back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

«Περήφανος» που … αθέτησε την προεκλογική υπόσχεσή του για αύξηση του κατώτατου μισθού με ρυθμό διπλάσιο της ανάπτυξης, αφού τελικώς αυξήθηκε με ρυθμό τριπλάσιο, δηλώνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη κυριακάτικη ανασκόπηση μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών στις 21 Μαΐου.  

Για τον Φράχτη στον Έβρο ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι ένας από τους λόγους που καταφέραμε τα τελευταία χρόνια να αποτρέψουμε σε παραπάνω από 250.000 παράνομους μετανάστες να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος ήταν ο φράχτης -όλοι θυμόμαστε τις σκηνές στη μεθόριο το 2020, αναφέρει. Αυτό το ακριβό αλλά απαραίτητο έργο, η αξιωματική αντιπολίτευση ζητάει να μην το χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε, αλλά να πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος. 

Ο κύριος Μητσοτάκης μιλά επίσης για το στεγαστικό πρόγραμμα για τους νέους, την Παιδεία, τους ελέγχους της επιθεώρησης εργασίας,  την αποτροπή του τρομοκρατικού χτυπήματος. 

“Τα διλήμματα για την εκλογική μάχη της 21ης Μαΐου έθεσε νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.  Μιλώντας σε συγκέντρωση στο Εμπορικό Κέντρο της Ελευσίνας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «στις 22 Μαΐου μπορούμε και πρέπει να έχουμε για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας μια κυβέρνηση συνεργασίας όλων των προοδευτικών δυνάμεων». 

“Σταθερότητα για τον λαό σημαίνει να έχει στο πλάι του, όσο γίνεται πιο ισχυρό το Κομμουνιστικό Κόμμα, δηλαδή εκείνη τη δύναμη που σταθερά και αταλάντευτα τα δίνει όλα για την υπεράσπιση του δίκιου του, μέσα και έξω από τη Βουλή” τονίζει ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη KontraNews». 

Συναγερμός έχει σημάνει στην πολιτική προστασία για την επερχόμενη κακοκαιρία Ιλίνα με την έκδοση οδηγιών για την προστασία των πολιτών.  Επίσης έκτακτο δελτίο επιδείνωσης εξέδωσε η ΕΜΥ όπου η κακοκαιρία ΙΛΙΝΑ προβλέπεται να επηρεάσει τη χώρα μας από αύριο έως και την Τρίτη με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, από χαλαζοπτώσεις και από ενισχυμένους ανέμους. 

 

Αύριο ξεκινά η υποβολή αιτήσεων στις τράπεζες από τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στο επιδοτούμενο πρόγραμμα απόκτησης κατοικίας με ευνοϊκούς όρους, μέσω χαμηλότοκων ή άτοκων στεγαστικών δανείων. Το πρόγραμμα αφορά περίπου 10.000 δικαιούχους, ηλικίας από 25 έως 39 ετών.  

Ημέρα ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό η σημερινή και με μεγάλη συμμετοχή πολιτών ολοκληρώθηκε η περιπατητική δράση που οργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Αναπτυξιακών Παιδιάτρων, με τη στήριξη του Δήμου Αθηναίων. Το παρών έδωσε και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος τόνισε ότι “σήμερα περπατάμε όλοι μαζί για τον αυτισμό, μικροί – μεγάλοι, στέλνοντας μήνυμα ευαισθητοποίησης, φροντίδας και νοιαξίματος”. 

Χωρίς λεωφορεία και  τρόλεϊ  αύριο Δευτέρα από τις 11 το πρωί  έως τις 4 το απόγευμα σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων. Τα δρομολόγια στις γραμμές που έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ αναμένεται να πραγματοποιηθούν κανονικά. 

Περίπου 262 Ουκρανοί αθλητές, έχουν χάσει τη ζωή τους από την μέρα που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον υπουργό Αθλητισμού της χώρας, Βαντίμ Χουτσάιτ. Σε συνάντηση με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής, ο Χουτσάιτ είπε πως κανένας αθλητής από τη Ρωσία δεν πρέπει να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες ή σε άλλες αθλητικές διοργανώσεις. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή πρότεινε τη σταδιακή επιστροφή Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών στις διεθνείς διοργανώσεις ως ουδέτερων. Ωστόσο δεν έχει ακόμη αποφασίσει για τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024. 

Στην αθλητική επικαιρότητα,

για την 2η αγωνιστική των Play Off της Σούπερ Λιγκ παίζουν:  

Στις 6: Παναθηναϊκός – Βόλος.  

Επτά και μισή: ΠΑΟΚ -ΑΕΚ και  

στις 9: Ολυμπιακός – Άρης.  

Και ο καιρός…  

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά διαστήματα, αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα