back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παράσταση διαμαρτυρίας θεατρολόγων και εκπαιδευτικών στο υπ. Παιδείας

Διαβάστε επίσης

Τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ζητούν ο Πανελλήνιου Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων και η Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά σε όλους τους κλάδους και ειδικότητες, με γνώμονα το μέγιστο παιδαγωγικό όφελος. Ο αντιπρόεδρος του Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων Χρήστος Θεοχαρόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά «20 χρόνια αναπληρώνουμε τον εαυτό μας να γίνει άμεσα σύσταση οργανικών θέσεων στα Δημοτικά τώρα».

Την κινητοποίηση στηρίζουν δεκάδες Σύλλογοι εκπαιδευτικών Δασκάλων και Νηπιαγωγών από όλη την Ελλάδα ενώ σε κοινή ανακοίνωση αναφέρουν μεταξύ άλλων:

«Παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο Παιδείας ζήτησε από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να καταγράψουν τις προτάσεις τους σε σχέση με τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων και παρ᾽ όλο που στη συντριπτική τους πλειοψηφία –και εκτός μεμονωμένων περιπτώσεων– οι Διευθύνσεις πρότειναν τη σύσταση ενός ικανού αριθμού οργανικών, άλλοι συνάδελφοί μας παραμένουν εγκλωβισμένοι μακριά από τους τόπους κατοικίας τους χωρίς τη δυνατότητα μετάθεσης, άλλοι αδιόριστοι έπειτα από χρόνια εργασίας και προσφοράς ως αναπληρωτές, και άλλοι άνεργοι, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει στις αδιανόητες συνθήκες ζωής που βιώνουμε».

Ζητούν να πραγματοποιηθούν μόνιμοι διορισμοί και να καλυφθούν όλα τα κενά σε όλους τους κλάδους και ειδικότητες, με γνώμονα το μέγιστο παιδαγωγικό όφελος.

Να μπορέσουν να μετατεθούν όσοι συνάδελφοί μας το επιθυμούν – για το λόγο αυτό, ζητούμε, όταν συσταθούν οι νέες οργανικές θέσεις, να πραγματοποιηθούν συμπληρωματικές μεταθέσεις, ώστε να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα.

Να σταματήσει το αντιπαιδαγωγικό και αντιεπιστημονικό καθεστώς των αναθέσεων – κάθε εκπαιδευτικός να διδάσκει το αντικείμενο που σπούδασε και είναι καθ᾽ ύλην αρμόδιος να το διδάξει.

ΠΕΣΥΘ και ΕΝ.ΕΚ.Ε.Μ σε κοινό άξονα διεκδικούν

Την επαναφορά του μαθήματος της Θεατρικής Αγωγής στην Ε᾽ και ΣΤ᾽ τάξεις του Δημοτικού Σχολείου, το μοναδικό μάθημα που αφαιρέθηκε εντελώς από τις τάξεις αυτές.

Την επαναφορά των Καλλιτεχνικών Μαθημάτων και της Κοινωνικής Επιστήμης στο Λύκειο – πολλώ δε μάλλον μετά τις δικαστικές αποφάσεις οι οποίες οφείλουν να γίνουν σεβαστές.

Την εισαγωγή του Θεάτρου στο Γυμνάσιο –από το οποίο δεν υπάρχει ούτε ως ίχνος–, ως τρίτος πυλώνας της Αισθητικής Αγωγής.

Τη σύσταση περισσότερων Καλλιτεχνικών και Μουσικών Σχολείων, ώστε να έχουν πρόσβαση στη διδασκαλία των Τεχνών που αγαπούν πολλοί μαθητές και μαθήτριες που αναγκαστικά μένουν εκτός.

Σπύρος Χαλικιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα