασικούς ενδιαφερόμενους από όλο τον κόσμο», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενδέχεται να επισκεφθεί στις 27 Απριλίου την Τουρκία με αφορμή τα εγκαίνια του πυρηνικού σταθμού στο Άκουγιου, είπε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ερντογάν υποστήριξε ότι ο πυρηνικός σταθμός στο Άκουγιου αποτελεί επένδυση ζωτικής σημασίας για την Τουρκία, αφού θα αναβαθμίσει το ενεργειακό δίκτυο της χώρας.

Δύο στρατιώτες τραυματίστηκαν και προκλήθηκαν υλικές ζημιές όταν οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ εκτόξευσαν πυραύλους από τα υψίπεδα του Γκολάν εναντίον τοποθεσίας στη Δαμασκό, μετέδωσαν τη νύχτα συριακά κρατικά ΜΜΕ επικαλούμενα πηγή προσκείμενη στον στρατό.

Από λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος πάσχει ο πάπας Φραγκίσκος, ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του Βατικανού, λέγοντας ότι θα πρέπει να παραμείνει για λίγες ημέρες στο νοσοκομείο Τζεμέλι της Ρώμης, στο οποίο εισήχθη χθες το πρωί.

Οι υγειονομικές αρχές της Χιλής εντόπισαν το πρώτο κρούσμα της γρίπης των πτηνών σε άνθρωπο, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας στο Σαντιάγο. Πρόκειται για 53χρονο με βαριά μορφή γρίπης. Ο ασθενής νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση, σύμφωνα με το υπουργείο.

Δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 230 διασώθηκαν όταν το βράδυ ξέσπασε πυρκαγιά σε επιβατικό πλοίο στα ανοικτά των ακτών της επαρχίας Μπασίλαν των Φιλιππίνων, ανακοίνωσε αξιωματικός της ακτοφυλακής.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε χθες με σκορ 81-55 της Βιλερμπάν στο ΣΕΦ για την 31η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και εξασφάλισε το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα