back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Την απόφαση της κυβέρνησης ο φράχτης στον Έβρο να επεκταθεί επαναβεβαίωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος αύριο, κατά την επίσκεψή του στην περιοχή, συνοδευόμενος και από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τακη Θεοδωρικάκο, θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής-επέκτασης του φράχτη στον Έβρο. Το πρωί θα επισκεφθεί την Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο και το Σουφλί.

“Θέλω να θυμίσω ποιοι είναι αυτοί που στήριξαν τη χώρα και ποιοι είναι ακόμα απέναντι σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια να ασφαλίσει η χώρα τα σύνορά της”, τόνισε το πρωί από τον Γέρακα αναφερόμενος στην εισήγηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τροπολογίας που προτείνει να σταματήσει η χρηματοδότηση φραχτών στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.

Απέναντι στον κ. Μητσοτάκη, δεν στέκεται μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σοσιαλιστές, φιλελεύθεροι, πράσινοι και το μισό ΕΛΚ στο οποίο ανήκει η ΝΔ, απαντά η αξιωματική αντιπολίτευση.

Τα διλήμματα της κάλπης και οι μετεκλογικές συνεργασίες βρίσκονται στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης των πολιτικών αρχηγών.

Σφοδρή επίθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ στον Πρωθυπουργό χαρακτηρίζοντας «αδιανόητη προσβολή στα θύματα» την τροπολογία για το ακαταδίωκτο που θεσπίζεται για τον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, που ερευνά τα αίτια της τραγωδίας στα Τέμπη. Μιλώντας στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την άποψη ότι «υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες» και ότι «δεν φταίνε όλοι γενικά και αόριστα και κανείς συγκεκριμένα».

Ο Αλέξης Τσίπρας θα περιοδεύσει αύριο στο νομό Αργολίδας. Στις 19:00 είναι προγραμματισμένη η ομιλία του στην Καλαμάτα.

«Ως ελάχιστη έμπρακτη συγγνώμη απέναντι στα θύματα και στις οικογένειες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών» χαρακτήρισε τα μέτρα στήριξης του νομοσχεδίου που συζητείται στην ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Εξέφρασε δε την άποψη ότι η έκφραση πόνου από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για το δυστύχημα των Τεμπών, είναι υποκριτική.

Στον εφέτη ειδικό ανακριτή απολογείται ο επιθεωρητής του ΟΣΕ, υπεύθυνος για τις βάρδιες των σταθμαρχών στη Λάρισα το βράδυ της πολύνεκρης τραγωδίας. Σύμφωνα με πληροφορίες στο 80 και πλέον σελίδων υπόμνημά του υποστηρίζει ότι δεν ευθύνεται για το γεγονός ότι δύο από τους τρεις σταθμάρχες έφυγαν νωρίτερα από το πόστο τους, ούτε όμως και για την επαγγελματική τους κατάρτιση.

Ξεκίνησε από νωρίς το απόγευμα και θα συνεχιστεί και αύριο το πρωί η πίστωση του έκτακτου επιδόματος προσωπικής διαφοράς στους συνταξιούχους που δεν πήραν την αύξηση του 7,75%. Αύριο, στο μεταξύ, θα ξεκινήσει και η προπληρωμή του επιδόματος ανεργίας και του δώρου Πάσχα από τη ΔΥΠΑ.

Συνεχίζεται η πολιτική κόντρα για το σπίτι του Γιάννη Ραγκούση στην Πάρο. «Δεν έχω τίποτα να φοβηθώ, ζητώ να ελεγχθώ από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες», αναφέρει με ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ ζητά, επίσης, να ελεγχθούν «μαζί και ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί με 12 εκατ. δάνεια. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι», επισημαίνει.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία με τη ρωσική κυβέρνηση αναφορικά με την υπόθεση του ανταποκριτή της εφημερίδας Wall Street Journal που συνελήφθη στη Ρωσία, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος . Καλεί τους Αμερικανούς πολίτες να εγκαταλείψουν άμεσα τη Ρωσία. «Η ΕΕ καταδικάζει την κράτηση του Ιβάν Γκερσκόβιτς, δημοσιογράφου και πολίτη των ΗΠΑ, στη Ρωσία» τονίζει με ανάρτησή του στο Twitter ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ.

Νόμιμη και διαφανή έκρινε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών την ρήτρα αναπροσαρμογής της ΔΕΗ και δεν προχώρησε σε ακύρωση της είσπραξης της μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος.

Επίθεση με μπογιές και σπρέι στην είσοδο του πολιτικού γραφείου του βουλευτή Θεσσαλονίκης, Στράτου Σιμόπουλου, πραγματοποίησαν άγνωστοι . «Όσο και αν το επιδιώκουν οι θρασύδειλοι τραμπούκοι, κανέναν δεν εκφοβίζουν! Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών για τη γραμμή 4 του μετρό από το Σάββατο θα τεθούν σε ισχύ στον Δήμο Γαλατσίου . Περισσότερα στην ιστοσελίδα μας.

Τουλάχιστον έξι ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν απόψε το Χάρκοβο της ανατολικής Ουκρανίας, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Όλεχ Σινεγκούμποφ. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα από τις πυραυλικές επιθέσεις.

Ο Προμηθέας Πατρών επικράτησε με σκορ 85-72 εκτός έδρας της ΑΕΚ σε εξ αναβολής αγώνα για την 19η αγωνιστική της Μπάσκετ Λιγκ.\

Καιρός:

Γενικά αίθριος ο καιρός αύριο στην Αττική, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Άνεμοι δυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου – 11 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα