back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με την συμμετοχή 200 αστυνομικών σε διάφορες περιοχές του Λεκανοπεδίου, της Θεσσαλονίκης και της Ηλείας για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε παράνομα μετανάστες και προέβαινε στην κατάρτιση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων. Εως τώρα έχουν συλληφθεί 36 άτομα. Επίσης εντοπίστηκαν 10 διαμερίσματα φιλοξενίας υπό αναχώρηση αλλοδαπών, ενώ εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν περισσότεροι από 80 αλλοδαποί για τους οποίους είχαν πραγματοποιηθεί προπαρασκευαστικές πράξεις για την αναχώρηση τους από τη χώρα. Ταυτοποιήθηκαν δε, σημεία άφιξης και αναχώρησης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Από τα ψηφιακά πειστήρια έχουν ταυτοποιηθεί περισσότερες από 30.000 ψηφιακές μήτρες κατασκευής ταυτοτήτων και διαβατηρίων. Θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση, μόλις ολοκληρωθεί η επιχείρηση.

Παράθυρο για παράταση στην αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ρεύμα, η οποία λήγει την 1η Ιουλίου αναμένεται να ζητήσει από την ΕΕ η κυβέρνηση παρά το γεγονός ότι απορρίφθηκαν από το Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας οι αγωγές που ζητούσαν ακύρωση της .

Την προσεχή Δευτέρα ξεκινούν οι αιτήσεις στις τράπεζες για τα χαμηλότοκα ή άτοκα στεγαστικά δάνεια για νέους ηλικίας 25 έως 39 ετών. Το δάνειο αφορά στην πρώτη κατοικία, ενώ για την χορήγησή του θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια. Εντός της ημέρας θα αναρτηθούν στον ιστότοπο dypa.gov.gr/spitimou πίνακες με τα επιτόκια ανά τράπεζα, ώστε να ενημερωθούν και να επιλέξουν οι ενδιαφερόμενοι με ποια τράπεζα θα συνεργαστούν στο πλαίσιο του στεγαστικού προγραμματος

Τη πόρτα του ανακριτή θα περάσουν το μεσημέρι οι δύο συλληφθέντες Πακιστανοί ως μέλη τρομοκρατικού δικτύου που ετοίμαζε χτύπημα σε εβραϊκό εστιατόριο-συναγωγή στο κέντρο της Αθήνας. Στην δικογραφία αναφέρεται πως ηγετικό ρόλο στην υπόθεση έχει άγνωστος ο οποίος από το εξωτερικό φαίνεται να έδινε εντολές στους δύο. Η δίωξη για το πρόσωπο αυτό, αφορά τα αδικήματα της διεύθυνσης τρομοκρατικής οργάνωσης και πρόκλησης για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κατηγορούμενοι δεν έχουν απευθυνθεί σε δικηγόρο και σήμερα αναμένεται να ζητήσουν τον διορισμό συνηγόρου o οποίος με εντολή του δικαστικού λειτουργού θα αναλάβει την εκπροσώπησή τους.

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο επιθεωρητής κυκλοφορίας του ΟΣΕ μετά την μαραθώνια απολογία του στον εφέτη ανακριτή για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. .

Με ευρεία συναίνεση ψηφίστηκαν χθες στη Βουλή τα μέτρα για τους πληγέντες και τους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη. Όλα τα κόμματα -πλην του ΚΚΕ που δήλωσε παρών- υπερψήφισαν τα σχετικά άρθρα. Σφοδρή επίθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ στον Πρωθυπουργό. Χαρακτήρισε «αδιανόητη προσβολή στα θύματα» την τροπολογία για το ακαταδίωκτο για τον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, που ερευνά τα αίτια της τραγωδίας στα Τέμπη.

Aυστηροποιούνται οι ποινές για όσους προκαλούν επεισόδια σε αγωνιστικούς χώρους και αποδυτήρια αθλητών και διαιτητών με τροπολογία που ψηφίστηκε χθες από την Ολομέλεια της Βουλής.
Στο εξής οι παραβάτες θα αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης ενός έτους, αντί τριών μηνών που ίσχυε έως τώρα.

Στον Έβρο σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για την υπογραφή της σύμβασης επέκτασης του φράκτη κατά 35 χιλιόμετρα. Το πρωί θα επισκεφθεί την Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο και το Σουφλί.

Χθες ξεκαθάρισε ότι ο φράκτης θα τελειώσει με ή χωρίς ευρωπαϊκά χρήματα. Αφορμή στάθηκε η κίνηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, να εισηγηθεί στο ευρωκοινοβούλιο τροπολογία για το μπλοκάρισμα της χρηματοδότησης του έργου.

Στον νομό Αργολίδας θα περιοδεύσει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας. Στις 19:00 είναι προγραμματισμένη ομιλία του στην Καλαμάτα.

Ληστεία μετα πυροβολισμών στην Γλυφάδα. Στις 4:25 τα ξημερώματα δυο άγνωστοι άντρες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους εισέβαλαν σε πρατήριο βενζίνης επί της οδού Γούναρη και αφού απείλησαν τον υπάλληλο με όπλο τύπου φλόμπερ αρπαξαν τις εισπράξεις και τράπηκαν σε φυγή, πυροβολώντας δυο φορές στον αέρα. Ευτυχώς δεν υπήρξε τραυματισμός.

Ένα ακόμα τραγικό περιστατικό με όπλα στην Αμερική. 5χρονο αγοράκι πυροβόλησε και σκότωσε το 16 μηνών αδερφάκι του μέσα στο διαμέρισμά τους στην περιοχή Λαφαγιέτ, στην Ιντιανάπολη . Οι αρχές ειδοποιήθηκαν από διερχόμενο πολίτη για πυροβολισμό. Όταν αστυνομικοί έφθασαν στο διαμέρισμα, βρήκαν ένα παιδί νεκρό.

Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις μικρών και μεγάλων δρόμων σε Κυψέλη, Πλατεία Αττικής, Άγιο Παντελεήμονα και Πλατεία Αμερικής, από τα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων. Έως τώρα έχουν ασφαλτοστρωθεί 834 οδοί συνολικού μήκους 260 χλμ σε όλη την πόλη. «Η Αθήνα αφήνει πίσω της τους ακατάλληλους και επικίνδυνους δρόμους και αποκτά ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο» δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα στην Αττική, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα