back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών για το τρομοκρατικό δίκτυο στο οποίο φέρονται να ανήκουν οι δύο Πακιστανοί, 27 και 29 ετών, που συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ στόχευαν να πραγματοποιήσουν χτύπημα σε εβραϊκό εστιατόριο και συναγωγή, με ανθρώπινα θύματα, στην περιοχή Ψυρρή.

Για την ίδια υπόθεση κρατούνται ακόμα οκτώ συμπατριώτες τους, οι οποίοι είχαν επαφές μαζί τους και συνελήφθησαν για διοικητική απέλαση, καθώς βρίσκονταν παράνομα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι έρευνες επικεντρώνονται σε 3-4 εξ αυτών, προκειμένου να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται και σε ποιο βαθμό στην υπόθεση κυρίως λόγω των στενών τους σχέσεων με τους δυο κατηγορούμενους .

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, επισκέφθηκε απόψε το “Chabad House” στου Ψυρρή και δείπνησε στο εστιατόριο.

«Η Αθήνα είναι μια πόλη ασφαλής, μια πόλη ανοιχτή, μια πόλη φιλόξενη. Είμαι εδώ για να εκφράσω την έμπρακτη συμπαράστασή μου και να στείλουμε όλοι μαζί ένα ξεκάθαρο μήνυμα ενάντια στη μισαλλοδοξία, στη βία, στον αντισημιτισμό, στο μίσος. Και μαζί, βεβαίως, τις θερμές μας ευχαριστίες στις υπηρεσίες και τα σώματα ασφαλείας», ανέφερε στο μήνυμά του ο κ. Μπακογιάννης.

Στα εγκαίνια του Κέντρου εκπαίδευσης του Πυροσβεστικού Σώματος στη Νέα Μάκρη θα παραστεί στις 11 το πρωί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από τη Γλυφάδα, ο κ Μητσοτάκης τόνισε ότι μία από τις κεντρικές δεσμεύσεις για την επόμενη τετραετία θα είναι η σύγκρουσή του με όλες τις εστίες αναχρονισμού και αναξιοκρατίας στην ελληνική δημόσια διοίκηση. “Όπως είχα δεσμευθεί το 2019, ότι κύριος στόχος της οικονομικής μας πολιτικής για την επόμενη τετραετία θα είναι οι λιγότεροι φόροι, έτσι σας κοιτάω στα μάτια και σας λέω τώρα ότι δέσμευσή μου για τη δεύτερη τετραετία θα είναι οι καλύτεροι μισθοί για όλες τις Ελληνίδες και για όλους τους Έλληνες”, ανέφερε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός.

«Με τον ΣΥΡΙΖΑ Πρώτο Κόμμα, η χώρα αποκτά προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας την επομένη των εκλογών», είναι το κεντρικό σύνθημα από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αυτό, όπως τονίζεται , σημαίνει σταθερότητα, ομαλότητα για τη χώρα, χωρίς άλλες εκλογικές αναμετρήσεις, χωρίς περιπέτειες για τη χώρα. Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης του εκτελεστικού γραφείου του κόμματος , υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, ξεκίνησε τις διαδικασίες για την παραίτησή του από τη θέση του ευρωβουλευτή ο Πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, καθώς, θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς εθνικές εκλογές. Τη θέση του στο Ευρωκοινοβούλιο θα καταλάβει ο Νίκος Παπανδρέου.

Στην Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται να εισαχθεί σήμερα το νμσχ με τα μέτρα στήριξης για το δυστύχημα των Τεμπών. Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν μόνο οι κυβερνητικοί βουλευτές.

Εξιτήριο πήρε μετά από ένα μήνα νοσηλείας στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» ο 21νός χρόνων πολυτραυματίας και εγκαυματίας από το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. Επέβαινε στο 6ο βαγόνι της μοιραίας αμαξοστοιχίας μαζί με την κοπέλα του και την ώρα του δυστυχήματος ήταν και οι δύο στο κυλικείο, στο δεύτερο βαγόνι.

Κατηγορούμενος για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο κορίτσι που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη συνελήφθη στο Πέραμα, 43χρονος αλλοδαπός. Θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.

Το εξωτερικό χρέος της Ρωσίας υποχώρησε το 2022 στα 380,5 δισεκατομμύρια δολάρια, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 15 ετών, ανακοίνωσε η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις, ανακοίνωσε από την Γκάνα μια πρωτοβουλία ύψους 1 δισεκ. δολαρίων με στόχο να βελτιωθεί η οικονομική χειραφέτηση των γυναικών στην Αφρική.

Ο ιερέας Χανς Ζέλνερ, ένα από τα ηγετικά στελέχη της Επιτροπής του Βατικανού που διερευνά υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, ανακοίνωσε ότι παραιτήθηκε από την Επιτροπή αυτή, επικαλούμενος ανησυχίες για τον τρόπο λειτουργίας της.

Για την 31η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, Ολυμπιακός- Βιλερμπάν 81 –55.

Καιρός

Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα