back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ζητά η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις γειτονιές της Αθήνας

Διαβάστε επίσης

Έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με επίκεντρο τις ρυθμίσεις Βορίδη για τους συμβασιούχους των δήμων ζητά ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις γειτονιές της Αθήνας. Όπως τονίζει, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του Σώματος «το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας πρέπει να απαιτήσει την απόσυρση των συγκεκριμένων ρυθμίσεων και τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων».

Η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις γειτονιές της Αθήνας

Να συνεδριάσει έκτακτα το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας απαιτώντας την απόσυρση της διάταξης Βορίδη και τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων

Ο τσεκουράτος υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης έφτασε στο πάτο τις μεθοδεύσεις επιβολής των απολύσεων χιλιάδων εργαζόμενων στους Δήμους, διάλυσης των δημοτικών υπηρεσιών και της παραχώρησης κρίσιμων τομέων στους ιδιώτες και τους μεγαλοεργολάβους φίλους της ΝΔ. Στις μέρες του συνέβη το «ατύχημα» της εργαζόμενης, μητέρας τεσσάρων παιδιών, στο Ξυλόκαστρο ενώ δούλευε μαύρα! Δεκάδες είναι οι νεκροί εργαζόμενοι στην καθαριότητα τα τελευταία χρόνια.
Η ίδια κυβέρνηση που διορίζει συνοριοφύλακες κατά χιλιάδες για να καταδιώκουν προσφύγισσες με μωρά απολύει χιλιάδες στους Δήμους και θωρακίζουν αυταρχικά το κράτος αφαιρώντας την δυνατότητα των δημοτικών συμβούλων να έχουν γνώμη για την υποστελέχωση υπηρεσιών όπως παιδικών σταθμών, Βοήθεια στο Σπίτι, δομές πρόνοιας και φροντίδας παιδιών και ηλικιωμένων που απαλλάσσουν τις γυναίκες από τα βάρη της καθημερινής καταπίεσης στο σπίτι. Είναι ώρα για κλιμάκωση των αγώνων στους Δήμους, με απεργία διαρκείας, όπως στη Γαλλία, ώστε να πει τέρμα στην ομηρία των συμβασιούχων και την κοροϊδίια των κυβερνήσεων.

Να απαιτήσουμε να κλείσουν οι Δήμοι στις 10 Απρίλη, με αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων και να απαιτήσουμε την απόσυρση της «διάταξης Βορίδη» και τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας.

Ακολουθεί η επιστολή-αίτημα προς το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας:

Αξιότιμε κύριε πρόεδρε Ελευθέριε Σκιαδά,
σας καλούμε να μεταφέρετε την ημέρα συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου σε ημερομηνία προγενέστερη της Μ.Δευτέρας, στις 10/4 κατόπιν των εξελίξεων στο ζήτημα της κλήτευσης σε απολογία 27 δημοτικών συμβούλων του Αγίου Δημητρίου, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία της «παράβασης καθήκοντος με δόλο» και τούτο διότι σεβάστηκαν δύο πρωτόδικες αποφάσεις των δικαστηρίων και δεν άσκησαν εφέσεις στη μετατροπή συμβάσεων 34 εργαζομένων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.
Το αίτημα για κατάργηση της υποχρεωτικής άσκησης εφέσεων από πλευράς ΟΤΑ σε πρωτόδικες αποφάσεις που δικαιώνουν εργασιακές διεκδικήσεις (άρθρο 37, ν. 4915/2022) υποστηρίχτηκε από την ΠΕΔΑ και από άλλους Δημάρχους σε όλη την Ελλάδα, όπως και της παύσης της δίωξης των αιρετών του Δήμου Αγίου Δημητρίου. Επί πλέον, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, την ερχόμενη Τρίτη 4/4 θα συνεδριάσει εκτάκτως με πρόταση να πραγματοποιηθεί 24ωρη πανελλαδική απεργία τη Μ. Δευτέρα 10 Απριλίου με αιτήματα την απόσυρση της «διάταξης Βορίδη» και τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας.

Σε κάθε περίπτωση, μέρα 24ωρης απεργίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ είναι απαράδεκτη μία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με αποδοχή της απεργοσπασίας και δεν θα συμμετέχουμε.
Πιστεύουμε ότι το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας χρειάζεται να συνεδριάσει έκτακτα λοιπόν για να τοποθετηθεί σε αυτό το κρίσιμο ζήτημα την ποινικοποίηση της λειτουργίας των δημοτικών συμβουλίων, τις θέσεις τους για την στελέχωση των υπηρεσιών των Δήμων, και να απαιτήσει την κατάργηση των ρυθμίσεων Βορίδη και την μονιμοποίηση των συμβασιούχων . Να απαιτήσει συνεδρίαση της ΚΕΔΕ και κάλυψη των 22 συμβούλων του Δήμου Αγίου Δημητρίου και των αιτημάτων των συμβασιούχων.

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα