back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Κ. Μητσοτάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει το έργο του φράκτη ή θα τον ξηλώσει;

Διαβάστε επίσης

Τον φράχτη «θα τον ολοκληρώσουμε, σε όλο το μήκος του Έβρου και εάν δεν καταφέρουμε να βρούμε ευρωπαϊκούς πόρους θα το χρηματοδοτήσουμε με εθνικούς πόρους διότι αποτελεί εθνική αναγκαιότητα», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την Ορεστιάδα, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στον Έβρο.

Μιλώντας σε πολίτες ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την λύπη του «για το γεγονός ότι υπάρχουν σήμερα πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα που- όπως είπε- αντιπαλεύονται αυτό το έργο και φτάνουν μέχρι του σημείου να καταθέτουν τροπολογίες και ψηφίσματα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να μην χρηματοδοτηθεί αυτό το τεχνητό ανάχωμα από ευρωπαϊκούς πόρους». «Για να το πω απλά, να μην πληρώσει το έργο η Ευρώπη, να το πληρώσετε όλοι εσείς, οι Έλληνες φορολογούμενοι. Αυτό μας ζητά ο κ. Παπαδημούλης, αυτό ζητά σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «στις επόμενες εκλογές θα κριθούν έργα και λόγια, πράξεις και δηλώσεις» και αφού επισήμανε ότι «θα πρέπει να μιλήσουμε όλοι καθαρά και να σταματήσουμε να «ψαρεύουμε» σε θολά νερά», ζήτησε από την αντιπολίτευση «να τοποθετηθεί ξεκάθαρα: θα συνεχίσει το έργο του φράχτη ή θα το σταματήσει; Θα ξηλώσει το φράχτη τον οποίον έχουμε ήδη φτιάξει, επιστρέφοντας σε μία λογική ανοιχτών συνόρων ή θα διαφυλάξει το κεκτημένο μιας ασφαλούς Ελλάδος που προστατεύει τα σύνορά της;».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, στις 21 Μαΐου θα ψηφίσουμε «για να οδηγήσουμε τη χώρα μπροστά σταθερά, δυναμικά και με ακόμα μεγαλύτερη τόλμη» και «για να διαφυλάξουμε τα κεκτημένα μιας δύσκολης τετραετίας αλλά και για να χτίσουμε πάνω στα θεμέλια τα οποία βάλαμε».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκ νέου και στην ανάγκη για αλλαγές στο κράτος υποστηρίζοντας ότι «η προσήλωσή μου σε αυτό τον στόχο παραμένει απαρέγκλιτη». Όπως είπε, «θα αλλάξουμε το κράτος δραστικά και ουσιαστικά και θα ξεριζώσουμε όλες τις εστίες αναχρονισμού, αναξιοκρατίας, «ωχαδερφισμού», που δυστυχώς ακόμα κρατούν ένα μέρος της πατρίδας μας πίσω».

Υπογράμμισε επίσης ότι «ένα από τα μεγάλα διλήμματα στα οποία θα κληθεί να απαντήσει ο ελληνικός λαός στις εκλογές της 21ης Μαΐου» είναι «σταθερότητα και πρόοδος ή περιπέτειες;», ενώ ανέδειξε εκ νέου τον στόχο της ΝΔ για αυτοδυναμία, σημειώνοντας: «…Η προσήλωσή μου είναι εστιασμένη σε μία κάλπη, σε μία ημερομηνία, σε μία εκλογή: και αυτή είναι η ημερομηνία της 21ης Μαΐου, όπου η Νέα Δημοκρατία θα είναι η μεγάλη νικήτρια. Μετά όλα θα είναι πιο εύκολα και πιο προβλέψιμα».

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι το βράδυ της 21ης Μαΐου ένας θα είναι ο μεγάλος νικητής των εκλογών: η Νέα Δημοκρατία, για τον απλό λόγο ότι σήμερα ουσιαστικά δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης στη χώρα. Ακούμε διάφορα για «προοδευτικές συμμαχίες», για συνεννοήσεις χωρίς να έχουν καν καταλήξει σε ποιο πρόσωπο θα πρέπει να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας. Εδώ τα πράγματα είναι πολύ ξεκάθαρα. Εμείς ερχόμαστε και λέμε: Νέα Δημοκρατία ισχυρή, Νέα Δημοκρατία αυτοδύναμη. Νέα Δημοκρατία αυτοδύναμη διότι σήμερα επιβάλλεται στη χώρα να υπάρχει σταθερότητα και δυνατότητα λήψης γρήγορων αποφάσεων», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Δεν χρειαζόμαστε πολιτική αστάθεια στην πατρίδα. Χρειαζόμαστε σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση που θα οδηγήσει τον τόπο με ασφάλεια μπροστά και αυτό θα το έχουμε».

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα