back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Εκ νέου ως στόχο την αυτοδυναμία της ΝΔ, έθεσε από τον Γέρακα το πρωί ο Κυριάκος Μητσοτάκης . «Για μας υπάρχει μόνο μία κάλπη. Η κάλπη της 21ης Μαΐου που θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα την επόμενη τετραετία και ποιον θα έχει πρωθυπουργό. Και τελικά αυτό είναι το κεντρικό δίλημμα. Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης του τόπου» είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος σε πολίτες. Επαναβεβαίωσε την απόφαση της κυβέρνησης ο φράχτης στον Έβρο να επεκταθεί και να ολοκληρωθεί με ή χωρίς ευρωπαϊκά χρήματα , κάνοντας ειδική αναφορά στην επίσκεψή του αύριο, Παρασκευή στον Έβρο. “Θέλω να θυμίσω ποιοι είναι αυτοί που στήριξαν τη χώρα και ποιοι είναι ακόμα απέναντι σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια να ασφαλίσει η χώρα τα σύνορά της”, τόνισε, αναφερόμενος στην τροπολογία στο Ευρωκοινοβούλιο του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, προκειμένου να μπλοκαριστεί η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για φράκτες στα σύνορα της ΕΕ.

«Αδιανόητη προσβολή στα θύματα» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την τροπολογία για το ακαταδίωκτο που θεσπίζεται για τον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, που ερευνά τα αίτια της τραγωδίας στα Τέμπη. Μιλώντας στη Βουλή , όπου ψηφίζεται απόψε το πολυνομοσχέδιο που προβλέπει και μέτρα για την ενίσχυση των πληγέντων από το πολύνκερο δυστύχημα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την άποψη ότι «υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες» και ότι «δεν φταίνε όλοι γενικά και αόριστα και κανείς συγκεκριμένα» Όταν μια κυβέρνηση δεν μπορεί να προστατεύσει ούτε τη ζωή των ανθρώπων η αλλαγή γίνεται ανάγκη. Η αλήθεια γίνεται ανάγκη. Η δικαιοσύνη παντού γίνεται ανάγκη. Και η ανάγκη γίνεται ιστορία», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία. Ο Αλέξης Τσίπρας θα περιοδεύσει αύριο στο νομό Αργολίδας. Στις 19:00 είναι προγραμματισμένη η ομιλία του στην Καλαμάτα.

Την άποψη ότι η έκφραση πόνου από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για το δυστύχημα των Τεμπών, είναι υποκριτική, εξέφρασε στην κυρίως ομιλία του στη Βουλή, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Στον εφέτη ειδικό ανακριτή απολογείται σήμερα ο επιθεωρητής του ΟΣΕ, υπεύθυνος για τις βάρδιες των σταθμαρχών στη Λάρισα το βράδυ της πολύνεκρης τραγωδίας. Σύμφωνα με πληροφορίες στο 80 σελίδων υπόμνημά του υποστηρίζει ότι δεν ευθύνεται για το γεγονός ότι δύο από τους τρεις σταθμάρχες έφυγαν νωρίτερα από το πόστο τους, ούτε όμως και για την επαγγελματική τους κατάρτιση. Μάλιστα, αναμένεται να υπερτονίσει ότι την τελική έγκριση του προγράμματος είχε ο διευθυντής κυκλοφορίας, που σκοτώθηκε πρόσφατα σε τροχαίο.

Ξεκίνησε από νωρίς το απόγευμα και θα συνεχιστεί και αύριο το πρωί η πίστωση του έκτακτου επιδόματος προσωπικής διαφοράς στους συνταξιούχους που δεν πήραν την αύξηση του 7,75%. Αύριο, στο μεταξύ, θα ξεκινήσει και η προπληρωμή του επιδόματος ανεργίας και του δώρου Πάσχα από τη ΔΥΠΑ.

Συνέντευξη τύπου για το θέμα της χορήγησης χαμηλότοκων στεγαστικών δανείων στους νέους παραχωρούν στις 10 αυριο το πρωί οι υπουργοί Εργασίας και Επικρατείας κκ Χατζηδακης και Σκέρτσος.

Νόμιμη και διαφανή έκρινε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών την ρήτρα αναπροσαρμογής της ΔΕΗ και δεν προχώρησε σε ακύρωση της είσπραξης της μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος. Με την ομόφωνη απόφαση τους οι δικαστές απέρριψαν ως ουσιαστικά αβάσιμες τις αγωγές σε βάρος της ΔΕΗ, καταναλωτικών ενώσεων και καταναλωτών, δικηγορικών και επαγγελματικών συλλόγων που ζητούσαν την ακύρωση της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ θα προεδρεύσει μιας συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη τον Απρίλιο, τον μήνα κατά τον οποίο η Ρωσία θα έχει την εκ περιτροπής προεδρία του ΣΑ.

Η ομάδα γυναικών μπάσκετ του Ολυμπιακού επικράτησε με 60-66 εκτός έδρας του Παναθηναϊκό, έκανε το 3-1 στους τελικούς του πρωταθλήματος της Α1 και χρειάζεται ακόμα μια νίκη, την Κυριακή στο ΣΕΦ για να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Kαιρός:

Γενικά αίθριος ο καιρός αύριο στην Αττική, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Άνεμοι δυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου – 12 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα