back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κ. Μητσοτάκης: Ρωτώ τον κ. Τσίπρα θα συνεχίσει ή όχι τον φράχτη;

Διαβάστε επίσης

«Είμαι πραγματικά πολύ ενοχλημένος από το γεγονός ότι υπάρχουν κάποιοι σήμερα οι οποίοι στην Ευρώπη δίνουν αγώνα ώστε το έργο του φράχτη να μην χρηματοδοτηθεί από ευρωπαϊκούς πόρους και να το πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το Διδυμότειχο το οποίο επισκέφθηκε κατά την περιοδεία του στον Έβρο, στο πλαίσιο της οποίας θα λάβει μέρος το απόγευμα στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής – επέκτασης του φράχτη και συνοδών έργων, κατά μήκος της ελληνοτουρκικής μεθορίου.

«Ακριβώς αυτό έκανε ο κ. Παπαδημούλης και ο ΣΥΡΙΖΑ, προσυπογράφοντας σχετική τροπολογία κάποιων συγκεκριμένων πολιτικών δυνάμεων στην Ευρώπη», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, σχολιάζοντας με δηκτικό τρόπο την στάση των συγκεκριμένων δυνάμεων. «Αυτοί μπορεί να αισθάνονται καλά, να πίνουν τον εσπρέσο τους και να τρώνε τα κρουασάν τους στις πλατείες των Βρυξελλών, ας έρθουν από εδώ να δουν στον Έβρο τι σημαίνει να προστατεύεις τα σύνορα της Ευρώπης. Και τότε ίσως αλλάξουν άποψη για αυτό το οποίο κάνουμε», είπε.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι «εδώ και τρία χρόνια δίνουμε ένα μεγάλο αγώνα να πείσουμε την ευρωπαϊκή οικογένεια ότι δεν μπορούμε να έχουμε αποτελεσματική μεταναστευτική πολιτική ως Ευρώπη αν δεν προστατεύουμε τα εξωτερικά μας σύνορα» και σημείωσε ότι «πείσαμε την Ευρωπαϊκή Ένωση και στην τελευταία συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τον Φεβρουάριο, πήραμε πολύ σημαντικές αποφάσεις για την ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική». «Αυτή είναι μια μεγάλη επιτυχία συνολικά της Ελλάδος, διότι σπρώξαμε την Ευρώπη σε αυτό το οποίο θεωρούμε εμείς ότι είναι η σωστή κατεύθυνση. Και θέλω να γνωρίζετε ότι σε αυτήν την πολιτική θα επιμείνουμε», πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε «να σταματήσουμε τα μισόλογα» και απηύθυνε εκ νέου «στην αξιωματική αντιπολίτευση και προσωπικά στον κ. Τσίπρα, εάν θα συνεχίσει το έργο του φράχτη του Έβρου ή όχι».

Ο κ. Μητσοτάκης ανέδειξε και από το Διδυμότειχο την σημασία της εκλογικής αναμέτρησης της 21ης Μαΐου λέγοντας ότι «η πρώτη κάλπη θα τα καθορίσει όλα».

«Η πρώτη κάλπη θα καθορίσει ποιο θα είναι πρώτο κόμμα με μεγάλη διαφορά. Η πρώτη κάλπη τελικά θα καθορίσει ποιος πρέπει να είναι πρωθυπουργός και ποιος πρέπει να αναλάβει αυτή την ευθύνη την δεύτερη τετραετία. Αυτό θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός. Αλλά η πρώτη κάλπη είναι η κρίσιμη. Και η 21η Μαΐου θα είναι η μέρα που ο ελληνικός λαός θα στείλει ένα μήνυμα αν θέλουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο, αλλά ακόμα πιο τολμηρά», πρόσθεσε.

Τέλος ο κ. Μητσοτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά σε όσους προσανατολίζονται σε ψήφο διαμαρτυρίας προς κόμματα εκ δεξιών της ΝΔ ζητώντας από τα στελέχη και τους φίλους του κόμματος να απευθυνθούν στο συγκεκριμένο ακροατήριο. «Να μιλήσετε και σε αυτούς οι οποίοι ενδεχομένως -και ξέρω ότι υπάρχουν και αρκετοί εδώ στη βόρεια Ελλάδα- μπορεί να «αλληθωρίζουν» προς διάφορα κόμματα ή κομματίδια ή σχήματα που βρίσκονται στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας. Και να τους θυμίσετε, ποιοι είναι οι πατριώτες στα λόγια και ποιοι είναι οι πραγματικοί πατριώτες στην πράξη. Ποιοι στήριξαν την Εθνική Άμυνα, ποιοι επένδυσαν και απέκτησε η χώρα Rafale και Belharra. Ποιοι προστάτευσαν τα σύνορα. Ποιοι στήριξαν τις Ένοπλες Δυνάμεις, και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων με μισθολογικές αναβαθμίσεις», τόνισε χαρακτηριστικά.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα