back to top
20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σ. Αβραμίδου: Ραντεβού με μια «διαφορετική τετράποδη μοντέρνα αγάπη» στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στις 2 Απριλίου!

Διαβάστε επίσης

 

Μια «διαφορετική τετράποδη μοντέρνα αγάπη!» συνδιοργανώνουν την Κυριακή 2 Απριλίου το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Τμήμα Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, την Τρίτη 4 Απριλίου.

Οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν, από τις 11 το πρωί ως τις 2 μετά το μεσημέρι, μαζί με τα κατοικίδιά τους την έκθεση «Modern Love. Η αγάπη στα χρόνια της ψυχρής οικειότητας», όπως και τις υπόλοιπες εκθέσεις του μοναδικού pet friendly Μουσείου.

Η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος του δήμου Αθηναίων, υπεύθυνη για τα Ζώα, Σεραφίνα Αβραμίδου καλεσμένη στον Αθήνα  9,84 από την  Αφροδίτη Παπακαλού, μίλησε για αυτή την εκδήλωση – γιορτή, με πρωταγωνιστές τα αγαπημένα pet, τα τετράποδα μέλη της οικογένειάς μας.

«Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Αδέσποτα, θέλουμε να υπενθυμίσουμε στον κόσμο τις δραστηριότητες που μπορεί να κάνει συντροφιά με τα κατοικίδια της καρδιάς του.
Στο πλαίσιο της πρωτότυπης σύμπραξης με το ΕΜΣΤ, η είσοδος για όσους ανταποκριθούν στο κάλεσμα, θα είναι δωρεάν. Θα είμαστε όλοι εκεί να τους υποδεχτούμε μαζί με τα σκυλάκια τους.
Μόνη εξαίρεση για ευνόητους λόγους, οι σκυλίτσες σε οίστρο, ενώ όλα τα ζώα είναι απαραίτητο να φορούν λουρί, να συνοδεύονται από τον οδηγό που θα τα παρακολουθεί και δεν θα παραλείψει να έχει εφοδιαστεί με τα ειδικά σακουλάκια για τις ανάγκες τους. Καλό  επίσης θα είναι, να μην ξεχάσουν να βάλουν στην τσάντα τους και το βιβλιάριο του ζώου για κάθε ενδεχόμενο».

Αναδεικνύοντας τη σημασία της υιοθεσίας και της εθελοντικής προσφοράς για τα αδέσποτα, η Σεραφίνα Αβραμίδου αναφέρθηκε στο έργο του Τμήματος Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων.

Όπως είπε «Οφείλουμε απέραντη ευγνωμοσύνη στους εκατοντάδες εθελοντές που φροντίζουν με αγάπη και ανιδιοτέλεια τα αδέσποτα ζώα της πόλης μας. Ο εθελοντισμός έχει βοηθήσει χιλιάδες τετράποδα να μπουν στο πρόγραμμα κτηνιατρικής περίθαλψης του Δήμου, να έχουν τακτική σίτιση και να βρουν το παντοτινό τους σπίτι. Επειδή πιστεύουμε ότι μόνο με τη συνεργασία έρχονται αποτελέσματα, την Κυριακή 2 Απριλίου μαζί με τους εθελοντές μας στο ραντεβού στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης θα έχουμε και τετράποδους φίλους από το Καταφύγιο του Δήμου, το καταφύγιο του Σωκράτη, σε μια προσπάθεια να βρουν τη δική τους οικογένεια…. Στην Αστική Πανίδα  φροντίζουμε τα αδέσποτα. Τα εμβολιάζουμε, τους κάνουμε αποπαρασίτωση και τα φιλοξενούμε στο χώρο μας, στο Καταφύγιο του Σωκράτη αφιερωμένο στη μνήμη ενός αξέχαστου αδέσποτου της Αθήνας».

Ο δήμος όμως δεν αφήνει παραπονεμένες τις γάτες, για τις οποίες υπάρχει αντίστοιχο πρόγραμμα.

«Τις στειρώνουμε, τις περιθάλπουμε, ενώ κάποιες τις τοποθετούμε σε έναν ειδικό χώρο μέχρι να βρεθούν σπίτια να τις κρατήσουν κοντά τους» τόνισε κλείνοντας η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος της Αθήνας για τα αδέσποτα, με ευθύνη την εποπτεία και τον συντονισμό των δράσεων του Δήμου στο συγκεκριμένο τομέα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα