back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Γ. Γκιόκας: Προσχηματικό το πολυνομοσχέδιο για τη στήριξη των συγγενών των θυμάτων στα Τέμπη, θα τοποθετηθούμε αναλόγως πως θα διαμορφωθεί

Διαβάστε επίσης

Μη επαρκή με ανάγκη περαιτέρω βελτιώσεων χαρακτήρισε τα μέτρα που προβλέπει το κυβερνητικό νομοσχέδιο για τη στήριξη των συγγενών των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη, ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας .

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου, κι ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ολομέλεια της Βουλής όπου σήμερα ψηφίζονται τα μέτρα, η σχετική συζήτηση, έκανε λόγο για ένα «προσχηματικό πολυνομοσχέδιο-σκούπα».

Ειδικότερα, ανέφερε: «Μόλις τα 2 από τα 132 άρθρα του αναφέρονται στην ενίσχυση των συγγενών των θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών ενώ τα υπόλοιπα αφορούν σε σειρά σοβαρών ζητημάτων μεταξύ των οποίων φωτογραφικές διατάξεις στήριξης επιχειρηματικών συμφερόντων, διευκολύνσεις με επιδοτήσεις για επενδύσεις, φοροαπαλλαγές και άλλα ζητήματα που δεν αφορούν στην στήριξη των πληγέντων».

Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση αν το ΚΚΕ θα ψηφίσει το εν λόγω νομοσχέδιο, σχολίασε: «Θα δούμε μέχρι την τελευταία στιγμή πως θα διαμορφωθούν αυτά τα μέτρα και αναλόγως θα τοποθετηθούμε».

Σχετικά με το διακύβευμα των επικείμενων εκλογών ο κ. Γκιόκας τόνισε πως «όποια κυβέρνηση και να διαμορφωθεί είτε με κορμό τη ΝΔ είτε τον ΣΥΡΙΖΑ και τους πρόθυμους συγκυβερνήτες τους θα είναι αντιλαϊκές κυβερνήσεις με προκαθορισμένη ατζέντα».

«Ως ΚΚΕ, θεωρούμε ότι τα προγράμματα αυτών των κομμάτων αποτελούν την αιτία του κακού μεταξύ αυτών και του πρόσφατου προδιαγεγραμμένου εγκλήματος στα Τέμπη», σημείωσε, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι διαμορφώνεται ένα λαϊκό ρεύμα που λέει ότι δεν επιθυμεί κανέναν από τους δύο στην εξουσία και αυτό θεωρούμε πως μπορεί να αποκτήσει ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά μέσα από την ενδυνάμωση του ΚΚΕ ώστε ο λαός να έχει στήριγμα και δύναμη την επόμενη μέρα», υπογράμμισε.

Κλείνοντας, πρόσθεσε: «Δεν συζητάμε σε ένα κενό αέρος, πάνω σε μια λευκή σελίδα. Τα συγκεκριμένα κόμματα έχουν δοκιμαστεί, έχουν εφαρμόσει συγκεκριμένες πολιτικές που δεν έχουν καμία σχέση με την πρόοδο . Τον λαό πρέπει να τον ενδιαφέρει και τι αντιπολίτευση θα έχει. Το ΚΚΕ δεν είναι ένα κόμμα διαμαρτυρίας, όπως θέλουν κάποιοι να το παρουσιάσουν. Διαθέτει πρόγραμμα διακυβέρνησης και εξουσίας και στόχος είναι να βγουν όσο γίνεται πιο αποδυναμωμένα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και όσο το δυνατόν πιο ισχυρό το ΚΚΕ ώστε να υπάρξει ισχυρό ανάχωμα απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα