back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Διετής αποκλεισμός στον Βούσκοβιτς του Αμβούργου λόγω ντόπινγκ

Διαβάστε επίσης

Ο διεθνής με την U-21 της Κροατίας, Μάριο Βούσκοβιτς, ο οποίος αγωνίζεται με το Αμβούργο στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας, τιμωρήθηκε με αποκλεισμό δύο χρόνων για ντόπινγκ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (DFB).

Ο 21χρονος αμυντικός, ο οποίος εντάχθηκε στο Αμβούργο το 2021, είχε βρεθεί θετικός στην ουσία ερυθροποιητίνη (EPO).

«Όλες οι αναλύσεις δείχνουν ένα καθαρά ορατό εύρημα ξένης προς το σώμα ουσίας που είναι EPO, ακόμα κι αν είναι σε μειωμένες ποσότητες», δήλωσε ο Στεφάν Ομπερχολζ από τη DFB, ενώ ανέφερε ότι τα δείγματα Α και Β του Βούσκοβιτς ελέγχθηκαν επανειλημμένα. Τα αποτελέσματα επιβεβαιώθηκαν και από άλλους εμπειρογνώμονες ντόπινγκ εκτός Γερμανίας.

Η πρώτη παράβαση του Βούσκοβιτς και το μικρό ποσό της ΕPΟ σημαίνουν ότι δεν επρόκειτο για συστηματικό ντόπινγκ, είπε η DFB.

Δεδομένου του νεαρού της ηλικίας του παίκτη σε συνδυασμό με τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει μια μακρά αποβολή στη μελλοντική εξέλιξη της καριέρας του, η DFB επέλεξε μια διετή αποκλεισμό και όχι μεγαλύτερη.

Το Αμβούργο είπε ότι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.  Ο παίκτης, ο οποίος έχει κάνει 16 εμφανίσεις στη δεύτερη κατηγορία αυτή τη σεζόν και σημείωσε δύο γκολ, είχε δώσει δείγμα ούρων τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους και η τιμωρία του έχει αναδρομική ισχύ, ξεκινώντας από τις 15 Νοεμβρίου 2022.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα