back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη η επιχείρηση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών για το τρομοκρατικό δίκτυο στο οποίο φέρονται να ανήκουν οι δύο Πακιστανοί που συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ στόχευαν να πραγματοποιήσουν χτύπημα σε εβραϊκό εστιατόριο και συναγωγή. Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν και άλλες συλλήψεις άφησε , μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος. Όπως είπε διερευνάται η συμμετοχή και άλλων προσώπων με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει 3-4 Πακιστανοί που είχαν επαφές με τους δύο συλληφθέντες και κρατούνται για διοικητική απέλαση. Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρικάκο το κίνητρο ήταν οικονομικό ενώ έπαιρναν εντολές από συνεργάτη τους που φέρεται να ήταν στο Ιράν, αποκλείοντας, ταυτόχρονα, να βρίσκεται στη χώρα μας. Αναφερόμενος στις αιτιάσεις μερίδας του αντιπολιτευόμενου Τύπου επισήμανε ότι «με την εθνική ασφάλεια και τη διεθνή εικόνα και αξιοπιστία της χώρας δεν μπορεί να παίζει κανείς», επικρίνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι παίζει «για μια χούφτα ψήφους». Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογράμμισε παράλληλα ότι, η αποτροπή του τρομοκρατικού χτυπήματος, δείχνει πως η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής προορισμός, σημειώνοντας ότι η ασφάλεια των αεροδρομίων μας θα ενισχυθεί με 1.200 επί πλέον αστυνομικούς.

Με ευρύτατη συναίνεση αναμένεται να ψηφιστούν απόψε στην Ολομέλεια της Βουλής τα μέτρα στήριξης των συγγενών θυμάτων και τραυματιών της τραγωδίας στα Τέμπη, που περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αν και διαφωνούν με άλλες διατάξεις του νομοσχεδίου, αναμένεται να δώσουν θετική ψήφο στα μέτρα στήριξης, που θα ήθελαν όμως να είναι πιο γενναιόδωρα. Κατ εξαίρεση θα παραμείνει να υπερψηφίσει και ο ΣΥΡΙΖΑ, που τους τελευταίους μήνες απέχει από τις ψηφοφορίες.

Στον εφέτη ειδικό ανακριτή απολογείται σήμερα ο επιθεωρητής του ΟΣΕ, υπεύθυνος για τις βάρδιες των σταθμαρχών στη Λάρισα το βράδυ της τραγωδίας. Την επομένη του δυστυχήματος είχε πάρει αναρρωτική άδεια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υποβάλει πολυσέλιδο υπόμνημα.

Την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν τις αγορές του ΠΑΣΧΑ ηλεκτρονικά από τον καναπέ και μάλιστα με εκπτώσεις έχουν από την Δευτέρα 3 έως και την Κυριακή 09 Απριλίου οι καταναλωτές στο πλαίσιο της Εβδομάδας Ηλεκτρονικού Εμπορίου, μιας πρωτοβουλία του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου. Το διάστημα αυτό, τα ηλεκτρονικά καταστήματα που θα συμμετάσχουν στην ενέργεια, θα παρέχουν ελκυστικές προσφορές προς τους καταναλωτές, αλλά και πληροφορίες και υποστηρικτικά μηνύματα για τα πλεονεκτήματα της online αγοραστικής εμπειρίας. Περισσότερα θα βρείτε στο athina984.gr.

Στον πρώτο μαζικό και κεντρικό συμψηφισμό επιστροφών φόρων με οφειλές προχώρησε η ΑΑΔΕ βάζοντας τέλος στην υποχρέωση, κάθε τοπικής εφορίας να συμψηφίζει μεμονωμένα τυχόν επιστροφές φόρου με οφειλές φορολογούμενων που υπάγονται στη δικαιοδοσία της .Σε ανάλογη συνοπτική διαδικασία αναμένεται να προχωρήσει η ΑΑΔΕ και για συμψηφισμούς χρεών ασφαλισμένων η εργοδοτών με ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Κέντρο Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών. Με βάση την συνολική διασταύρωση που ήδη διενεργήθηκε από την Αρχή σε κεντρικό επίπεδο, προέκυψε ότι 230.000 φορολογούμενοι, ενώ δικαιούνταν -μετά από συμψηφισμό με οφειλές τους- επιστροφή φόρου, τα χρήματα δεν τους πιστώθηκαν, καθώς δεν είχαν δηλώσει το ΙΒΑΝ του τραπεζικού τους λογαριασμού. Αναμένεται να ενημερωθούν για αυτό με e-mail προκειμένου να το δηλώσουν και να λάβουν τα οφειλόμενα ποσά επιστροφής φόρου.

Σε υψηλό δύο εβδομάδων οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των σημερινών συναλλαγών στο Χρηματιστήριο, λόγω και του περιορισμού των ανησυχιών για τον τραπεζικό τομέα που προκάλεσε ράλι στη Wall Street χθες το βράδυ. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,6%, στο υψηλότερο επίπεδό του από τις 13 Μαρτίου, μετά το ράλι στους βασικούς αμερικανικούς δείκτες χθες.

Στα εγκαίνια του Κέντρου εκπαίδευσης του Πυροσβεστικού Σώματος στη Νέα Μάκρη θα παραστεί σε λίγη ώρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την απομάκρυνση του Δημήτρη Παπαδημούλη από τον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, σε τηλεοπτική του συνέντευξή στον ΣΚΑΙ με αφορμή την πρωτοβουλία του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να προωθήσει στο Ευρωκοινοβούλιο ψήφισμα που απαγορεύει στην ΕΕ τη χρηματοδότηση κατασκευής Φράχτη στα εξωτερικά της σύνορα. . Να σημειωθεί ότι αύριο, παρουσία του Πρωθυπουργού θα υπογραφεί στον Έβρο, η σύμβαση για την κατασκευή επί πλέον 35 χλμ.

Σήμερα και αύριο η καταβολή της έκτακτης ενίσχυσης στους συνταξιούχους, οι οποίοι δεν έλαβαν την αύξηση του 7,75% το προηγούμενο δίμηνο λόγω προσωπικής διαφοράς. Υπενθυμίζεται ότι προϋπόθεση είναι, εκτός των άλλων, το άθροισμα των κύριων συντάξεων να μην υπερβαίνει τα 1.600 ευρώ.

Επιχείρηση της αστυνομίας τα ξημερώματα στην πρυτανεία του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου στα Προπύλαια προκειμένου να απομακρυνθούν τα άτομα που για 18η μέρα πραγματοποιούσαν κατάληψη. Έγιναν 10 συλλήψεις.

Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό από το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε η 9χρονη Τζωρτζίνα καταθέτουν στη δίκη με κατηγορούμενη την Ρούλα Πισπιρίγκου. Η ακροαματική διαδικασία είναι σε πλήρη εξέλιξη με την ίδια να αρνείται ότι έχει διαπράξει το βαρύτατο έγκλημα που της αποδίδεται.

Αυξηθηκαν κατα 7% οι διαθέσιμες αεροπορικές θέσεις προς την Ελλάδα για την περίοδο του Πάσχα, λόγω της μεγάλης προσέλευσης που αναμένεται.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα