back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μ. Συρεγγέλα: Κρυπτογραφημένη εφαρμογή το panic button, ειδοποιεί την αστυνομία σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας

Διαβάστε επίσης

«Σημαντικό εργαλείο στην πρόληψη και στην καταπολέμηση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας» χαρακτήρισε το panic button (κουμπί πανικού) η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας, Μαρία Συρεγγέλα.

Το panic button είναι μια ψηφιακή εφαρμογή που χορηγείται δωρεάν σε γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας, οι οποίες, αφού την εγκαταστήσουν σε κινητό τηλέφωνο (smartphone), έχουν τη δυνατότητα άμεσης και ασφαλούς ειδοποίησης της Αστυνομίας σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας.

«Η εφαρμογή είναι κρυπτογραφημένη, δηλαδή δεν φαίνεται στο κινητό της γυναίκας που την έχει εγκαταστήσει και μπορούν να την προμηθευτούν οι γυναίκες είτε από τα συμβουλευτικά κέντρα του δικτύου δομών στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη ή από τα αστυνομικά τμήματα», εξήγησε η κ. Συρεγγέλα, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου.

«Το θύμα, πατώντας παρατεταμένα την αντίστοιχη ένδειξη στην οθόνη του κινητού του τηλεφώνου, ενεργοποιεί την εφαρμογή και αυτόματα αποστέλλεται γραπτό μήνυμα (SMS) στο Επιχειρησιακό Κέντρο της Άμεσης Δράσης, το οποίο περιλαμβάνει τις απαραίτητες πληροφορίες για τον εντοπισμό του» επισήμανε.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι «μέσω του συμβουλευτικού κέντρου και της γραμμής sos 15900 μπορούμε και εμείς ως τρίτα πρόσωπα να πάρουμε συμβουλές για το πώς μπορούμε να βοηθήσουμε μια γυναίκα – θύμα βίας».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα