back to top
20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δύο συλληφθέντες Πακιστανοί για το τρομοκρατικό δίκτυο που αποκαλύφθηκε στην Αθήνα μετά την απολογία τους στον ανακριτή. Οι δύο άνδρες κατηγορούνται ότι ετοίμαζαν μαζική επίθεση σε εβραϊκό εστιατόριο – συναγωγή στου Ψυρρή , στο κέντρο της Αθήνας, υπό την καθοδήγηση ενός άγνωστου άντρα, 30 ετών, ο οποίος φέρεται να βρίσκεται στην Τεχεράνη. Ο ένας Πακιστανός συνελήφθη στη Ζάκυνθο και ο δεύτερος στη Σκάλα Λακωνίας. Ο πρώτος φέρεται να είναι εκείνος που είχε αναλάβει την οργάνωση της επίθεσης και τη στρατολόγηση άλλων ατόμων στην ομάδα.

Προφυλακίστηκε στην Κρήτη ο 66χρονος λυράρης ο οποίος κατηγορείται για μαστροπεία ανηλίκου αλλά και για γενετήσιες πράξεις εις βάρος του μετά την απολογία του σε ανακρίτρια και εισαγγελέα.

“Η κυβέρνηση δεν κάνει καμία έκπτωση σε ζητήματα Εθνικής ασφάλειας. Αν δεν καταφέρει να εξασφαλίσει ευρωπαϊκούς πόρους θα ολοκληρώσει με εθνικούς πόρους τον φράχτη, σε όλο το μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο”, δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από την περιοδεία του στον νομό Έβρου. Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει ξεκάθαρα, όπως είπε, “αν θα συνεχίσει το έργο του φράχτη, αν θα το σταματήσει, ή αν θα ξηλώσει τον φράχτη ο οποίος έχει ήδη κατασκευαστεί”, ενώ δήλωσε πραγματικά πολύ ενοχλημένος από το γεγονός ότι υπάρχουν, όπως είπε, κάποιοι σήμερα οι οποίοι στην Ευρώπη δίνουν αγώνα ώστε το έργο του φράχτη να μην χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς πόρους και να το πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος, σε μια αιχμή προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Δημήτρη Παπαδημούλη. Τόνισε ακόμα ότι η κάλπη της 21ης Μαϊου είναι η κρίσιμη κάλπη, καθώς οι πολίτες καλούνται να ψηφίσουν για κόμμα, πρωθυπουργό, αλλά και για πρόταση διακυβέρνησης. Το απόγευμα ο Πρωθυπουργός θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής – επέκτασης μήκους 35 χιλιομέτρων του φράχτη, κατά μήκος της ελληνοτουρκικής μεθορίου.

Στο Διδυμότειχο ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε τους γονείς της Ελένης Τοπαλούδη. “Ο Γολγοθάς που ανεβαίνουν από τη μέρα που έχασαν την Ελένη τους, μας υποχρεώνει να αγωνιζόμαστε συνεχώς για να μη μένει κανένας βιασμός ατιμώρητος”, υπογράμμισε σε ανάρτησή του μετά τη συνάντηση.

Περιοδεία στην αγορά του Άργους πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση για τοξικότητα και διχασμό, εξαπολύοντας επίθεση για τα θέματα της ακρίβειας. Όπως είπε, “πολιτική αλλαγή θα έρθει μονάχα αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτος. Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών, ισχυρό και αποτελεσματικό κράτος”. Απόψε στις 7:00 προγραμματισμένη ομιλία του στην Καλαμάτα, στο Κλειστό Γυμναστήριο Παραλίας. “Το να κατηγορεί τη ΝΔ για τοξικότητα ο άνθρωπος που ανήγαγε τον πολακισμό σε επίσημη ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ είναι πρόκληση στη νοημοσύνη των Ελλήνων”, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

“Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ήταν αυτή που ξεκίνησε να οικοδομεί τον φράχτη. Διότι πιστεύουμε ότι οι χώρες έχουν σύνορα. Σύνορα υπάρχουν και στον Έβρο και στη θάλασσα”, τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, στο STAR FORUM 2023. Όμως, πρόσθεσε ,ο κ. Μητσοτάκης λέει τη μισή αλήθεια, προσπαθώντας να εκθέσει τον ΣΥΡΙΖΑ, που έχει εκτεθεί από μόνος του βέβαια.

Όσο πιο ψηλά το ΚΚΕ, τόσο πιο δυνατός ο λαός, για θετικές εξελίξεις προς όφελός του, τόνισε ο ΓΓ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο Star Forum 2023. Ανοιχτός σε προγραμματική συζήτηση για κυβέρνηση συνεργασίας μόνο εφόσον αυτή γίνει προεκλογικά, δήλωσε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Υποχώρησε στο 5,4% τον Μάρτιο ο πληθωρισμός στη χώρα μας από 6,5% τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τη Eurostat. Παραμένει υψηλός, ωστόσο, στο 15,4%, ο πληθωρισμός σε τρόφιμα, αλκοόλ και καπνό. Σε επίπεδο Ευρωζώνης, ο τιμάριθμος κατέγραψε μικρή επιβράδυνση στο 6,9% από 8,5% τον Φεβρουάριο.

Από τη Δευτέρα οι αιτήσεις στις τράπεζες για τα χαμηλότοκα ή άτοκα στεγαστικά δάνεια για νέους ηλικίας 25 έως 39 ετών. Το δάνειο αφορά την πρώτη κατοικία και για τη χορήγησή του θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια. Όλες οι λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα μας, στο www.athina984.gr.

Στάση εργασίας στα λεωφορεία τη Δευτέρα, 3 Απριλίου, από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 4:00 μμ, με αίτημα τη διασφάλιση ασφαλών δημόσιων συγκοινωνιών για το κοινό και τους εργαζόμενους. Μεταβάλλονται το πρωί της Κυριακής 2 Απριλίου τα δρομολόγια του τραμ, λόγω της διεξαγωγής αγώνα δρόμου στον Πειραιά. Έτσι, τα δρομολόγια της Γραμμής 7 από τις 9 το πρωί ως τις 12:30 το μεσημέρι θα έχουν τερματικό σταθμό τη στάση «ΣΕΦ».

Βγήκε από τη ΜΕΘ η 26χρονη πολυτραυματίας του δυστυχήματος στα Τέμπη από τη Σάμο, η Ανυσία Λιούρη, η οποία νοσηλεύεται στο νοσοκομείου Παπανικολάου, στη Θεσσαλονίκη.

Στη διεθνή επικαιρότητα: “Φωτιά” στο πολιτικό σκηνικό της Τουρκίας, μετά την ένοπλη επίθεση εναντίον του πολιτικού γραφείου του “Καλού Κόμματος” της Μεράλ Ακσενέρ, όταν άγνωστος πυροβόλησε τη τζαμαρία του κτιρίου, στην Κωνσταντινούπολη. Δεν υπάρχουν τραυματίες. “Ο άντρας που θα τρόμαζε τη Μεράλ Ακσενέρ δεν γεννήθηκε ακόμα. Δεν φοβάμαι, κύριε Ρετζέπ! Άσε τις σφαίρες στην άκρη, αν τολμάς να έρθεις, έλα να σε αντιμετωπίσω!”, δήλωσε η κ. Ακσενέρ. Σημειώνεται ότι ο Ταγίπ Ερντογάν είχε απειλήσει την πρόεδρο του Καλού Κόμματος, καθώς ήταν αυτή που αποκάλυψε την υπόθεση με την τελετή θεμελίωσης νοσοκομείου. “Να προσέχεις το όνομα μου. Να προσέχεις και το όνομα Ταγίπ και το όνομα Ερντογάν!” είχε δηλώσει ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, απαίτησε σήμερα από τη Μόσχα να απελευθερώσει τον Ιβάν Γκερσκόβιτς, ανταποκριτή της Wall Street Journal, που συνελήφθη στη Ρωσία ως ύποπτος για “κατασκοπεία”. Παράλληλα, αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την άσκηση ποινικών διώξεων χθες εναντίον του προκατόχου του, και πιθανού αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές του 2024, Ντόναλντ Τραμπ. Στο μεταξύ, ως “υπαρξιακή απειλή” για τη Ρωσία περιγράφει τη Δύση το επικαιροποιημένο δόγμα της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής που υιοθέτησε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, χαρακτηρίζοντας τις ΗΠΑ ως την κινητήρια δύναμη πίσω από το “αντιρωσικό αίσθημα”.

Πολιτισμός: Την Κυριακή 2 Απριλίου, τα ιστορικά σινεμά ΙΝΤΕΑΛ, ΑΣΤΟΡ και ΙΡΙΔΑ ανοίγουν τις πόρτες τους με δωρεάν προβολές. Περισσότερα από την Μαρία Βασιλοπούλου…

Και ο καιρός: αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες κυρίως το πρωί και το βράδυ, αύριο, στην Αττική. Άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου – 19 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα