back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καιρός: Βροχές και αφρικανική σκόνη – Χειμώνας και πάλι από Δευτέρα

Διαβάστε επίσης

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού με βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας σήμερα Κυριακή 2 Απριλίου 2023 ενώ και οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι στα 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε σχετικά υψηλές για την εποχή τιμές.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο/meteo.gr αναμένονται νεφώσεις κατά τόπους πυκνές που θα δώσουν σποραδικές βροχές, ενώ αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στα νότια τμήματα της χώρας.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 7 έως 20 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία από 10 έως 23, στην Ήπειρο από 8 έως 21, στη Στερεά από 11 έως 19, στην Πελοπόννησο από 7 έως 19, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 18, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 12 έως 20, στις Κυκλάδες από 13 έως 21, στα Δωδεκάνησα από 14 έως 20 και στην Κρήτη από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ όμως σταδιακά έως το μεσημέρι θα γίνουν νότιοι 3 έως 5 και τοπικά 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και μετά το απόγευμα από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνές και υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών, τοπικού χαρακτήρα. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνές ενώ πιθανότητα πρόσκαιρων, τοπικών βροχών υπάρχει από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τη νύχτα οι βροχές στο Ιόνιο θα ενταθούν. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία ανατολικοί νοτιοανατολικοί στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα νότια το πρωί έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνότερες σε Κυκλάδες και Κρήτη. Άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία από 13 έως 21 και στην Κρήτη έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στα Δωδεκάνησα αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές. Άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 03-04-2023
Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στα δυτικά και τα βόρεια πιθανώς να είναι ισχυρές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια όπου θα φτάσει τους 14 με 17 βαθμούς. Στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσει τους 16 με 18 και τοπικά στην Κρήτη και τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου τους 20 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα