back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Αυξημένη η κίνηση στην άνοδο του Κηφισου από Λένορμαν μέχρι Νέα Φιλαδέλφεια. Κίνηση επίσης σε Καρέα, Κηφισίας και στην παραλιακή από Ελληνικό μέχρι Άλιμο.

Στην Αττική οδό, καθυστερήσεις μισής ώρας στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο από Φυλής έως Κηφισίας.

Επιχείρηση της αστυνομίας τα ξημερώματα στην πρυτανεία του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου στα Προπύλαια προκειμένου να απομακρυνθούν τα άτομα που για 18η μέρα πραγματοποιούσαν κατάληψη. Έγιναν 9 προσαγωγές.

Στον εφέτη ειδικό ανακριτή απολογείται σήμερα ο επιθεωρητής του ΟΣΕ, υπεύθυνος για τις βάρδιες των σταθμαρχών στη Λάρισα το βράδυ της τραγωδίας των Τεμπών. Την επομένη του δυστυχήματος είχε πάρει αναρρωτική άδεια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υποβάλει πολυσέλιδο υπόμνημα.

Εξιτήριο πήρε μετά από ένα μήνα νοσηλείας στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» ο εικοσιενός ετών πολυτραυματίας και εγκαυματίας από το σιδηροδρομικό δυστύχημα. Επέβαινε στο 6ο βαγόνι της αμαξοστοιχίας μαζί με την κοπέλα του και την ώρα του δυστυχήματος ήταν και οι δύο στο κυλικείο.

Με ευρύτατη συναίνεση αναμένεται να ψηφιστούν απόψε στην Ολομέλεια της Βουλής τα μέτρα στήριξης των συγγενών των θυμάτων και των τραυματιών, που περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αν και διαφωνούν με άλλες διατάξεις του νομοσχεδίου, αναμένεται να δώσουν θετική ψήφο στα μέτρα στήριξης, που θα ήθελαν όμως να είναι πιο γενναιόδωρα.

Σε εξέλιξη η επιχείρηση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών για το τρομοκρατικό δίκτυο στο οποίο φέρονται να ανήκουν οι δύο Πακιστανοί, 27 και 29 ετών, που συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ στόχευαν να πραγματοποιήσουν χτύπημα σε εβραϊκό εστιατόριο και συναγωγή.

Για την ίδια υπόθεση κρατούνται άλλοι οκτώ ομοεθνείς τους, που βρίσκονταν παράνομα στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες οι έρευνες επικεντρώνονται σε 3 με 4 εξ αυτών.

Στα εγκαίνια του Κέντρου εκπαίδευσης του Πυροσβεστικού Σώματος στη Νέα Μάκρη θα παραστεί στις 11 το πρωί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από τη Γλυφάδα χθες, κάλεσε τους πολίτες να κλείσουν την πόρτα σε κυβερνήσεις αστάθειας καθώς – όπως είπε – μαθηματικά μπορεί να προκύψει κυβέρνηση ηττημένων ανάμεσα στους κυρίους Τσίπρα, Ανδρουλάκη και Βαρουφάκη, την οποία χαρακτήρισε «τερατογένεση».

“Δεν υπάρχει σενάριο συνεργασίας με τον Γιάνη Βαρουφάκη, γιατί οι διαφορές που έχουν προκύψει εδώ και 8 χρόνια ούτε έχουν γεφυρωθεί ούτε εκτιμώ ότι μπορούν να γεφυρωθούν”, είπε στον Αθήνα 9.84 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, κάνοντας λόγο για πανικό του κ. Μητσοτάκη.

Παράλληλα τόνισε ότι είναι λάθος το σενάριο προοδευτικής κυβέρνησης χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα επικεφαλής.

Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε η 9χρονη Τζωρτζίνα καταθέτουν στη δίκη με κατηγορούμενη την Ρούλα Πισπιρίγκου. Η ακροαματική διαδικασία είναι σε πλήρη εξέλιξη με την ίδια να αρνείται ότι έχει διαπράξει το βαρύτατο έγκλημα που της αποδίδεται.

Κατηγορούμενος για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο κορίτσι που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη συνελήφθη στο Πέραμα 43χρονος αλλοδαπός. Θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.

Δύο στρατιώτες τραυματίστηκαν και προκλήθηκαν «υλικές ζημιές» όταν οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ εκτόξευσαν «αριθμό πυραύλων» από τα υψίπεδα του Γκολάν εναντίον τοποθεσίας στη Δαμασκό, μεταδίδουν συριακά κρατικά ΜΜΕ επικαλούμενα πηγή προσκείμενη στον στρατό.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα