back to top
20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Τ. Θέος: Η Ελλάδα έχει πολλά ταλέντα, να εμπιστευτούμε τους νέους ποδοσφαιριστές

Διαβάστε επίσης

Τη σπουδαία πρόκριση στην τελική φάση του EURO 2023 που θα διεξαχθεί στη Μάλτα από 3-16 Ιουλίου πανηγυρίζει η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου Νέων Κ19.

Ο αρχιτέκτονας της επιτυχίας, ο προπονητής Τάσος Θέος μίλησε για την πορεία της ομάδας στον Αθήνα 9,84 και περιέγραψε στον Μιχάλη Λεάνη πόσο υπερήφανος αισθάνεται για τα νέα ταλέντα που την απαρτίζουν.

«Τα παιδιά είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές αυτής της επιτυχίας. Δουλεύουμε μαζί τα τελευταία 3-4 χρόνια. Είχαμε περάσει ξανά στο Elite Round αλλά λόγω της πανδημίας δεν πήγαμε. Τώρα, το ταξίδι συνεχίζεται και θέλουμε να είναι μακρινό. Πιστεύουμε σε αυτά τα παιδιά. Στην τελική φάση, θα δούμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Είμαστε σε αναμονή της κλήρωσης προκειμένου να μάθουμε τους αντιπάλους μας και ελπίζουμε ότι θα συνεχίσουμε να δίνουμε χαρά στο ελληνικό ποδόσφαιρο», επισήμανε.

Σύμφωνα με τον Τάσο Θέο, με την πρόκριση στα τελικά η Εθνική Νέων έστειλε ένα μήνυμα προς όλους, ότι η χώρα μας έχει και ποιότητα και ταλέντο και μπορεί να ανταποκριθεί σε ψηλά σκαλοπάτια.

«Είμαστε μια οικογένεια , ακολουθούμε όλοι μας ένα συγκεκριμένο πλάνο και εκτός από τη φουρνιά του 2004 έχουμε εντάξει και παιδιά που γεννήθηκαν το 2005 ώστε να τα βοηθήσουμε να προετοιμαστούν γρηγορότερα και για τις ομάδες τους αλλά και για την Εθνική ομάδα. Είναι παιδιά που βρίσκονται στον προθάλαμο για τις μεγάλες ομάδες και πρέπει να τα εμπιστευτούμε», ανέφερε.

Όπως είπε, παρά το γεγονός ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει μεγάλες δυσκολίες, με σκληρή δουλειά, στοχοπροσήλωση αλλά και σωστή καθοδήγηση αυτά τα παιδιά μπορούν να φτάσουν ψηλά, υπογραμμίζοντας παράλληλα το πόσο βοηθούν στην ανάπτυξη των ταλέντων τα δεύτερα τμήματα των μεγάλων ομάδων.

«Η Ελλάδα έχει πολλά ταλέντα. Υστερούμε σε άλλους τομείς. Είναι σημαντικό να στηριχθούν οι ομάδες στους Έλληνες παίκτες αλλά και ο ερχομός των ξένων βοηθά και τους Έλληνες να ανελιχτούν, και το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά και την εκάστοτε ομάδα που θα τους εντάξει στο ρόστερ της. Επίσης, είναι σημαντικό να υπάρχει η απαραίτητη τεχνογνωσία και οι εγκαταστάσεις οι οποίες θα βοηθήσουν περισσότερο τα παιδιά.

Άλλωστε, από την εξέλιξη των αθλητών θα έχει όφελος και η ίδια ομάδα γιατί αν ξεκινήσουν από τις την ακαδημίες , οι ομάδες δεν θα έχουν μεγάλη οικονομική επιβάρυνση, θα έχουν μόνο κέρδος όταν θα δουλεύουν με δικά τους παιδιά που με τη σωστή τεχνογνωσία θα βρεθούν στην πρώτη ομάδα, την Εθνική και αργότερα θα κάνουν μια καλή μεταγραφή. Αλλά και ο ίδιοι οι ποδοσφαιριστές θα γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τη νοοτροπία της ομάδας και θα την σέβονται περισσότερο», τόνισε.

Σημείωσε επίσης ότι το κλειδί της επιτυχίας για τα νέα παιδιά, πέρα από τη σκληρή δουλειά, είναι να παραμείνουν προσγειωμένα.

«Όταν θα αρχίζει ο κόσμος να τους γνωρίζει θα πρέπει να συνεχίζουν να δουλεύουν, να κλείσουν τα αυτιά τους και να μην παρασυρθούν και χάσουν το δρόμο τους», πρόσθεσε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα