back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη η επιχείρηση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών για το τρομοκρατικό δίκτυο στο οποίο φέρονται να ανήκουν οι δύο Πακιστανοί που συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ στόχευαν να πραγματοποιήσουν χτύπημα σε εβραϊκό εστιατόριο και συναγωγή. Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν και άλλες συλλήψεις άφησε , μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος. Όπως είπε διερευνάται η συμμετοχή και άλλων προσώπων με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει 3-4 Πακιστανοί που είχαν επαφές με τους δύο συλληφθέντες και κρατούνται για διοικητική απέλαση. Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρικάκο το κίνητρο ήταν οικονομικό ενώ έπαιρναν εντολές από συνεργάτη τους που φέρεται να ήταν στο Ιράν, αποκλείοντας, ταυτόχρονα, να βρίσκεται στη χώρα μας. Αναφερόμενος στις αιτιάσεις μερίδας του αντιπολιτευόμενου Τύπου επισήμανε ότι «με την εθνική ασφάλεια και τη διεθνή εικόνα και αξιοπιστία της χώρας δεν μπορεί να παίζει κανείς», επικρίνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι παίζει «για μια χούφτα ψήφους». Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογράμμισε παράλληλα ότι, η αποτροπή του τρομοκρατικού χτυπήματος, δείχνει πως η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής προορισμός, σημειώνοντας ότι η ασφάλεια των αεροδρομίων μας θα ενισχυθεί με 1.200 επί πλέον αστυνομικούς.

Με ευρύτατη συναίνεση αναμένεται να ψηφιστούν απόψε στην Ολομέλεια της Βουλής τα μέτρα στήριξης των συγγενών θυμάτων και τραυματιών της τραγωδίας στα Τέμπη, που περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αν και διαφωνούν με άλλες διατάξεις του νομοσχεδίου, αναμένεται να δώσουν θετική ψήφο στα μέτρα στήριξης, που θα ήθελαν όμως να είναι πιο γενναιόδωρα. Κατ εξαίρεση θα παραμείνει να υπερψηφίσει και ο ΣΥΡΙΖΑ, που τους τελευταίους μήνες απέχει από τις ψηφοφορίες.

Στον εφέτη ειδικό ανακριτή απολογείται σήμερα ο επιθεωρητής του ΟΣΕ, υπεύθυνος για τις βάρδιες των σταθμαρχών στη Λάρισα το βράδυ της τραγωδίας. Την επομένη του δυστυχήματος είχε πάρει αναρρωτική άδεια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υποβάλει πολυσέλιδο υπόμνημα.

Εξιτήριο πήρε μετά από ένα μήνα νοσηλείας στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» ο 21 ετών πολυτραυματίας και εγκαυματίας από το σιδηροδρομικό δυστύχημα. Επέβαινε στο 6ο βαγόνι της αμαξοστοιχίας μαζί με την κοπέλα του και την ώρα του δυστυχήματος ήταν και οι δύο στο κυλικείο.

Την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν τις αγορές του ΠΑΣΧΑ ηλεκτρονικά από τον καναπέ και μάλιστα με εκπτώσεις έχουν από την Δευτέρα 3 έως και την Κυριακή 09 Απριλίου οι καταναλωτές στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ηλεκτρονικού Εμπορίου, μια πρωτοβουλία του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου. Το διάστημα αυτό, τα ηλεκτρονικά καταστήματα που θα συμμετάσχουν στην ενέργεια, θα παρέχουν ελκυστικές προσφορές προς τους καταναλωτές, αλλά και πληροφορίες και υποστηρικτικά μηνύματα για τα πλεονεκτήματα της online αγοραστικής εμπειρίας. Περισσότερα θα βρείτε στο athina984.gr.

Στα εγκαίνια του Κέντρου εκπαίδευσης του Πυροσβεστικού Σώματος στη Νέα Μάκρη θα παραστεί στις 11 το πρωί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από τη Γλυφάδα χθες, κάλεσε τους πολίτες να κλείσουν την πόρτα σε κυβερνήσεις αστάθειας καθώς – όπως είπε – μαθηματικά μπορεί να προκύψει κυβέρνηση ηττημένων ανάμεσα στους κυρίους Τσίπρα, Ανδρουλάκη και Βαρουφάκη, την οποία χαρακτήρισε «τερατογένεση».

“Δεν υπάρχει σενάριο συνεργασίας με τον Γιάνη Βαρουφάκη, γιατί οι διαφορές που έχουν προκύψει εδώ και 8 χρόνια ούτε έχουν γεφυρωθεί ούτε εκτιμώ ότι μπορούν να γεφυρωθούν”, είπε στον Αθήνα 9.84 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, κάνοντας λόγο για πανικό του κ. Μητσοτάκη. Παράλληλα τόνισε ότι είναι λάθος το σενάριο προοδευτικής κυβέρνησης χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα επικεφαλής.

Την απομάκρυνση του Δημήτρη Παπαδημούλη από τον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, σε τηλεοπτική του συνέντευξή στον ΣΚΑΙ με αφορμή την πρωτοβουλία του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να προωθήσει στο Ευρωκοινοβούλιο ψήφισμα που απαγορεύει στην ΕΕ τη χρηματοδότηση κατασκευής Φράχτη στα εξωτερικά της σύνορα. «Ο κ. Παπαδημούλης έπρεπε να εκδιωχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν το διώξει, σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί πλήρως την απαράδεκτη θέση του στην Ευρωβουλή, άρα αφήνει απροστάτευτα ξανά τα σύνορα της χώρας», είπε ο υπουργός. Να σημειωθεί ότι αύριο, παρουσία του Πρωθυπουργού θα υπογραφεί στον Έβρο, η σύμβαση για την κατασκευή επί πλέον 35 χλμ.

Επιχείρηση της αστυνομίας τα ξημερώματα στην πρυτανεία του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου στα Προπύλαια προκειμένου να απομακρυνθούν τα άτομα που για 18η μέρα πραγματοποιούσαν κατάληψη. 10 συλλήψεις.

Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε η 9χρονη Τζωρτζίνα καταθέτουν στη δίκη με κατηγορούμενη την Ρούλα Πισπιρίγκου. Η ακροαματική διαδικασία είναι σε πλήρη εξέλιξη με την ίδια να αρνείται ότι έχει διαπράξει το βαρύτατο έγκλημα που της αποδίδεται.

Κατηγορούμενος για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο κορίτσι που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη συνελήφθη στο Πέραμα 43χρονος αλλοδαπός. Θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.

Ο Χάμζα Γιούσαφ ορκίστηκε ως ηγέτης της Σκωτίας σε μια τελετή που συνδυάζει την επίσημη παράδοση με την πακιστανική του κληρονομιά, και στη συνέχεια ανακοίνωσε το πρώτο του υπουργικό συμβούλιο.

Η Εθνική Λυρική Σκηνή φιλοξενεί σήμερα το Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο & Λύκειο Παλλήνης, για μια μουσική παράσταση-αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη με τη συμμετοχή των μουσικών του συνόλων.
Ώρα έναρξης 7.30, Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα