back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κ. Ζαχαριάδης: Δεν υπάρχει σενάριο Βαρουφάκη-Λάθος μια προοδευτική διακυβέρνηση χωρίς τον Τσίπρα επικεφαλής

Διαβάστε επίσης

Ο Κώστας Ζαχαριάδης Τομεάρχης Εσωτερικών– Βουλευτής Β’1 Βόρειου Τομέα Αθηνών με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συζήτησε για το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών, την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και το τοξικό κλίμα στον πολιτικό διάλογο, καλεσμένος στον Αθήνα 984 από τον Γιάννη Παπαγεωργίου.

Απέκλεισε σενάριο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25, χαρακτήρισε λάθος τον σχηματισμό προοδευτικής διακυβέρνησης χωρίς να είναι επικεφαλής ο Αλέξης Τσίπρας, καταλόγισε οικογενειοκρατία αλλά και αντιφάσεις στον Πρωθυπουργό σε σχέση με την επιλογή του όρου τερατογένεση για το ενδεχόμενο κυβέρνησης ηττημένων. Επίσης,  κατηγόρησε τον κ Μητσοτάκη ότι προσπαθεί να κερδίσει διασπείροντας φόβο και πανικό, ενώ ανέδειξε ως πρόταγμα για τον ΣΥΡΙΖΑ την πρωτιά στις εκλογές με στόχο τη συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης πάνω σε συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Αναλυτικά, ο  κ. Ζαχαριάδης έκοψε τις προοπτικές συνεργασίας με τον Γιάνη Βαρουφάκη κάνοντας λόγο για  αγεφύρωτες διαφορές. «Δεν υπάρχει σενάριο Βαρουφάκη. Οι διαφορές που έχουν προκύψει εδώ και 8 χρόνια ούτε γεφυρώθηκαν ούτε και μπορούν να γεφυρωθούν μέσα στους επόμενους μήνες» είπε χαρακτηριοστικά.

Άσκησε έντονη κριτική στον πρωθυπουργό,  επισημαίνοντας πως «ενώ διαβεβαίωνε ότι  θα έκανε τα πάντα με άριστο, επιτελικό τρόπο, φτάσαμε να είμαστε αντιμέτωποι όχι μόνον με τη συγκλονιστική τραγωδία στα Τέμπη, αλλά και με την ακρίβεια και τη διαχείριση της πανδημίας… είναι τερατώδη κι αδιανόητα για ευρωπαϊκή χώρα η απίστευτη οικογενειοκρατία και τα αποτελέσματα της διακυβέρνησης Μητσοτάκη».

Ακόμη, διέβλεψε πανικό και αντιφάσεις από πλευράς προέδρου της κυβέρνησης με τη σημείωση ότι «προηγουμένως εξόρκιζε την τοξικότητα, αλλά τώρα καθοδόν προς τις κάλπες αντιμετωπίζει τους αντιπάλους του μόνο με χαρακτηρισμούς. Μιλά για τερατογένεση επειδή προσπαθεί να κερδίσει τις εκλογές με χρήση φόβου και πανικού. Αν κάτι είναι τερατώδες κι αδιανόητο για ευρωπαϊκή χώρα είναι τα αποτελέσματα της διακυβέρνησής του κ Μητσοτάκη και η απίστευτη οικογενειοκρατία. Οι απευθείας αναθέσεις και η διαφθορά. Οι ύβρεις και οι χαρακτηρισμοί δείχνουν πολιτική αδυναμία».

Ο Τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξήγησε ότι θα ήταν λάθος να σχηματιστεί ενδεχομένως μια κυβέρνηση με προοδευτικό πρόσημο χωρίς επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα  «όχι μόνο για το ίδιο το πρόσωπο, αλλά και για την θεσμική, πολιτική λειτουργία της χώρας»

Ταυτόχρονα, έστειλε μήνυμα στο ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ λέγοντας: «Δεν διανοούμαι να κερδίσει τις εκλογές ο Τσίπρας με τον ΣΥΡΙΖΑ και στο Μέγαρο Μαξίμου να πάει κάποιος άλλος.. είναι θετικό ότι ο κ Ανδρουλάκης -σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ- επανατοποθέτησε το κόμμα του εκεί όπου ανήκει, ιστορικά. Στην προοδευτική παράταξη και εκεί, σε έναν σύγχρονο κόσμο, απαιτούνται διεργασίες για την υλοποίηση πολιτικών»  Διερωτήθηκε «πως θα γίνει, θα πηγαίνουν ο Τσίπρας στη Κουμουνδούρου, ο Ανδρουλάκης στη Χαριλάου Τρικούπη και στη Ζαλοκώστα κάποιος άλλος; ποια θα είναι η λογοδοσία και πως θα κυβερνάται η χώρα; Να το σκεφτούν αυτό στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ …Δεν είναι πολιτικός αντίπαλος για εμάς ο κ Ανδρουλάκης, έχουμε πολιτικό ανταγωνισμό μαζί του. Λέμε στους ίδιους ψηφοφόρους να ψηφίσουν κατά προτεραιότητα τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να ηττηθεί ο κ Μητσοτάκης. Πολιτικός μας αντίπαλος ο κ Μητσοτάκης, αυτό είναι το πρόβλημα της χώρας». 

Τέλος, περιέγραψε ως στόχο του ΣΥΡΙΖΑ την πρωτιά στις εκλογές. «Θέλουμε την ήττα και πολιτική αποδοκιμασία του κ Μητσοστάκη και της ΝΔ με συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης, πάνω σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Δηλαδή μια  κυβέρνηση προοδευτικής πολιτικής συνεργασίας, όπως είναι στην Ισπανία, όπως ήταν στην Πορτογαλία, όπως συμβαίνει -με τις αναλογίες της τώρα στην Γερμανία..Στον κ Μητσοτάκη, σε μια κριτική για όσα υποσχέθηκε κι έπραξε λέμε: ήρθες, κυβέρνησες, απέτυχες, φύγε».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα