back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Φωτιά ξέσπασε σε εργοστάσιο κοντά στο 65ο χλμ Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος Σχηματαρίου και πήρε γρήγορα διαστάσεις . Στην κατάσβεσή της επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα.

Την απόφαση της κυβέρνησης ο φράχτης στον Έβρο να επεκταθεί επαναβεβαίωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος σήμερα κατά την επίσκεψή του στην περιοχή, συνοδευόμενος και από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής-επέκτασης του φράχτη στον Έβρο. Το πρωί θα επισκεφθεί την Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο και το Σουφλί.

“Θέλω να θυμίσω ποιοι είναι αυτοί που στήριξαν τη χώρα και ποιοι είναι ακόμα απέναντι σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια να ασφαλίσει η χώρα τα σύνορά της”, τόνισε χθες από τον Γέρακα αναφερόμενος στην εισήγηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τροπολογίας που προτείνει να σταματήσει η χρηματοδότηση φραχτών στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.

Απέναντι στον κ. Μητσοτάκη, δεν στέκεται μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σοσιαλιστές, φιλελεύθεροι, πράσινοι και το μισό ΕΛΚ στο οποίο ανήκει η ΝΔ, απαντά η αξιωματική αντιπολίτευση.

Με ευρεία συναίνεση ψηφίστηκαν στη Βουλή τα μέτρα για τους πληγέντες και τους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας στα Τεμπη. Όλα τα κόμματα -πλην ΚΚΕ που δήλωσε παρών- υπερψήφισαν όλα τα σχετικά άρθρα.

Σφοδρή επίθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ στον Πρωθυπουργό χαρακτηρίζοντας «αδιανόητη προσβολή στα θύματα» την τροπολογία για το ακαταδίωκτο που θεσπίζεται για τον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, που ερευνά τα αίτια της τραγωδίας στα Τέμπη. Μιλώντας στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, εξέφρασε την άποψη ότι «υπάρχουν συγκεκριμένες ευθύνες» και ότι «δεν φταίνε όλοι γενικά και αόριστα και κανείς συγκεκριμένα».

Ο Αλέξης Τσίπρας θα περιοδεύσει σήμερα στο νομό Αργολίδας. Στις 19:00 είναι προγραμματισμένη η ομιλία του στην Καλαμάτα.

«Ως ελάχιστη έμπρακτη συγγνώμη απέναντι στα θύματα και στις οικογένειες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών» χαρακτήρισε τα μέτρα στήριξης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Εξέφρασε δε την άποψη ότι η έκφραση πόνου από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για το δυστύχημα των Τεμπών, είναι υποκριτική.

Στον εφέτη ειδικό ανακριτή απολογείται ο επιθεωρητής του ΟΣΕ, υπεύθυνος για τις βάρδιες των σταθμαρχών στη Λάρισα το βράδυ της πολύνεκρης τραγωδίας.

Την ερχόμενη Δευτέρα 3 Απριλίου θα μπει στις ράγες και πάλι το πρώτο IC στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα με βάση τον προγραμματισμό του ΟΣΕ. Αρχικά θα εκτελείται ένα ζεύγος δρομολογίων, ενώ από τις 7 Απριλίου θα εκτελούνται 2 ζεύγη δρομολογίων και 3 ζεύγη δρομολογίων από τις 11 Απριλίου.

Ξεκίνησε από νωρίς το απόγευμα και θα συνεχιστεί και σήμερα το πρωί η πίστωση του έκτακτου επιδόματος προσωπικής διαφοράς στους συνταξιούχους που δεν πήραν την αύξηση του 7,75%. Αύριο, στο μεταξύ, θα ξεκινήσει και η προπληρωμή του επιδόματος ανεργίας και του δώρου Πάσχα από τη ΔΥΠΑ.

Συνεχίζεται η πολιτική κόντρα για το σπίτι του Γιάννη Ραγκούση στην Πάρο. «Δεν έχω τίποτα να φοβηθώ, ζητώ να ελεγχθώ από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες», αναφέρει με ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ ζητά, επίσης, να ελεγχθούν «μαζί και ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί με 12 εκατ. δάνεια. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι», επισημαίνει.

Νόμιμη και διαφανή έκρινε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών την ρήτρα αναπροσαρμογής της ΔΕΗ και δεν προχώρησε σε ακύρωση της είσπραξης της μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών για τη γραμμή 4 του μετρό από το Σάββατο θα τεθούν σε ισχύ στον Δήμο Γαλατσίου . Περισσότερα στην ιστοσελίδα μας…

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι υποσχέθηκε στους συμπατριώτες του ότι δεν θα μείνει ούτε ίχνος της Ρωσίας στην ουκρανική επικράτεια, επαναλαμβάνοντας τη σιγουριά του πως η νίκη απέναντι στους εισβολείς είναι θέμα χρόνου. Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του , με αφορμή τη συμπλήρωση 400 ημερών από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ο πρόεδρος Ζελένσκι εκθείασε τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του για τον αγώνα που δίνουν.

Τουλάχιστον έξι ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν το βράδυ το Χάρκοβο της ανατολικής Ουκρανίας, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Όλεχ Σινεγκούμποφ.Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα από τις πυραυλικές επιθέσεις.

Ο Προμηθέας Πατρών επικράτησε με σκορ 85-72 εκτός έδρας της ΑΕΚ σε εξ αναβολής αγώνα για την 19η αγωνιστική της Μπάσκετ Λιγκ.

Καιρός

Γενικά αίθριος ο καιρός σήμερα στην Αττική, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Άνεμοι δυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα