back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Σε τροχιά προεκλογικής αντιπαράθεσης τα κόμματα, με αιχμή τα σενάρια συγκυβέρνησης.

“Υπάρχει μια κάλπη, αυτή της 21ης Μαΐου, για ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ”, επανέλαβε πριν από λίγο από τον Γέρακα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι κεντρικό δίλημμα στις εκλογές είναι το ποιος θα αναλάβει την ευθύνη διακυβέρνησης του τόπου.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, να προωθήσει στο ευρωκοινοβούλιο ψήφισμα που απαγορεύει στην ΕΕ τη χρηματοδότηση κατασκευής φράκτη στα εξωτερικά της σύνορα, και ξεκαθάρισε πως “με ή χωρίς ευρωπαϊκά χρήματα ο φράκτης στον Έβρο θα τελειώσει”.

Νωρίτερα, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, ο Τάκης Θεοδωρικάκος ζήτησε την απομάκρυνση του κ. Παπαδημούλη από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αύριο, παρουσία του Πρωθυπουργού, θα υπογραφεί στον Έβρο η σύμβαση για την κατασκευή επιπλέον 35 χλμ.

“Δεν υπάρχει σενάριο συνεργασίας με τον Γιάνη Βαρουφάκη, γιατί οι διαφορές που έχουν προκύψει εδώ και 8 χρόνια ούτε έχουν γεφυρωθεί ούτε εκτιμώ ότι μπορούν να γεφυρωθούν”, είπε στον Αθήνα 9.84 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, κι έκανε λόγο για πανικό του κ. Μητσοτάκη που αναφέρθηκε χθες στο ενδεχόμενο κυβέρνησης ηττημένων και τερατογένεσης. Παράλληλα τόνισε ότι είναι λάθος το σενάριο προοδευτικής κυβέρνησης χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα επικεφαλής.

“Θα επιδιώξουμε να συγκροτηθεί κυβερνητικό σχήμα, εμείς δεν θα πετάξουμε στα σκουπίδια την εντολή που θα μας δώσει ο λαός”, δήλωσε στο σταθμό μας ο Μιχάλης Κατρίνης, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της ΚΟ του κόμματος, προσθέτοντας ταυτόχρονα ότι τα πρόσωπα δεν θα πρέπει να συνδέονται με παλαιότερες εποχές.

Χαρακτήρισε, δε, εκβιαστικό το δίλημμα Μητσοτάκη, που προτάσσει, όπως είπε, το προσωπικό του στοίχημα της αυτοδυναμίας

Δεν υπάρχει πεδίο συνεργασίας του ΚΚΕ με μια κυβέρνηση αντιλαϊκής πολιτικής, ούτε καν υποψία ανοχής της, τόνισε στον Αθήνα 9.84 ο βουλευτής του κόμματος, Γιάννης Δελής.

Πρόσθεσε ωστόσο ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα διεκδικεί την εξουσία, αφού καταθέτει στον λαό το πρόγραμμά του και είναι έτοιμο να το πραγματοποιήσει από κυβερνητικές θέσεις, αν ο λαός το αποφασίσει.

Με ευρύτατη συναίνεση αναμένεται να ψηφιστούν απόψε στην Ολομέλεια της Βουλής τα μέτρα στήριξης των συγγενών θυμάτων και τραυματιών της τραγωδίας στα Τέμπη, που περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αν και διαφωνούν με άλλες διατάξεις του νομοσχεδίου, αναμένεται να δώσουν θετική ψήφο στα μέτρα στήριξης, που θα ήθελαν όμως να είναι πιο γενναιόδωρα. Κατ εξαίρεση θα παραμείνει να υπερψηφίσει και ο ΣΥΡΙΖΑ, που τους τελευταίους μήνες απέχει από τις ψηφοφορίες. Στη Βουλή μεταβαίνει σε μισή ώρα ο Αλέξης Τσίπρας.

Στον εφέτη ειδικό ανακριτή απολογείται σήμερα ο επιθεωρητής του ΟΣΕ, υπεύθυνος για τις βάρδιες των σταθμαρχών στη Λάρισα το βράδυ της τραγωδίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υποβάλει πολυσέλιδο υπόμνημα.

Συνεχίζεται η επιχείρηση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών για το τρομοκρατικό δίκτυο στο οποίο φέρονται να ανήκουν οι δύο Πακιστανοί που συνελήφθησαν, ενώ προετοίμαζαν χτύπημα σε εβραϊκό εστιατόριο – συναγωγή στου Ψυρρή.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν και άλλες συλλήψεις άφησε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Πανελλαδική στάση εργασίας της ΠΟΕ ΟΤΑ από τις 11 ως τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας σε λίγη ώρα στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Η κινητοποίηση γίνεται με αφορμή τις εξελίξεις στον Δήμο Αγίου Δημητρίου, όπου 27 δημοτικοί σύμβουλοι καλούνται σε απολογία για «παράβαση καθήκοντος με δόλο», καθώς σεβάστηκαν δύο πρωτόδικες αποφάσεις για μετατροπή των συμβάσεων 34 εργαζομένων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου και δεν άσκησαν έφεση.

Σήμερα και αύριο η καταβολή της έκτακτης ενίσχυσης στους συνταξιούχους, οι οποίοι δεν έλαβαν την αύξηση του 7,75% το προηγούμενο δίμηνο λόγω προσωπικής διαφοράς. Προϋπόθεση είναι, εκτός των άλλων, το άθροισμα των κύριων συντάξεων να μην υπερβαίνει τα 1.600 ευρώ.

Στην επιτάχυνση της εξέτασης αιτήσεων για την παραγραφή μη βεβαιωμένων οφειλών πέραν της δεκαετίας προχωρά ο ΕΦΚΑ. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα επανένταξης στη ρύθμιση χρεών προς τα ταμεία με 120 δόσεις αλλά και ειδικής ρύθμισης για χρέη που δημιουργήθηκαν στη διάρκεια της πανδημίας, από 36 έως και 72 δόσεις.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένει η διαιτησία στην Ελλάδα και σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» δίνει μία νέα προέκταση στο θέμα, καθώς αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ, Αλεξάντερ Τσέφεριν, ζητώντας του να συνδράμει στο να σφυρίξουν ελίτ διαιτητές, στα παιχνίδια των πλέι οφ.

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 17 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα