back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ν. Γαβαλάς: Ο Ολυμπιακός είναι η πρώτη ομάδα στην Ευρώπη που εφαρμόζει την υπηρεσία ακουστικής περιγραφής για άτομα με οπτική αναπηρία

Διαβάστε επίσης

Με στόχο να βοηθήσει ανθρώπους με οπτική αναπηρία να συμμετέχουν ισότιμα στην παρακολούθηση αγώνων και στην στήριξη της αγαπημένης τους ομάδας, η ΠΑΕ Ολυμπιακός προχώρησε σε μια πολύ σπουδαία πρωτοβουλία.

Παρουσίασε την υπηρεσία ακουστικής περιγραφής για τα άτομα με προβλήματα όρασης που θα εφαρμόζεται στο εξής σε όλους τους «ερυθρόλευκους» αγώνες στο ”Γεώργιος Καραϊσκάκης’‘, αρχής γενομένης από την επερχόμενη αναμέτρηση με τον Άρη, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των play-off της Super League.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής ΕΚΕ της ομάδας, Νίκος Γαβαλάς, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Μαργαρίτα Μυτιληναίου, ο Ολυμπιακός γίνεται η πρώτη ομάδα στην Ευρώπη που προσφέρει μόνιμα αυτήν την υπηρεσία, η οποία υλοποιείται χάρη στη συνεργασία με το Πάντειο Πανεπιστήμιο.

«Μέχρι πρότινος, οι άνθρωποι με οπτική αναπηρία δεν είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν τους αγώνες της αγαπημένης τους ομάδας και αυτό μας απασχολούσε και το συζητούσαμε συχνά μαζί τους. Στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στις 17 Οκτωβρίου, κάναμε ένα πείραμα. Προσκαλέσαμε 5 τυφλούς φιλάθλους στο στάδιο Καραϊσκάκη και τους προσφέραμε σε πραγματικό χρόνο την τηλεοπτική μετάδοση η οποία τους άρεσε μεν πάρα πολύ, όμως, επιθυμούσαν κάτι παραπάνω από αυτό. Ήθελαν την ακουστική περιγραφή, μια ειδική περιγραφή που προσφέρει επιπλέον λεπτομέρειες σε έναν άνθρωπο με οπτική αναπηρία.

Αναζητήσαμε, λοιπόν, τρόπους να εφαρμόσουμε αυτή την πρωτοβουλία και κυρίως να μην είναι μια ”φωτοβολίδα” που θα πραγματοποιείται μια φορά το χρόνο αλλά μια μόνιμη παροχή στο ”Γεώργιος Καραϊσκάκης”. Σε αυτή μας την προσπάθεια, είχαμε πολύτιμους συμπαραστάτες την πρυτανεία, τους καθηγητές και 14 φοιτητές οι οποίοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον και μας βοήθησαν να υλοποιήσουμε αυτή την ιδέα», ανέφερε.

Πλέον, σύμφωνα με τον κ. Γαβαλά, ο Ολυμπιακός θα φιλοξενεί στα δημοσιογραφικά θεωρεία 5 τυφλούς με τους συνοδούς τους (με την προοπτική αύξησης του αριθμού σε βάθος χρόνου) οι οποίοι με τη χρήση ακουστικών θα απολαμβάνουν την ακουστική περιγραφή των εντός έδρας αγώνων του Ολυμπιακού, την οποία θα κάνουν φοιτητές του τμήματος Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Παντείου Πανεπιστημίου, που παρακολούθησαν με επιτυχία το σχετικό σεμινάριο.

Παράλληλα, η περιγραφή θα ανεβαίνει στο ιντερνετικό ραδιόφωνο του Παντείου Πανεπιστημίου, το Ράδιο Πάντειον Sports, προκειμένου το link της μετάδοσης να «μοιράζεται» στις κοινότητες των τυφλών στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό.

Μάλιστα, όπως σημείωσε, στελέχη της UEFA κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους στο ”Γεώργιος Καραϊσκάκης” ενόψει του τελικού του ευρωπαϊκό Super Cup ανάμεσα στον νικητή του Champios League και τον νικητή του Europa League που θα διεξαχθεί στις 16 Αυγούστου, ενθουσιάστηκαν με αυτήν την πρωτοβουλία και ζήτησαν να μάθουν πως μπορούν να την εντάξουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

«Στον Ολυμπιακό είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι και υπερήφανοι γι’ αυτό το εγχείρημα που αποδεικνύει ότι ο σύλλογος και όλοι μας πηγαίνουμε ένα βήμα πιο μπροστά», συμπλήρωσε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα