back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Γ. Δελής: Άλλο η μη συμμετοχή σε μια αντιλαϊκή κυβέρνηση και άλλο η διεκδίκηση της εξουσίας

Διαβάστε επίσης

«Στις εκλογές να αδυνατίσουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ που ρημάζουν τη ζωή του λαού και τα υπόλοιπα κόμματα που παζαρεύουν συμμετοχή στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση και να βγει πιο ισχυρό το ΚΚΕ με πολλούς βουλευτές που είναι στο πλευρό του λαού», δήλωσε  μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Νίκο Καρούτζο, ο Γιάννης Δελής, βουλευτής και υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

«Για εμάς δεν υπάρχει πεδίο συνεργασίας, ούτε καν σαν υποψία για την παραμικρή στήριξη μιας τέτοιας κυβέρνησης» ξεκαθάρισε τονίζοντας πως το ΚΚΕ δεν θα μπορούσε ούτε θα του επιτρεπόταν να στηρίξει μια κυβέρνηση με αντιλαϊκή πολιτική.

«Το ΚΚΕ δεν συμμετέχει σε μια αστική, αντιλαϊκή κυβέρνηση που το πρόγραμμά της είναι το Ταμείο Ανάκαμψης και μέτρα για τις εκταμιεύσεις δισεκατομμυρίων που κατευθύνονται σε επιχειρηματικούς ομίλους».

Δεν είναι τυχαίο, πρόσθεσε, ότι αυτό το ζήτημα δεν αναδεικνύεται όχι μόνο από την ΝΔ, αλλά ούτε και από τα άλλα κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.α, γιατί το πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης είναι δεδομένο και είναι αντιλαϊκό, γιατί περιλαμβάνει τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης όπως άγριες περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες, στην υγεία, την παιδεία κ.α.

Τέλος υπογράμμισε πως δεν υπάρχει κόμμα που δεν διεκδικεί την κυβέρνηση στις εκλογές. «Είναι διαφορετικό η μη συμμετοχή σε μια αντιλαϊκή κυβέρνηση και διαφορετικό η διεκδίκηση της εξουσίας. Το ΚΚΕ καταθέτει στον λαό το πρόγραμμα του και είναι έτοιμο να το υπηρετήσει και από κυβερνητικές θέσεις, αν ο λαός το επιλέξει».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα