back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Π. Ραβάνης: Σήμα επαγρύπνησης για σταθεροποίηση σε βάθος χρόνου και σε υψηλά επίπεδα, των τιμών σε βασικά αγαθά

Διαβάστε επίσης

 

Στην τελική ευθεία προς τις εκλογές, τα θέματα οικονομίας έρχονται στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος για τους πολίτες που βλέπουν τον πληθωρισμό να μειώνεται χωρίς όμως αντίστοιχη πτωτική τάση στις τιμές βασικών καταναλωτικών αγαθών.

Ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Παύλος Ραβάνης μιλώντας στον Αθήνα 984 και στον Γιάννη Θεοδόση προειδοποίησε για σταθεροποίηση σε βάθος χρόνου και σε υψηλά επίπεδα των τιμών σε μεγάλη γκάμα βασικών καταναλωτικών αγαθών.

Έστειλε μήνυμα επαγρύπνησης και διευκρίνισε ότι «πρόκειται για προϊόντα που έχουν παραχθεί με την ενέργεια σε υψηλές  τιμές, όπως συμβαίνει και με άλλα προϊόντα εταιριών οι οποίες έρχονται αντιμέτωπες με ολοένα  αυξανόμενα επιτόκια δανεισμού.  Αναμφίβολα, οι Έλληνες πληρώνουμε πολύ ακριβότερα το χρήμα από τους υπόλοιπους ευρωπαίους ανταγωνιστές μας».

Έκανε λόγο για «αναμενόμενο γεγονός δεδομένης της εκτόξευσης του κόστους στις πρώτες ύλες και στο ρεύμα», υπενθυμίζοντας πως «ό,τι φτάνει στο τραπέζι μας έχει παραχθεί τουλάχιστον το προηγούμενο τρίμηνο ή τετράμηνο».

Ταυτόχρονα, διέγνωσε κερδοσκοπικά φαινόμενα καθώς όπως εξήγησε « θεωρητικά, αφού οι τιμές της ενέργειας βρίσκονται σε πτωτική τροχιά, οι τιμές σε βασικά αγαθά θα έπρεπε να παραμείνουν στάσιμες για αρκετό διάστημα αν όχι και να μειωθούν».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα