back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Μηνύματα στην Τουρκία απέστειλε από τον Έβρο ο πρωθυπουργός. «Χαιρετίζουμε την καλή διάθεση που επιδεικνύεται από τη γείτονα τους τελευταίους μήνες. Ελπίζουμε ότι από τώρα μέχρι τις εκλογές, που γίνονται και στην Ελλάδα και στην Τουρκία να διαμορφώσουμε καλές συνθήκες ώστε μετά τις εκλογές να ξαναπιάσουμε το νήμα των διαφορών μας, πάντα όμως με οδηγό το διεθνές δίκαιο», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στην εκδήλωση για την επέκταση του φράχτη στον Έβρο, έργο το οποίο χαρακτήρισε “εθνική επιταγή”.
Εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι η επέκταση του φράχτη θα γίνει ακόμη και με εθνικούς πόρους σε πείσμα όσων αντιδρούν. Δεν είναι μία φθηνή επένδυση είναι όμως απαραίτητη για να θωρακίσουμε τα σύνορά μας”, σημείωσε και πρόσθεσε: “Θα συνεχίσουμε σε όλα τα επίπεδα να διεκδικούμε την χρηματοδότηση με ευρωπαϊκούς πόρους.

Ως «πρώτο βήμα που θα φέρει την πολιτική αλλαγή και τη δικαιοσύνη» χαρακτήρισε την αποψινή ομιλία του στην Καλαμάτα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, στέλνοντας «το μήνυμα της αποφασιστικότητας και της ελπίδας.
«Σε αυτή τη κρίσιμη, όμως, εκλογική μάχη προσερχόμαστε όλοι με το βάρος του πένθους και της οργής. Όταν νέοι άνθρωποι παίρνουν το τρένο καταλήγουν στο θάνατο, τότε έρχεται η ώρα να πούμε όλοι μια φράση. Ως εδώ! Δεν πάει άλλο!», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι «όλες οι ασχήμιες του κράτους που διαφημίστηκε ως επιτελικό συναντήθηκαν στην κοιλάδα των Τεμπών με δραματικές συνέπειες».

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ήταν αυτή που ξεκίνησε να οικοδομεί τον φράχτη. Διότι πιστεύουμε ότι οι χώρες έχουν σύνορα, τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης στο STAR FORUM.
Αναφορικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες, υπογράμμισε ότι «μπορούν να υπάρξουν κυβερνήσεις συνεργασίας.

«Και μόνο το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης διαφημίζει τον φράχτη στον Έβρο ως παράγοντα προσέλκυσης ψηφοφόρων από ακροδεξιά κόμματα, δείχνει το πώς αντιλαμβάνεται την πολιτική για τους πρόσφυγες και μετανάστες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.

Άνοιξε το απόγευμα η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων του 2023. Οι φορολογούμενοι έχουν προθεσμία έως τις 30 Ιουνίου προκειμένου να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους, για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2022.

Τη δυνατότητα ρύθμισης οφειλών πολιτών προς Δήμους σε έως και 72 δόσεις αλλά και αναβίωσης παλαιότερων ρυθμίσεων οφειλών σε έως και 100 δόσεις, παρέχουν διατάξεις σε νόμο του υπουργείου Οικονομικών, που συμπεριλήφθηκαν με πρωτοβουλία του υπουργείου Εσωτερικών.

Κανονικά θα υπολογίζονται οι απουσίες για τους μαθητές σε περίπτωση νόσησης από κορονοιό, καθώς με κοινή Απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας, καταργούνται όλα τα μέτρα κατά της διασποράς της COVID-19 στα σχολεία, όπως η 5νθήμερη καραντίνα ασθενούς και η μη προσμέτρηση απουσιών.

Το μεγαλύτερο κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών στην Ελλάδα εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία μετά από μεγάλη επιχείρηση σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Ηλεία.
Συνελήφθησαν 41 μέλη της οργάνωσης, ενώ στη σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη 55 άτομα.
Σύμφωνα με την Αστυνομία το συνολικό οικονομικό όφελος της οργάνωσης ξεπερνά τα 9.000.000 ευρώ

Κλιμάκιο του στρατού παρέλαβε τον όλμο που εντοπίστηκε σύμφωνα με την ΕΛΑΣ στην Γεωπονική Σχολή.
Ήταν εντός του περιφραγμένου χώρου της σχολής, μακριά όμως από τις εγκαταστάσεις όπου βρίσκονταν φοιτητές και έτσι δεν χρειάστηκε να γίνει εκκένωση.

Την απόφαση της να αποδεσμεύσει το Θέατρο ΡΕΞ, ανακοίνωσε η Συντονιστική Επιτροπή Καλλιτεχνών της Κατάληψης. Η διοίκηση του Εθνικού Θέατρου είχε προχωρήσει νωρίτερα σε εντολή διακοπής του ρεύματος του κτιρίου από την Δευτέρα. Η ακριβής ημερομηνία αποχώρησης, δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, ωστόσο θα πλαισιωθεί από συνδικαλιστές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που ξεκινούν αύριο στις 12 το μεσημέρι.

Τις 600.000 ευρώ ξεπερνά η αξία των ναρκωτικών που εντόπισαν σε έρευνα τους λιμενικοί με τη βοήθεια τριών εκπαιδευμένων σκύλων. Συνολικά κατασχέθηκαν 17,5 κιλά κοκαΐνη σε είκοσι συσκευασίες που ήταν κρυμμένες σε φορτηγό πλοίο με κοντεινερ στον Πειραιά.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το απόγευμα ανοικτά της Κύθνου. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 39 χλμ δυτικά, νοτιοδυτικά της Κύθνου.

Στην Ελβετία, δύο τρένα του περιφερειακού σιδηροδρομικού δικτύου εκτροχιάστηκαν σήμερα, σε απόσταση μόλις μερικές δεκάδες χιλιόμετρα το ένα από το άλλο, σε τοποθεσίες βόρεια της πρωτεύουσας, προκαλώντας τον τραυματισμό πολλών ανθρώπων, σύμφωνα με την αστυνομία του καντονίου της Βέρνης.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Σε μισή ώρα Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στο Σ.Ε.Φ. για την 32η αγωνιστική της Ευρωλίγκας στο μπάσκετ.

ΚΑΙΡΟΣ

Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες κυρίως τις πρωινές και βραδινές ώρες, προβλέπονται για αύριο στην Αττική.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
12 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα