back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα στην κάθοδο του Κηφισού από Νέα Φιλαδέλφεια μέχρι Περιστέρι και στην άνοδο από Λένορμαν μέχρι Νέα Φιλαδέλφεια.

Κίνηση επίσης στον Καρέα, στην παραλιακή από Ελληνικό μέχρι Άλιμο και στην έξοδο της Αθηνών Κορίνθου στο Χαϊδάρι.

Παράθυρο για παράταση στην αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ρεύμα, η οποία λήγει την 1η Ιουλίου αναμένεται να ζητήσει από την ΕΕ η κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι απορρίφθηκαν από το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας οι αγωγές καταναλωτικών οργανώσεων, δικηγορικών συλλόγων και άλλων, που ζητούσαν ακύρωση της ρήτρας στα τιμολόγια ρεύματος της ΔΕΗ.

Στον ανακριτή οδηγούνται σήμερα οι δύο συλληφθέντες Πακιστανοί ως μέλη τρομοκρατικού δικτύου που ετοίμαζε χτύπημα σε εβραϊκό εστιατόριο-συναγωγή στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τα στοιχεία της δικογραφίας, φέρονται να “στρατολογήθηκαν” με την υπόσχεση αδράς πληρωμής για ανθρώπινη απώλεια, από κλάδο των “Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης” . Στην δικογραφία αναφέρεται πως ηγετικό ρόλο στην υπόθεση έχει άγνωστος ο οποίος από το εξωτερικό φαίνεται να έδινε εντολές στους δύο. Η δίωξη για το πρόσωπο αυτό, αφορά τα αδικήματα της διεύθυνσης τρομοκρατικής οργάνωσης και πρόκλησης για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κατηγορούμενοι δεν έχουν απευθυνθεί σε δικηγόρο και σήμερα αναμένεται να ζητήσουν τον διορισμό συνηγόρου o οποιος με εντολή του δικαστικού λειτουργού θα αναλάβει την εκπροσώπησή τους. Η διαδικασία σε αυτήν την περίπτωση είναι πιθανό να καθυστερήσει την έναρξη των απολογιών.

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο επιθεωρητής κυκλοφορίας του ΟΣΕ μετά την μαραθώνια απολογία του στον εφέτη ανακριτή για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο κατηγορούμενος παρέδωσε πολυσέλιδο υπόμνημα αλλά απάντησε και στις ερωτήσεις που του έθεσε ο δικαστικός λειτουργός. Σύμφωνα με πληροφορίες επέρριψε ευθύνες και σε άλλα πρόσωπα ενώ φέρεται να υποστήριξε ότι ο προφυλακισμένος σταθμάρχης Λάρισας ήταν ικανός για να μείνει μόνος του σε βάρδια.

Με ευρεία συναίνεση ψηφίστηκαν χθες στη Βουλή τα μέτρα για τους πληγέντες και τους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας στα Τεμπη. Όλα τα κόμματα -πλην του ΚΚΕ που δήλωσε παρών- υπερψήφισαν τα σχετικά άρθρα.

Σφοδρή επίθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ στον Πρωθυπουργό. Χαρακτήρισε «αδιανόητη προσβολή στα θύματα» την τροπολογία για το ακαταδίωκτο για τον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, που ερευνά τα αίτια της τραγωδίας στα Τέμπη.

Στον Έβρο σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για την υπογραφή της σύμβασης επέκτασης του φράκτη κατά 35 χιλιόμετρα. Το πρωί θα επισκεφθεί την Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο και το Σουφλί.

Χθες ξεκαθάρισε ότι ο φράκτης θα τελειώσει με ή χωρίς ευρωπαϊκά χρήματα. Αφορμή στάθηκε η κίνηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, να εισηγηθεί στο ευρωκοινοβούλιο τροπολογία για το μπλοκάρισμα της χρηματοδότησης του έργου.

«Απέναντι στον κ. Μητσοτάκη, δεν στέκεται μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σοσιαλιστές, φιλελεύθεροι, πράσινοι και το μισό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στο οποίο ανήκει η ΝΔ», απαντά η αξιωματική αντιπολίτευση.

Στον νομό Αργολίδας θα περιοδεύσει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας. Στις 19:00 είναι προγραμματισμένη ομιλία του στην Καλαμάτα.

Eντός της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για την χορήγηση χαμηλότοκων στεγαστικών δανείων σε 10.000 δικαιούχους, ηλικίας από 25 έως 39 ετών. Ανακοινώσεις σε μία ώρα από τους υπουργούς Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη και Επικρατείας Άκη Σκέρτσο.

35 νεκροί στην Ινδία εξαιτίας κατάρρευσης του πατώματος σε ινδουιστικό ναό.

Ποινική δίωξη αντιμετωπίζει ο Ντόναλντ Τραμπ για την υπόθεση της εξαγοράς της σιωπής πορνοστάρ το 2016 και αναμένεται να παραδοθεί στη δικαιοσύνη, την Τρίτη 4 Απριλίου, στη Νέα Υόρκη. Είναι ο πρώτος πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ που αντιμετωπίζει ποινικές κατηγορίες.

Η τουρκική βουλή κύρωσε χθες βράδυ το πρωτόκολλο για την προσχώρηση της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. Η Άγκυρα συνεχίζει ωστόσο να τηρεί αρνητική στάση απέναντι στην ένταξη και της Σουηδίας.

Ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στον πειραματικό και ποιητικό κινηματογράφο ξεκινάει σήμερα στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος με τρεις ταινίες μικρού μήκους.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα στην Αττική, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα