back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Συνεχίζουν οι εκπαιδευτικοί τις κινητοποιήσεις τους

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζουν οι εκπαιδευτικοί τις κινητοποιήσεις τους κατά της ατομικής αξιολόγησης με στάσεις εργασίας προκειμένου να «μπλοκάρουν» την διαδικασία.

Σε μία προσπάθεια να αποτρέψει την υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) κήρυξε νέες τρίωρες στάσεις εργασίας από την ερχόμενη Δευτέρα 3 Απριλίου, μέχρι και την Παρασκευή 28 Απριλίου. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, οι στάσεις εργασίας έχουν κηρυχθεί για το 1ο ή 2ο 3ωρο του προγράμματος των σχολικών μονάδων όπως επίσης και επιπλέον στάση εργασίας που καλύπτει το ολοήμερο και διευρυμένου ωραρίου (14:00 – 17:30).

Στην ανακοίνωσή της η ΔΟΕ κάνει λόγο για «μεγαλειώδη συμμετοχή του κλάδου στην πανεκπαιδευτική απεργία και τις κινητοποιήσεις της 15ης Φεβρουαρίου 2023», γεγονός που «σηματοδοτεί την αποφασιστική συνέχιση του αγώνα για την υπεράσπιση του Δημόσιου σχολείου και της Δημόσιας Παιδείας, ενάντια στους νόμους της εμπορευματοποίησης, της χειραγώγησης, της κατηγοριοποίησης και του αποκλεισμού».

«Από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα το σχολείο του επιθεωρητισμού έκλεισε, για να μείνει ανοιχτό το κοινωνικό αγαθό της γνώσης των μαθητών μας, η παιδαγωγική μας υπόσταση, η εργασία μας και η δημοκρατική λειτουργία των σχολείων. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, οργανώνουμε τα επόμενα βήματα», καταλήγει η ανακοίνωση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα