back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Το ξεχωριστό δώρο στην τροπαιοθήκη του Ναδάλ

Διαβάστε επίσης

Μ΄ ένα άκρως ιδιαίτερο δώρο τίμησαν τον Ράφαελ Ναδάλ οι διοργανωτές του Roland Garros και το γαλλικό τένις.

Ο κάτοχος 22 τίτλων Grand Slam, εκ των οποίων οι 14 στο χωμάτινο Major του Παρισιού, παρέλαβε από τα χέρια της διευθύντριας του τουρνουά, Αμελί Μορεσμό, και του προέδρου της ομοσπονδίας τένις της Γαλλίας, Ζιλ Μορετόν, ένα μικρό αντίγραφο του αγάλματος που παρουσιάστηκε στα court της «Πόλης του Φωτός».

Για το σκοπό αυτό βρέθηκαν στην χώρα της ιβηρικής χερσονήσου και συγκεκριμένα στην ακαδημία που διατηρεί ο 36χρονος, οι Μορεσμό και Μορετόν, προκειμένου να του παραδώσουν προσωπικά το συγκεκριμένο αντίγραφο, που σε κλίμακα 1:10 θυμίζει το αυθεντικό άγαλμα.

Θα τοποθετηθεί στο μουσείο που φέρει το όνομα του Ναδάλ, στο Μανακόρ, στο μέρος όπου έχουν τοποθετηθεί όλα τα τρόπαια που έχει κερδίσει στη διάρκεια της καριέρας του και που πλησιάζουν τα 100 (92).

Ο σπουδαίος τενίστας παραδέχθηκε: «Το Roland Garros είναι το πιο σημαντικό κομμάτι στην καριέρα μου και είμαι πολύ χαρούμενος που έχω αυτό το άγαλμα στην κατοχή μου.

Το να μπορώ να το έχω εδώ, στη γενέτειρά μου, στο μουσείο και σε ένα μέρος που είναι τόσο κοντά σε εμένα, στην οικογένειά μου και στην ομάδα μου, το κάνει ακόμη πιο ξεχωριστό.

Είμαι ευγνώμων σε όλους όσοι το έκαναν εφικτό και τώρα είναι εδώ, μαζί με τα τρόπαιά μου, ώστε όλοι να μπορούν να έρθουν και να το δουν από κοντά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα