back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Παρέμβαση του πρωθυπουργού στον πρόεδρο της UEFA – Ζητά ξένους διαιτητές Elite

Διαβάστε επίσης

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένει η διαιτησία στην Ελλάδα και σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» δίνει μία νέα προέκταση, στο θέμα «διαιτησία» και «ελληνικό ποδόσφαιρο». Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως επιβεβαιώνεται από το Μαξίμου, είχε επικοινωνία με τον Αλεξάντερ Τσέφεριν, για το θέμα αυτό, ζητώντας του να συνδράμει στο να μπαίνουν ελίτ διαιτητές, στα παιχνίδια των πλέι οφ.

Το δημοσίευμα των Νέων αναφέρει χαρακτηριστικά πως «ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να παρέμβει δραστικά έπειτα από όσα συμβαίνουν. Συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν και του έθεσε το θέμα των όσων συμβαίνουν με τη διαιτησία στους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, με αποτέλεσμα αυτό να κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα.

Ο Πρωθυπουργός ζήτησε από τον κ. Τσέφεριν να αποστέλλονται στην Ελλάδα, προκειμένου να διευθύνουν τους κρίσιμους, για την τύχη του πρωταθλήματος, αγώνες των play off της Super League, διαιτητές από την ελίτ της ευρωπαϊκής διαιτησίας, από το λεγόμενο «πάνω ράφι», ώστε, όπως τόνισε στον συνομιλητή του, να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή του πρωταθλήματος.

Ο πρόεδρος της UEFA, πάντα κατά την ίδια πηγή της εφημερίδας, η εγκυρότητα της οποίας δεν επιδέχεται την παραμικρή αμφισβήτηση, αναγνώρισε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, ειδικά μετά τις τελευταίες διαιτησίες ξένων διαιτητών και δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο αίτημα, το οποίο αποτελεί και ομόθυμο αίτημα του υγιούς τμήματος του ελληνικού ποδοσφαίρου… Εν αναμονή λοιπόν. Κυριακή κοντή γιορτή…».

Οικονόμου: «Να τελειώσει το πρωτάθλημα με διαιτησίες υψηλού επιπέδου»

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην επικοινωνία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ Αλεξάντερ Τσέφεριν με στόχο να βρεθεί, επιτέλους, λύση στο μεγάλο πρόβλημα της διαιτησίας.

Στους λόγους που οδήγησαν τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να αναλάβει δράση στο μεγάλο πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου επικοινωνώντας με τον πρόεδρο της ΟΥΕΦΑ Αλεξάντερ Τσέφεριν, αναφέρθηκε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Ο Πρωθυπουργός είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο της UEFA. Στη χώρα μας διεξάγεται ένα πρωτάθλημα που είναι ένα από τα πιο ανταγωνιστικά των τελευταίων ετών και νομίζω ότι όλοι θέλουμε οι παράγοντες του ποδοσφαίρου και προφανώς και η διαιτησία να συμβάλλει έτσι ώστε να κυλήσουν οι επόμενες αγωνιστικές με διαφάνεια.

Να συμβάλλουν όλοι έτσι ώστε το ανταγωνιστικό πρωτάθλημα να ολοκληρωθεί και να τελειώσει με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες και με διαιτησίες υψηλού επιπέδου, που δεν αμφισβητείται το κύρος τους και η αποτελεσματικότητά τους» ήταν η απάντηση του Γιάννη Οικονόμου στην σχετική ερώτηση δείχνοντας και την ξεκάθαρη πρόθεση της Κυβέρνησης να μην αφήσει άλλο ανεξέλεγκτη την κατάσταση στο κομμάτι της διαιτησίας μετά τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες γύρω από το θέμα των ελιτ διαιτητών.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα